reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

nie chce byc panikarą na IP ale maprawde nic z tej bety nie rozumiem. .. zrobie jeszcze w poniedziałek i we wtorek do lekarza
Na takim poziomie nie bada się już bety tylko ocenia wszystko na usg... naprawdę dużo tutaj się o tym piszę,nie rozumiem po Co robić ta bete i się stresowac niepotrzebnie jak potem i tak i tak decyduje o wszystkim usg.
Zawsze trzeba być dobrej mysli😘

reklama
To moja dzidzia po dzisiejszej wizycie... z usg wychodzi, że dzidzia jest o 4 dni starsza i termin porodu wyznaczony na 28.09.2020.. widzialam dzis rączki nóżki... nawet groszek pomachał nóżkami.. dzis gin zapytał również o badania pappa koszt 600 zl nie wiem czy duzo czy malo jeszcze nie sprawdzałam gdzie indziej.. nie wiem czy sie decydować ponieważ u nas nie ma w rodzinie wad nie skonczylam jeszcze 35 lat.. w pierwszej ciąży bylam na badaniu 3d i tak mi lekarz posprawdzal wszystkie organy tętnice żyły i koszt był o wiele mniejszy... czy któraś z was może mi przybliżyć bardziej to badanie.Zobacz załącznik 1086109
Cudny ❤

Dziewczyny ja jestem w 7 tygodniu a brzuch mam jak balon 😱 ogólnie z natury jestem szczupła moja waga przed ciąża to 54kg przy 170cm. A brzuch jak balon 😱 Czym to może być spowodowane ?

Ja też usunę, jeśli będzie choć cień podejrzeń. Nie jestem wierząca, więc podchodzę do rzeczy racjonalnie.
Mój mąż ma podobne zdanie.

Test Nifty u mnie w Łodzi kosztuje 2790 pln. Mam też oczywiście skierowanie na badania prenatalne z NFZ'u na 19 marca (krew i USG)
Zaraz potem mam prywatnie USG genetyczne u bardzo dobrego genetyka (Lech Dudarewicz)
Ja bardzo mocno rozwazalam zrobienie testu Nifty. Pomimo,że trochę kosztuje,to kwestie finansowe nie maja dla nas żadnego znaczenia. Nie mniej jednak lekarz powiedział, żeby się z nimi poki co wstrzymać. Dlatego jestem zapisana na 30 marca na usg+ test podwójny prywatnie. Myślę,że na takie badania nie powinny się decydować osoby, które pomimo wady nie usunelby ciąży. Ja należę do osób,które by ciążę przerwaly.

Misie kochane a ja tak z innej beczki 😋 może mamy kadrowa na sali ☺️ czy jeśli ciężarna pójdzie na zwolnienie lekarskie np w maju 2020, to podstawa wyliczenia składek jest średnia za ostatnie 12 miesięcy (uwzględniając miesiąc poprzedzający rozpoczęcie zwolnienia lekarskiego) tzn średnia wynagrodzeń od marca 2019 do kwietnia 2020?

Niestety pappa wychodzi stosunkowo często zafałszowany, znam ludzi którzy mieli prawdopodobnienstwo 1:15000 a urodziło im się dzieciątko z zespołem Downa i to jeszcze lekarze, a u niektórych wychodzi np. 1:25 a dzieciątko jest zdrowe.. czasem po takim wyniku dziewczyny decydują się na amniopunkcje, a po amniopunkcji dochodzi do powikłań i poronienia, a okazuję się że dziecko było zdrowe.. Jeśli kogoś stać i chce mieć pewność to warto zrobić badania typu NIFTY itd, bo pappa to tylko prawdopodobnienstwo często niezgodne z rzeczywistością niestety..

Ryzyko poronienia przy amniopunkcji jest bardzo malutkie, mniej niż 1%

A za testem pappa też nie jestem choć ja jestem człowiek statystyka to tu widzę że nie sprawdza się bo statystyka nie jest diagnoza i nie jest potwierdzeniem choroby
Choć wyniki zawsze są dla mnie bardzo ciekawe jak mam dane skąd wzięte są te liczby i co było brane pod uwagę

Mogłabym zostać starostą na forum.
43 lata skończę w kwietniu [emoji41]

Bardzo mi ten moment życia odpowiadał. Miałam plany a tu zdarzyła się ciąża.
Wszystkie jesteście takie podekscytowane.
Ja kompletnie. Dziś pomyślałam, że potrzebuję wsparcia psychologa.
Mam wrażenie, że nie dam rady...
Ani fizycznie, ani psychicznie.
Czuję się jak g***o w przeręblu.
Nie mam siły, non stop migrena i mdłości. Nie mówiąc o kręgosłupie.
Sterta brudnych ubrań w łazience.
Chłopaki jedzą obiady z półproduktów albo wracając ze szkoły kupią kebsa czy coś innego.
Czuję się beznadziejnie, bezużyteczna i ohydna.
Nawet nie mam siły na kąpiel.
Zobacz załącznik 1086123
Super dziewczyna z Ciebie! 36 to max 😘

U mnie podwójny PAPPa, wolna podjednostka beta HCG i USG za 450 zl. Lekarz z wieloma certyfikatami zagranicznymi, najlepszy sprzęt w regionie, więc to zupełnie normalna cena. Cena za Nifty to u mnie 2000.
Teraz to ja juz z glupialam, bo ja zapisałam się na prenatalne i będę płacić 400 zl, więc może lekarz zapisał mnie tylko na usg skoro ceny piszecie to ok 600 zł.

reklama
Powiększającą się macicą, a może spowolnioną perystaltyką, a może jedym i drugim. Każda kobieta i każda ciąża jest inna. W pierwszej ciąży brzuch znacząco powiększył mi się na półmetku, w tej juz mam mikro brzuszek (leci 9 tydzień). Kup spodnie na gumce i ciesz się tą mini piłeczką. Łap buziaka [emoji8]
Dziewczyny ja jestem w 7 tygodniu a brzuch mam jak balon [emoji33] ogólnie z natury jestem szczupła moja waga przed ciąża to 54kg przy 170cm. A brzuch jak balon [emoji33] Czym to może być spowodowane ?

Do góry