reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Z tego co

Z tego co wiem, jeśli biegalas przed ciąża, nie musisz rezygnować z aktywności. Oczywiście lepiej uzgodnić wszystko z lekarzem 😊
Dziewczyny, zaczynacie już stosować jakieś preparaty na rozstępy, a raczej im zapobiegające?
Mam rozstępy po poprzedniej ciąży i myślę że gorzej już być nie może 😂

reklama
Z tego co

Z tego co wiem, jeśli biegalas przed ciąża, nie musisz rezygnować z aktywności. Oczywiście lepiej uzgodnić wszystko z lekarzem 😊
Dziewczyny, zaczynacie już stosować jakieś preparaty na rozstępy, a raczej im zapobiegające?
Ja używam tylko mleczka nawilżającego ale myślę, że od nastepnego mc będę juz używać czegoś bardziej konkretnego

Ja dopiero od 4 miesiąca zacznę, udało mi się uniknąć rozstępów w obu ciążach więc sądzę że tym razem też się uda[emoji106]

Z tego co

Z tego co wiem, jeśli biegalas przed ciąża, nie musisz rezygnować z aktywności. Oczywiście lepiej uzgodnić wszystko z lekarzem [emoji4]
Jeśli o moja aktywność to dużo spaceruje z psami i nie mam zamiaru przestać [emoji16]

A bierzecie jakieś witaminy?
Ja kwas foliowy i witaminę D [emoji16]

Kwas foliowy tylko
Ja dopiero od 4 miesiąca zacznę, udało mi się uniknąć rozstępów w obu ciążach więc sądzę że tym razem też się uda[emoji106]

Jeśli o moja aktywność to dużo spaceruje z psami i nie mam zamiaru przestać [emoji16]

A bierzecie jakieś witaminy?
Ja kwas foliowy i witaminę D [emoji16]

reklama
Nie stosuję żadnych preparatów poza dobrym nawilżeniem skóry i raczej nie zamierzam tego zmieniać. W pierwszej ciąży wydałam majątek na różnego rodzaju kremy i niestety mam bardzo dużo rozstępów, ale od zawsze miałam skłonność do ich postawania. Ma je też moja mama i miała babcia, więc chyba trzeba się z tym pogodzić ;)
Z tego co

Z tego co wiem, jeśli biegalas przed ciąża, nie musisz rezygnować z aktywności. Oczywiście lepiej uzgodnić wszystko z lekarzem [emoji4]

Do góry