reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Ruda dopytaj czy mozesz zmienic L4 na ciążowe bo ono jest 100% płatne. Zawsze to trochę więcej.
Jaj tym razem nie mialam takich moralniaków z L4. W sumie skonczyly mi sie gdy mąż mnie opieprzył ze sama nie wiem czego chce. Niby staramy się o ciąże, robią się problemy a ja od L4 się wzbraniam bo mi glupio... na siebie trzeba patrzeć. Nikt inny tego nie zrobi
Mogłaby zmienić, ale chyba na razie nie chciała, żeby pracodawca wiedział, tak jak ja :)

reklama
Prawda? Samo życie. Ale odnośnie każdej pracy można to powiedzieć.
Siostra Bożenna tez wymiata [emoji6]
Dokładnie, ale czasami aż jestem w szoku jak kolejna prawda życiowa wpasowuje się idealnie.
Screenshot_20200223_214910.jpeg

Hej, witam się po walce z choróbskiem. Tak jak pisałam wczoraj - rozłożyło mnie totalnie. W miarę ratował mnie Apap, ale temp i tak osiągnęła raz 39 stopni. To było straszne. Mama z mężem okładali mnie pieluchami moczonymi w wodzie z lodem... wchodziłam do wanny z zimną wodą... ale i tak musiałam co 5 godzin brać Apap. To była ta konieczność o której dziś pisała @sówka91 .
Byłam na IP u totalnego buca i przepisał mi coś tylko dlatego, że mój lekarz jest ordynatorem... Do tego opieprz, że „łażę zamiast leżeć”. Tak, bo ja z nudów chciałam sobie sobotni wypad na IP zorganizować. 🤦🏻‍♀️
Teraz już jest lepiej. Czuję się w ciąży, ale strach jest... We wtorek mam wizytę u mojego gina. Po tym incydencie będę drżeć na prenatalnych, jeśli we wtorek będzie ok :(
Kochana, musi być ok! W ciąży niestety zdarzają się takie chorobska, a Ty reagowałaś jak najszybciej i tak jak tylko można.. Obyś już wracała do sił i resztę ciąży była zdrowa jak ryba! Dzidziuś na pewno będzie zdrowiutki ☺️!

Jak bóle są uciążliwe to trzeba się pokazać u ginekologa, a jak pojawi się chociażby kropelka krwi, to trzeba lecieć do szpitala - tak mi powiedział gine. Trzymam kciuki, mam nadziej, że to tylko typowe plamienia i bóle we wczesnej ciąży, które ma wiele kobiet ;*

Krwi takiej żywej na szczęście nie ma, ten śluz jest taki mleczno biały lekko podbarwiony na brązowo -tak wyglądał na papierze, na palcu bym się nie zorientowała... ale jednak martwi...
Wydaje mi się że nie jest to jakiś patologiczny ból - taki typowy jak przed okresem (a ja miesiączki przechodzę łagodnie) - bardziej uczucie nabrzmienia i takiego rozpierania.
Tyle że ja mam patologicznie niski próg bólu i przeżywam :p

Mam zaklepaną wizytę na jutro to zobaczymy - chyba że minie, wtedy poczekam do piątku i będzie nadzieja na serduszko:)

wiem wiem :) ja się z Twoim postem zgadzam w 100% bo wazę idealnie tyle samo co przed a jestem w 6 tygodniu i nie dopinam spodni 😱
Ja też ważę tyle samo, a nie było dziś szans, żebym dopieła spodnie.. jak jutro po wizycie będzie ok, to ściągam moja ciążowa siatkę i mam tam jedne spodnie, które będą na pewno dobre ;) Ja mam co chwilę jakieś plamienia delikatne, ale szczególnie się tym nie martwię, bo ja już tak mam w ciąży.. jutro się dowiem, czy wszystko jest ok, no i to jest najważniejsze :)

Zdecydowanie niedługo. Późno dotarło do mnie, że chcę być pielęgniarką. Skończyłam i z marszu weszłam w intensywną, choć przez chwilę myślałam o ogólnej. Za pediatrie Cię podziwiam, nigdy nie brałam jej pod uwagę.
Peony długo już pracujesz? Ja 10 lat

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też ważę tyle samo, a nie było dziś szans, żebym dopieła spodnie.. jak jutro po wizycie będzie ok, to ściągam moja ciążowa siatkę i mam tam jedne spodnie, które będą na pewno dobre ;) Ja mam co chwilę jakieś plamienia delikatne, ale szczególnie się tym nie martwię, bo ja już tak mam w ciąży.. jutro się dowiem, czy wszystko jest ok, no i to jest najważniejsze :)
@kasiaa91 @sówka91 to jutro razem "wizytujemy". Ktoś jeszcze?

Do góry