Gdzie Ci jeszcze do starości??! Ciesz się tym stanemJa wizyte mam na jutro na 9:40 ale p. doktor ma w zwyczaju mieć poślizg. Zdecydowanie najwiecej na tym wątku jest dojrzałych mam
A ja sie taka stara czuje na ciąże. W ogóle źle psychicznie ją znosze
reklama
A doszczepiałaś się, czy jako dziecko?Ja miałam teraz toxo tylko
Różyczki nie robiłam bo byłam szczepiona
bleucoco
Fanka BB :)
Dzięki Bardzo potrzebowałam takiego rozsądnego podejściaJa też się bilam z myślami. Oj i to jak bardzo. Aż lekarz do mnie powiedział, skoro świadomie zdecydowała się pani na ciążę, to proszę skupić się na ciąży, bo to jest priorytet. Przekonał mnie od poniedziałku jestem na l4 i nie mam absolutnie żadnych wyrzutów sumienia . To jest jedyny czas,gdzie mogę poświęcić go tylko sobie
andzzziaaa
Zaciekawiona BB
Data ostatniej miesiączki: 10 grudzień 2019 , mam bardzo nie regularne cykle przez nerwy z ostatniego pół rokuAha i date ostatniej mc
Mam 27 lat , pochodzę z Legnicy, okolice Wrocławia, następną wizytę mam 3 marca , a badania prenatalne pierwsze ustalone na 19 marca
Doriiss
O 35 i pierwsze dziecko? Ja sama nie wiem jak te latka uciekły zatrzymałem się na 28 i jak pisze moje trzydzieści plus to takie nienaturalne hahah
Heh tak pierwsze dziecko i mam nadzieje nie ostatnie [emoji3] Mi tez minęły szybko- mówię ostatnio do męża ze nasz przyjaciel w tym roku 32lata kończy bo jest przecież ode mnie starszy o dwa lata [emoji23] Jakoś mi nie pasuje [emoji23]
Mała Rybka
Też dziś odbieram całą listę badań i się stresuje
Dziś dziewczyny odbieram wyniki na toksoplazmoze, cytomegalie i anty HCV CZYLI choroby dla nas nie groźne ale jak jesteśmy w ciąży to mogą urządzać płód . Miałyscie już je zlecone? U mnie prawdopodobnie cytomegalie odpowiada za stratę pierwszego dziecka,ale w tedy byłam w Szwecji tam całkiem inaczej , badan nie było, nie ma bety i leków podtrzymujacych itp. Pierwsze ust w 13 tyg na którym właśnie się dowiedziałam że serduszko zatrzymało się w 9tyg. I co serce peka, a na dodatek nie ma łyzeczkowania, leki na poronienie CZYLI cytotek , mofina w tabletkach i do domu sama wykonać. No powiem wam masakra mało powiedziane....historia dłuższa skaczyła się na ratowanu mnie w Polsce. Szybko postanowiłam że wracam do kraju i tylko tu będę się jeszcze starać o pierwsze dziecko, ja już nie taka młoda (34) więc trza się spieszyć. Tu czuje się pod opieką...są badania, są leki już od początku, usg co 2 tyg a i tak wam powiem że schizuje strasznie po tamtej histori ...choć wiem że nie powinnam , że to nic nie da i takie tam ble ble ble...a ja co dzień mam czarne myśli oj głowa już zepsuta. Trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wyczerpane wizyty :*
AniaMP
Ja mam podobne odczucia do tej ciążyA ja sie taka stara czuje na ciąże. W ogóle źle psychicznie ją znosze
Źle ją znoszę i psychicznie i fizycznie
Tylko nie wiem czy to przez wiek czy przez to że będą bliźniaki
Dareczka86
To chyba nie bedziesz październikową mamą tylko wrześniową?Data ostatniej miesiączki: 10 grudzień 2019 , mam bardzo nie regularne cykle przez nerwy z ostatniego pół roku
Mam 27 lat , pochodzę z Legnicy, okolice Wrocławia, następną wizytę mam 3 marca , a badania prenatalne pierwsze ustalone na 19 marca
Dareczka86
Ale ci zazdroszczę! Zawsze chciałam mieć 3 dzieci. Wcale bym się nie pogniewała gdyby była parkaJa mam podobne odczucia do tej ciąży
Źle ją znoszę i psychicznie i fizycznie
Tylko nie wiem czy to przez wiek czy przez to że będą bliźniaki
Ile masz lat?
reklama
Szperanina
Aktywna w BB
Dla mnie tak samo ciężka ta wizyta. Strasznie się boje. Chociaż wiem ze nic mi banie się nie da. Ale samo w głowie siedziJa też się stresuję i jest mi niedobrze nie tyle już z samych ciążowych mdłości, ale właśnie ze stresu. Ta data też mi się źle kojarzy... Wczoraj minęło 5 lat, jak pierwszy raz dowiedziałam się, że dziecku przestało bić serduszko, a dziś rocznica łyżeczkowania... to był 11 tc. Ta data też napawa mnie taką nostalgią i przygnębieniem. Tak się boję, że dziś też mogę nie zobaczyć bijącego serduszka, że aż mnie zaciska w klatce piersiowej..