reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Też bardzo się martwiłam bo u mnie na wizycie we wtorek też było widać tylko pęcherzyk. To było 5+2. Podobno zarodek można dostrzec najwcześniej gdy pęcherzyk ma 8mm ale są kobiety u których dopiero przy 20mm się pokazuje. Ja czekam jeszcze tydzien i wierze że będzis ok.

reklama
Ja już pod gabinetem, ale jeszcze kilka osób przede mną. Dam znać ;)
@sówka91 o której masz dziś wizytę? Tak na marginesie - Pisałaś, że robisz doktorat. To nasza następna wspólna cecha. Tylko, że ja już po :)
No i ja też w każdej ciąży plamilam. Teraz póki co nie mam plamienia, ale przy każdej wizycie w toalecie jestem zestresowana...
Trzymam kciuki za [emoji3590] :)

Dziś jest więcej wizyt. Napiszecie dziewczyny na którą macie? [emoji846] Liczymy na sporo [emoji3590][emoji3590][emoji3590] [emoji846]

Jak będziesz w aptece to możesz poprosić zamiast clexan neoparin. Jest bardzo duza róznica w cenie. Na miesiąc clexan wychodzi ok 100 zł a Neoparin ok 10. Zależy jaka dawka. Ale w skali całej ciąży niemałe koszty się zrobią. Oczywiście co kto lubi o na ile go stać 😉
Ja mam pełnopłatnie, mimo tylu poronień, nie mam trombofilii, więc muszę płacić sto procent, czyli ponad 80 zł za opakowanie neoparinu.. masakra.. Ale już nie liczę pieniędzy, byle by było dobrze ☺️

Ja po wizycie wczorajszej . Wczoraj miałam 4+5 był widoczny tylko pecharzyk ciążowy 6.6mm . Bez zarodka 😕
Chciałam się dowiedzieć czy polipy znikły to mi powiedziała ze teraz polipami się nie zajmujemy tylko ciąża i nie będziemy zwracać na nie w ogóle uwagi i totalnie nawet się nie dowiedziałam czy je widać czy znikły zapytałam jeszcze raz to mi powiedziała ja ich nie widzę . Najważniejsza teraz jest moja ciąża a nie jakieś polipy.
Ale nie było widać zarodka ani ciałka żółtego 😞 co to znaczy ?
Kazała mi brać clexane heparyne w zastrzykach do brzucha całą ciążę plus 6tyg po porodzie
A trochę się tylko przylamalam zarodka nie było widać 😢
4 tyg to bardzo wcześnie na wizytę, bo na tym etapie można w ogóle nic nie zobaczyć na usg. Ja poszłam w 5 i był pęcherzyk 5mm, czego bardzo żałuję, ponieważ z perspektywy czasu mogę śmiało powiedzieć, że najlepiej iść w 7 tyg ,aby uniknąć niepotrzebnego stresu. Pęcherzyk masz dobrze umiejscowiony, wiec tylko się cieszyć i dac czas ciąży, aby mogła się rozwinąć .

Ja mam pełnopłatnie, mimo tylu poronień, nie mam trombofilii, więc muszę płacić sto procent, czyli ponad 80 zł za opakowanie neoparinu.. masakra.. Ale już nie liczę pieniędzy, byle by było dobrze ☺
To masz nieludzkiego lekarza. Ja nie robiłam badań w kierunku zes.antyfosfolipidowego czy trombofilii a dostałam na ryczałt. Może znajdziesz lekarza którt będzie miał dla ciebie więcej serca. Z torbami pójdziesz na dłuższą metę. To jest 80 zł za 10 amp a na miesiąc musisz mieć 3razy tyle.

To masz nieludzkiego lekarza. Ja nie robiłam badań w kierunku zes.antyfosfolipidowego czy trombofilii a dostałam na ryczałt. Może znajdziesz lekarza którt będzie miał dla ciebie więcej serca. Z torbami pójdziesz na dłuższą metę. To jest 80 zł za 10 amp a na miesiąc musisz mieć 3razy tyle.
Chodzę do luxmedu z abonamentu, no i zdaje sobie sprawę, że są lekarze którzy przepisują na ryczałt, ale też wiem, że nie mam wskazań do tego, bo zdrowotnie się nie łapie pod żadne wskazanie.. W poprzedniej ciąży też miałam Clexane pełnopłatne za 120 zł za opakowanie, więc 500 zł miesięcznie wydawałam na leki wszystkie i witaminy.. Ale naprawdę tego nie liczę.. Mam lekarzy w rodzinie, więc może poproszę o recepty refundowane.. Póki co marzę tylko o tym, żeby ciąża rozwijała się prawidłowo, a reszta nie jest ważna..

Jak będziesz w aptece to możesz poprosić zamiast clexan neoparin. Jest bardzo duza róznica w cenie. Na miesiąc clexan wychodzi ok 100 zł a Neoparin ok 10. Zależy jaka dawka. Ale w skali całej ciąży niemałe koszty się zrobią. Oczywiście co kto lubi o na ile go stać 😉
Mam już receptę na clexane mieszkam w UK i to kosztuje tu 10sztuk 250zl czyli miesiąc 750zl . A w Polsce płaciłam za neoparin 115zl za 10sztuk i na miesiąc dałam 345zl ja mam receptę od prywatnego lekarza

reklama
Do góry