Dareczka86
Fanka BB :)
I mam madzieje że we wtorek da mi skierowanie na prenatalne i wtedy będe się umawiać.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja zapisana na prenatalne. Mam 19 marca...Czy któraś z Was planuje robić test wolnego płodowego dna? Te NIFTY, Sanco itp?
I zapisałyście się już na prenatalne ?
Ania jak twoja wczorajsza wizyta??Nie spada więc jest nadzieja.
Ja dziś 7+0. Objawów ciąży brak i to mnie martwi. Dwa tygodnie temu na wizycie było wszystko ok. Dziś wizyta o 17.
Stresuje się, bo jestem już po 2 stratach.
Ja tych testów nie będę robić, bo nie usunęła bym nigdy ciąży, więc to dla mnie byłaby bez sensu wydana kasa.. A prenatalne mam 30 marca, będzie 12+4Czy któraś z Was planuje robić test wolnego płodowego dna? Te NIFTY, Sanco itp?
I zapisałyście się już na prenatalne ?
Na nfz jest jesli kobieta skończyła 35 lat lub są jakieś wskazania np.wcześniejsza udokumentowana wada genetyczna płodu. Niejtórz lekarze piszą jakieś takie "pierdy" typu niewyraźna struktura płodu itp.ale nie wszystkie poradnie uwzględniają takie skierowaniaTestów robić nie będę.
Jeszcze się nie umawiałam. Ostatnio gin mówił,że na następnej wizycie dostanę skierowanie na badania prenatalne. Tylko zapomniałam zapytać skoro skierowanie to na NFZ mam rozumieć? Mmm ,A nie chce wypisywać do niego[emoji6]
Nie mam pojęcia co mój gin miał na myśli . Bo z tego co czytałam w necie to wg mnie nie dotyczy mojej osoby. Może pociągnie fakt ciąży extra i mojej operacji która miałam jakiś czas temu.Na nfz jest jesli kobieta skończyła 35 lat lub są jakieś wskazania np.wcześniejsza udokumentowana wada genetyczna płodu. Niejtórz lekarze piszą jakieś takie "pierdy" typu niewyraźna struktura płodu itp.ale nie wszystkie poradnie uwzględniają takie skierowania