reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
hej hej :) wszystko idzie nie po mojemu. od rana dzwonię po gabinetach i nigdzie nie ma dla mnie miejsca przed weekendem... jestem zmuszona poczekać jednak do wizyty do wtorku i najwyzej po wizycie na konsultacje do innego.. dzis juz sie czuje lepiej ale nie wiem czy to dobry znak [emoji52]

Jeśli chodzi o temat dentysty to małe rzeczy typu zwykle wypełnienie śmiało można robić i są naprawdę bezpieczne, znieczulenia działają miejscowo i nie wpływające na dziecko.oczywiscie przez całą ciążę lepiej nie robić rtg chyba że jest konkretny,poważny powód.naromiast zabiegi planowane typu leczenie kanałowe,ekstrakcje,zabiegi sluzowkowo-dziaslowe najbezpieczniej wykonywać w 2 trymestrze.
Ale trzeba wiedzieć że w ciąży normalnie chodzimy do dentysty:-) większość ginekologow wymaga konsultacji.zapsute zeby i stany zapalne 10 ×gorzej wpływają na dziecko niż znieczulenie.naprawde:-) A jak dojdzie do poważnego zapalenia od nieleczonego zeba to dopiero jest tragedia,bo antybiotyk,bo rtg,bo mocne leki przeciwbolowe:-)

reklama
Nie no tu chodzi zeby wypelnic to co wyrwalam :)
Jeśli chodzi o temat dentysty to małe rzeczy typu zwykle wypełnienie śmiało można robić i są naprawdę bezpieczne, znieczulenia działają miejscowo i nie wpływające na dziecko.oczywiscie przez całą ciążę lepiej nie robić rtg chyba że jest konkretny,poważny powód.naromiast zabiegi planowane typu leczenie kanałowe,ekstrakcje,zabiegi sluzowkowo-dziaslowe najbezpieczniej wykonywać w 2 trymestrze.
Ale trzeba wiedzieć że w ciąży normalnie chodzimy do dentysty:-) większość ginekologow wymaga konsultacji.zapsute zeby i stany zapalne 10 ×gorzej wpływają na dziecko niż znieczulenie.naprawde:-) A jak dojdzie do poważnego zapalenia od nieleczonego zeba to dopiero jest tragedia,bo antybiotyk,bo rtg,bo mocne leki przeciwbolowe:-)

Do góry