reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Może to hormony? Nosek do góry 😘 ja wczoraj też miałam wkur*a na mojego, aczkolwiek nie zawinił nic. skończyło się śmiechem i żartami w stylu : "wrobiłeś mnie w dziecko, to teraz się męcz że mną" :p

Ja od rana czułam sie jak kupa g***a 🙁 teraz już mi trochę lepiej za to mój czcigodny małżonek mnie wku***ł. Kiedyś go zostawie to sie zdziwi.

reklama
Dzięki dziewczyny fajnie ze można na was liczyć spróbuję tej mikstury ze śliwkami może ugotuje kompot ze śliwek i morele tez kupie .
Ja dziś calutki dzień zamierzam odpoczywać mam jakiś film po obiedzie go ogladne nie zamierzam się ruszać ze sofy aż do wieczora . Taki leniwy dzień ale trzeba się oszczędzać . Jutro o 10 wizyta trzeba się zrelaksować. Moze będzie widać już dzidzie oby

Mi na zaparcia w pierwszej ciazy pomagało picie co najmniej jednej szklanki wody po wymoczeniu suszonych śliwek. Te suszone śliwki potem dodawałam do jogurtu. Często jadłam kiwi, otręby, owsianki. I przeszło. Choć hemoroidów i tak się dorobiłam :/
Dzięki dziewczyny fajnie ze można na was liczyć spróbuję tej mikstury ze śliwkami może ugotuje kompot ze śliwek i morele tez kupie .
Ja dziś calutki dzień zamierzam odpoczywać mam jakiś film po obiedzie go ogladne nie zamierzam się ruszać ze sofy aż do wieczora . Taki leniwy dzień ale trzeba się oszczędzać . Jutro o 10 wizyta trzeba się zrelaksować. Moze będzie widać już dzidzie oby

Zobacz załącznik 1086625Zobacz załącznik 1086626Zobacz załącznik 1086627Zobacz załącznik 1086628Zobacz załącznik 1086629

To i ja się pochwale moim Zwierzyńcem.
Dziewczyny cały czas was podczytuje ale nie pisze ze względu przedewszystkim na brak czasu [emoji85] strasznie nie doceniałem pierwszej ciąży jak mogłam skupić się na sobie i ciąży a teraz przy 2,5 latce nawet nie wirnika się nazywam [emoji23] co do moich objawów nadal brak z czego się cieszę bardzo ale jakoś brak sił i chęci ale obstawiam pogodę . Strasznie bym chciała ciepło i słoneczko odrazu wigor by wrócił [emoji57] gratuluje kolejnych bliźniaków i serduszek i wszystkich dobrych wieści [emoji1376][emoji7]

piękny zwierzyniec ! :)

Dziewczynki mam takie nietypowe pytanie
Jak sobie radzicie z zaparciami bo mam duże i ciężko mi 2ke zrobić [emoji848][emoji85] wiem ze w ciąży to może być ale aż tak [emoji32] coś na to jest . Pije dużo wody ale to nie pomaga

Mi pomagają jabłka, suszone śliwki i dużo wody. Tez cierpię.

Ja nigdy nie miałam problemów z wyproznianiem się,ale od tygodnia to istny dramat. 3 suszone śliwki trzeba na noc zalać gorącą wodą i rano na czczo zjeść śliwki i popic woda,w ktorej się moczymy. Sposób sprawdzony przez bliską mi osobę,wiec wiem że może pomóc. No i może kapusta kiszona coś pomoże. Od jutra zacznę to stosować.

Potwierdzam sposób ze śliwkami świetny.

Ja musiałam zrezygnować z naturalnych metod bo wzdęcia były po nich gorsze niż zaparcie. Jak już naprawde jest źle to stosuje Melilax mikrowlewkę. Można też laktulozę ale w ciąży u mnie też powoduje potworne wzdęcia. Co ciekawe jak nie jestem w ciąży to żadna z metod mnie tak nie rozdyma.

reklama
ja mam straszne ! A nigdy nigdy wcześniej nie miałam...

też mam jutro wizytę :)
No to razem czekamy. Powodzenia jutro 😘
Ja tu z nas wszystkich mam chyba najmłodsza ciążę ale jutro kończę 6ty tydzień i od wtorku zacznie się 6+ 😍 chciałabym juz mieć z 8 albo 9ty tydzień jak niektóre z was .

Do góry