reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Na pewno biologicznie jest najlepszy, bo oczywiście sytuacja życiowa u studiujących osób jest jeszcze niepewna plus wiele innych rzeczy ;)
Biologiczne oczywiście ale pod każdym innym względem 99% osób jest w takim wieku na dziecko nie gotowe (emocjonalnie, psychicznie i przede wszystkim materialnie)
Chociaż sama znam ten 1% i wiem, że tak być może - moja przyjaciółka została mamą bardzo szybko (22 lata) ale pod każdym względem była na dzieci gotowa i jest dla mnie wzorem bycia mamą - chciałabym być tak dobrą mamą dla swoich dzieci jak Ona :)

Kochana u mnie mdłości są 24h. Także jest dramat. Jeść ni nie mogę, wszystko mi śmierdzi nie ma zapachu który by mnie przyciągnął... [emoji2356][emoji2356] Do tego cały dzień odbija mi się metalem, okropieństwo!
Witam :) dziś za mną bardzo ciężka noc. Jestem w 6 tygodniu i 6 dniu. Dziś w nocy obudziły mnie silne zawroty głowy a do tego towarzyszyły mi silne mdłości . Nigdy jeszcze nie wymiotowałam będąc w ciąży, ale troszkę się wystraszyłam w nocy bo nie mialam siły wstać z lozka . Dodam, ze rano wszystko wróciło do normy tylko czuje się bardzo osłabiona. Czy mam się czym martwić ? U mnie mdłości występują wieczorami , ale nie spodziewałam się, ze zaatakują w nocy :(

Kochana u mnie mdłości są 24h. Także jest dramat. Jeść ni nie mogę, wszystko mi śmierdzi nie ma zapachu który by mnie przyciągnął... [emoji2356][emoji2356] Do tego cały dzień odbija mi się metalem, okropieństwo!
U mnie w dzień jest lepiej, ale wieczorami jest gorzej 😐 wchodzę dopiero w 7 tydzień i moja ginekolog mnie ostrzegała, ze tak może być, ale mówiła żeby przy miłościach bardzo dużo pic wody, minimum 2,5 litra dziennie 🙂 ja dziś miałam pierwsza noc taka tragiczna, cały świat mi wirował dookoła obudziłam się cała mokra i niestety miałam straszne mdłości bez wymiotów 😐 ale jesteśmy silne i damy radę, kto jak nie my 😁

Czy tez macie problemy ze snem? Codziennie jestem bardzo zmęczona. Wieczorem zasypiam nawet koło 19/20. A potem budzę się w środku nocy i nie mogę spać..
Witaj w klubie mam to samo. O 20 padam na ryj a o 3 się budzę i dziwię z 40min mam tak od samego początku czasem się obudź 3raxy ale to ze stresu mam i zastanawiam się wtedy czy jeszcze w ciąży jestem czy nic się nie stało czy odnoszę ta ciążę uraz w głowie po stratach takiej schizy jeszcze nie miałam długo czekałam na ten moment 2lata wiec boje się bardzo aż się boje cieszyć . W poniedziałek mam wizytę co tydzień chodzę teraz żebym się uspokoiła bo chce być spokojna ale ciężko mi to wychodzi

Czy któraś z Was planuje robić test wolnego płodowego dna? Te NIFTY, Sanco itp?
I zapisałyście się już na prenatalne ?

Ja będę mieć 34 lata w czerwcu. To będzie 2 dziecko. Gdybym miała możliwość wyboru to wolałabym przed 30 rodzić. Życie weryfikuje 😉
Psychiczne czuje się zdecydowanie gorzej niż w pierwszej ciąży ale może to kwestia poprzednich doświadczeń?
A zastanawiam sie jak się miewają kolerzanki i ich brzuchy od clexanu/neoparin? Dajecie już na spokojnie rade? Brzuszki w kropki/siniaki?
Mnie to boli 😣 za każdym razem wczoraj po wbiciu zrobił mi się guz w tym miejscu wstaje rano a tam siwe w tym miejscu . Tłumacze sobie ze tak musi być i musze to przeżyć mąż jest cały zestresowany jak to robi widząc ze mnie to boli i się stresuje bardziej niż ja a ja jak widzę ze on jest zestresowany to ja się stresuje. Ogólnie nie mam odwagi sama sobie wbić nie mam na tyle odwagi żeby się wkluc

Krew czyli jestem.jeszcze za młodą?! [emoji848][emoji848][emoji848]
Jeśli jesteś gotowa to pewnie nie 😂
Ja w wieku do 26 lat nawet nie pomyślałam o dziecku,to były studia,imprezy,wyjazdy.czas szaleństw:-) A teraz gdy już mam męża,stabilna sytuacje i spokojna głowę jest czas idealny:-)

reklama
Do góry