reklama
DittavonTeese
Fanka BB :)
Pappa to statystyka.
Mnie z pewnością wyjdzie lub wyszłoby masakrycznie źle.
Główne kryterium to wiek.
Swoją drogą ciekawe jakie konkretnie badania prenatalne oferuje NFZ.
Syn poszedł po chińskie.
Zjadłam z apetytem pół porcji a potem mnie zemdliło [emoji35]
Wmuszam w siebie wodę.
Byłam tak odwodniona, że popękały mi usta a język był suchy jak wióry.
Szukam pomysłu na Netflixie...
Mnie z pewnością wyjdzie lub wyszłoby masakrycznie źle.
Główne kryterium to wiek.
Swoją drogą ciekawe jakie konkretnie badania prenatalne oferuje NFZ.
Syn poszedł po chińskie.
Zjadłam z apetytem pół porcji a potem mnie zemdliło [emoji35]
Wmuszam w siebie wodę.
Byłam tak odwodniona, że popękały mi usta a język był suchy jak wióry.
Szukam pomysłu na Netflixie...
DittavonTeese
Po amniopunkcji mogą sączyć się wody płodowe. I to z tego miejsca nakłucia.
Znajoma mówiła, że sporo babeczek leżało na oddziale z powodu powikłań po tym badaniu [emoji17]
Znajoma mówiła, że sporo babeczek leżało na oddziale z powodu powikłań po tym badaniu [emoji17]
Spark
Ale czasami to jedyne wyjście... [emoji6]Po amniopunkcji mogą sączyć się wody płodowe. I to z tego miejsca nakłucia.
Szwagierka i przyjaciółka miały, na szczęście nic się po nie działo. Za to obydwie wszystkiego się dowiedziały...
8Ania8
który to bedzie tc?Ja zapisana na prenatalne. Mam 19 marca...
8Ania8
Te badania nie są związane tylko z ewentualnym usunięciem ciąży.Ja tych testów nie będę robić, bo nie usunęła bym nigdy ciąży, więc to dla mnie byłaby bez sensu wydana kasa.. A prenatalne mam 30 marca, będzie 12+4
8Ania8
Są wady, na które można się przygotować i np wybrać do porodu szpital o wyższym stopniu referencyjności. Tego się nie robi tylko po to by ew. usunąć ciąże.Ja bardzo mocno rozwazalam zrobienie testu Nifty. Pomimo,że trochę kosztuje,to kwestie finansowe nie maja dla nas żadnego znaczenia. Nie mniej jednak lekarz powiedział, żeby się z nimi poki co wstrzymać. Dlatego jestem zapisana na 30 marca na usg+ test podwójny prywatnie. Myślę,że na takie badania nie powinny się decydować osoby, które pomimo wady nie usunelby ciąży. Ja należę do osób,które by ciążę przerwaly.
8Ania8
Mi lekarka bardzo polecała te badania, bo żadne usg nie da takiej pewności, tu bada się dna dziecka, a znów pappa to tylko statystyka.Ja bardzo mocno rozwazalam zrobienie testu Nifty. Pomimo,że trochę kosztuje,to kwestie finansowe nie maja dla nas żadnego znaczenia. Nie mniej jednak lekarz powiedział, żeby się z nimi poki co wstrzymać. Dlatego jestem zapisana na 30 marca na usg+ test podwójny prywatnie. Myślę,że na takie badania nie powinny się decydować osoby, które pomimo wady nie usunelby ciąży. Ja należę do osób,które by ciążę przerwaly.
8Ania8
Pappa warto zrobić dla samego poziomu białka, ono mówi o wydolności łożyska i jeszcze czymś ważnym, mi lekarka mówiła, że warto to zrobić nawet robiąc Nifty.Ja nie będę robić pappa, chyba że usg by coś niefajnego sugerowało.. Jeśli usg będzie idealne, to nie będę się tym stresować dodatkowo
reklama
8Ania8
Przy tych poziomach ważne jest tylko czy beta rośnie. U Ciebie wzrosła aż o 20 000. Nie martw się na zapas.hej jeszcze Was tu podczytuje bo jestescie skarbnicą wiedzy.. dziś zrobilam druga betę po 48h wyniki ze środy 103650,00 z dzisiaj 124012,00 mlU/ml. myślicie że jest jakas szansa czy ten przyrost jest za mały? ? [emoji22]