reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Igg dodatnie a igm ujemne to przebyta choroba. Igg dodatnie igm dodatnie to świeże zakażenie.
No właśnie to drugie to nie zawsze. Zależy jakie są wielkosci i jaka jest awidnosc. Te awidnosc sprawdza mi tylko w szpitalu. Nalezy pamietac, ze IgM spadaja przez wiele miesiecy lub lat. U mnie istotne jest stwierdzenie ze do zarazenie doszlo ponad miesiac temu to nie stanowi to wtedy zadnego zagrozenia. A ja w ostatnim miesiacu nie jadlam surowego miesa ani ryb, ostatni raz w sylwestra. Mylam owoce i warzywa. Po kocie mylam rece za kazdym razem.

reklama
Acard bierze się wieczorem, a heparynę rano, żeby je rozdzielić 😉 Bo generalnie heparynę można obojętnie kiedy, ale acard na pewno wieczorem, chyba też mama ginekolog o tym pisała 😉
Dziękuję zaraz znajdę jej rady (mamy ginekolog ) właśnie wiem ze acard na noc . Rano bym musiała sama sobie wbić ale ja się tak boje sama . Musze to jakoś przeżyć juz się modlę nad opakowaniem 😨 i czytam szanse na złamanie igły

Nie traktuj tego jako ataku na siebie. Wkurza mnie podejscie niektorych lekarzy. Moj tez mi przepisal clexan ale w aptece poprosilam o meoparin i nie bylo problemu. Niestety moje doświadczenia lekarzy i firm farmaceutycznych są takie se, tzn przedatawicie farmaceutyczny naciska żeby lek był danej firmy, na ogół droższy, a wzamian za to lekarze mają np kilkudniowe szkolenia za gramicą. A "szarym Kowalskim" ciśnie się kity żeby kupili droższy lek bo jest lepszy czy coś... ręce opadają.
Ja sama stosuję neoparin, ale lekarze trzymają się clexane nie ze względu na profity, a ze względu na to, że jednak więcej pacjentek go brało na przełomie lat i teoretycznie jest bezpieczniejszy.. Takich leków nie bada się na ciężarnych bo nie wolno, a opiera się jedynie na pacjentach które to stosowały i ich dzieciach, czy są zdrowe itd. one się różnią substancjami dodatkowymi, bo sama substancja czynna jest ta sama ;)

Ja sama stosuję neoparin, ale lekarze trzymają się clexane nie ze względu na profity, a ze względu na to, że jednak więcej pacjentek go brało na przełomie lat i teoretycznie jest bezpieczniejszy.. Takich leków nie bada się na ciężarnych bo nie wolno, a opiera się jedynie na pacjentach które to stosowały i ich dzieciach, czy są zdrowe itd. one się różnią substancjami dodatkowymi, bo sama substancja czynna jest ta sama ;)
Nie mają dodatkowych substancji. Obie mają dodatkowo wode do watrzyknięć i tyle. Inni producenci. Tak jak np acard/acesan/aspiryna

Dziękuję zaraz znajdę jej rady (mamy ginekolog ) właśnie wiem ze acard na noc . Rano bym musiała sama sobie wbić ale ja się tak boje sama . Musze to jakoś przeżyć juz się modlę nad opakowaniem 😨 i czytam szanse na złamanie igły
Jak sie mocno boisz ze igla sie zlamie to nie musisz wbijac całej. To zastrzyk podskorny. Poza tym skóra na brzuchu jest cienka, zastrzyk robisz pod katem prostym. Nie ma szans, żeby sie złamało. No i mowie nie ma sie co bac. Ja, najwieksza panikara, bojaca się igieł; dalam radę to Ty tez.

Wszystko ok. Termin 14.10 z om. Ale będę mieć cc. Serce słyszałam.150 uderzeń[emoji173][emoji173]
7+1 czyli 1 dzień do przodu.
Wszystko dobrze. Kolejna wizyta 13.03
Zastrzyki i cały zestaw do 13tc
1582652024765~2.jpeg

reklama
Do góry