reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Dziewczyny dzis przegralam walke z moim autem serio on zyje wlasnym zyciem juz bylam bliska grzebania pod maska juz nawet ją otworzylam i oczywiscie odpalil wiec maske trzeba zamknąć i co? Kciuk wybity ręka mi sie osunęła po zamarzniętej masce.. wrrr jak żyć...wczoraj kąpiel no to maszynka w ruch bo wizyta bo luby wraca trzeba byc piekna i ogolona i standardowo palec pocięty nie pytajcie jak to zrobilam to było niezapalnowane i zaskoczyło mnie bardziej niż śnieg na Wielkanoc... dobrze, że moj luby jest przyzwyczajony do tego ze jestem ciągle pocięta juz nawet noży nie ostrzy na mega ostre.. dzis wizyta u lekarza wg flo zaczęłam 9 tydzień zobaczymy co dzis będzie na usg.. szalenstwo..
O masz ty się naprawdę. U mnie też dziś 9 tydzień

reklama
pod jakim kątem najlepszy? Przecież w tym wieku ludzie jeszcze kończą studia, nie są niezależni, nie mają dobrej stałej pracy i dochodów, mieszkania/domu ...
Pamietam siebie w tym wieku i nie ma szans bym zdecydowalabym się wtedy na dziecko. Inne priorytety (a byłam poważną i generalnie nie imprezującą osobą, nie chodziło o wyszumienie się a o poukładanie życia)
Na pewno biologicznie jest najlepszy, bo oczywiście sytuacja życiowa u studiujących osób jest jeszcze niepewna plus wiele innych rzeczy ;)

Ostatnia edycja:
Ja będę mieć 34 lata w czerwcu. To będzie 2 dziecko. Gdybym miała możliwość wyboru to wolałabym przed 30 rodzić. Życie weryfikuje 😉
Psychiczne czuje się zdecydowanie gorzej niż w pierwszej ciąży ale może to kwestia poprzednich doświadczeń?
A zastanawiam sie jak się miewają kolerzanki i ich brzuchy od clexanu/neoparin? Dajecie już na spokojnie rade? Brzuszki w kropki/siniaki?
Ja mam kropki plus teraz jednego siniaka, ale nie jest źle 😉 Jak brzusio urośnie, to będę robić w udo jak w pierwszej ciąży i tam nigdy nie miałam siniaków 😉

A jeszcze co do podróży, to serio nie ma ograniczeń, jak się ma dziecko ;) My zaczęliśmy podróżować jak synek miał 8 miesięcy i zjechaliśmy kawałek świata, łącznie ze Stanami, więc jak się pojawi drugi maluch, też na pewno nie zasiądziemy w domu w pieluchach tylko będziemy dalej podbijać świat 😁💪😁

A jeszcze co do podróży, to serio nie ma ograniczeń, jak się ma dziecko ;) My zaczęliśmy podróżować jak synek miał 8 miesięcy i zjechaliśmy kawałek świata, łącznie ze Stanami, więc jak się pojawi drugi maluch, też na pewno nie zasiądziemy w domu w pieluchach tylko będziemy dalej podbijać świat [emoji16][emoji123][emoji16]
Ja mam to samo
Dużo latałam w ciąży dużo latałam w tej ciąży też latam
No i z dzieckiem też lataliśmy i podróżowaliśmy w samochodzie też sporo czasu spędziliśmy

pod jakim kątem najlepszy? Przecież w tym wieku ludzie jeszcze kończą studia, nie są niezależni, nie mają dobrej stałej pracy i dochodów, mieszkania/domu ...
Pamietam siebie w tym wieku i nie ma szans bym zdecydowalabym się wtedy na dziecko. Inne priorytety (a byłam poważną i generalnie nie imprezującą osobą, nie chodziło o wyszumienie się a o poukładanie życia)
Myślę, że to zależy od człowieka. Ja zaczęłam się starać o dziecko mając 23 lata, i tak... Czułam się gotowa. Wynajmowiśmy z NieMęzem mieszkanie, obydwoje pracowaliśmy, od zawsze kochałam dzieci. Udało się zajść jak miałam 27 lat, ale zalolawalam, że nie wcześniej...

Ciśnienie Ci spadło. W ciazy tak może być. Ja sobie mierze od trzech tygodni. Zawsze miałam w normie A odkąd jestem w ciąży to zawsze mniej niż 105/65. A mdłości O każdej porze mogą bytem. Najpierw mialam tak ze miałam od nich przerwę między 18 a 22, pozniej miałam cały czas mdłości, pozniej przerwa w środku nocy. A teraz mam mdłości jak tylko poczuje jedzenie xD takze to ciągle się zmienia.
A ja od zawsze 90/60 a w ciąży 105/60 :D

reklama
A jeszcze co do podróży, to serio nie ma ograniczeń, jak się ma dziecko ;) My zaczęliśmy podróżować jak synek miał 8 miesięcy i zjechaliśmy kawałek świata, łącznie ze Stanami, więc jak się pojawi drugi maluch, też na pewno nie zasiądziemy w domu w pieluchach tylko będziemy dalej podbijać świat [emoji16][emoji123][emoji16]
Myśmy z 9 miesięcznym synem spali 2tyg pod namiotem bez wody i prądu [emoji2368][emoji28]

Do góry