reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Ruda dopytaj czy mozesz zmienic L4 na ciążowe bo ono jest 100% płatne. Zawsze to trochę więcej.
Jaj tym razem nie mialam takich moralniaków z L4. W sumie skonczyly mi sie gdy mąż mnie opieprzył ze sama nie wiem czego chce. Niby staramy się o ciąże, robią się problemy a ja od L4 się wzbraniam bo mi glupio... na siebie trzeba patrzeć. Nikt inny tego nie zrobi
Mogłaby zmienić, ale chyba na razie nie chciała, żeby pracodawca wiedział, tak jak ja :)

reklama
Prawda? Samo życie. Ale odnośnie każdej pracy można to powiedzieć.
Siostra Bożenna tez wymiata [emoji6]
Dokładnie, ale czasami aż jestem w szoku jak kolejna prawda życiowa wpasowuje się idealnie.
Screenshot_20200223_214910.jpeg

Hej, witam się po walce z choróbskiem. Tak jak pisałam wczoraj - rozłożyło mnie totalnie. W miarę ratował mnie Apap, ale temp i tak osiągnęła raz 39 stopni. To było straszne. Mama z mężem okładali mnie pieluchami moczonymi w wodzie z lodem... wchodziłam do wanny z zimną wodą... ale i tak musiałam co 5 godzin brać Apap. To była ta konieczność o której dziś pisała @sówka91 .
Byłam na IP u totalnego buca i przepisał mi coś tylko dlatego, że mój lekarz jest ordynatorem... Do tego opieprz, że „łażę zamiast leżeć”. Tak, bo ja z nudów chciałam sobie sobotni wypad na IP zorganizować. 🤦🏻‍♀️
Teraz już jest lepiej. Czuję się w ciąży, ale strach jest... We wtorek mam wizytę u mojego gina. Po tym incydencie będę drżeć na prenatalnych, jeśli we wtorek będzie ok :(
Kochana, musi być ok! W ciąży niestety zdarzają się takie chorobska, a Ty reagowałaś jak najszybciej i tak jak tylko można.. Obyś już wracała do sił i resztę ciąży była zdrowa jak ryba! Dzidziuś na pewno będzie zdrowiutki ☺️!

Jak bóle są uciążliwe to trzeba się pokazać u ginekologa, a jak pojawi się chociażby kropelka krwi, to trzeba lecieć do szpitala - tak mi powiedział gine. Trzymam kciuki, mam nadziej, że to tylko typowe plamienia i bóle we wczesnej ciąży, które ma wiele kobiet ;*

Krwi takiej żywej na szczęście nie ma, ten śluz jest taki mleczno biały lekko podbarwiony na brązowo -tak wyglądał na papierze, na palcu bym się nie zorientowała... ale jednak martwi...
Wydaje mi się że nie jest to jakiś patologiczny ból - taki typowy jak przed okresem (a ja miesiączki przechodzę łagodnie) - bardziej uczucie nabrzmienia i takiego rozpierania.
Tyle że ja mam patologicznie niski próg bólu i przeżywam :p

Mam zaklepaną wizytę na jutro to zobaczymy - chyba że minie, wtedy poczekam do piątku i będzie nadzieja na serduszko:)

wiem wiem :) ja się z Twoim postem zgadzam w 100% bo wazę idealnie tyle samo co przed a jestem w 6 tygodniu i nie dopinam spodni 😱
Ja też ważę tyle samo, a nie było dziś szans, żebym dopieła spodnie.. jak jutro po wizycie będzie ok, to ściągam moja ciążowa siatkę i mam tam jedne spodnie, które będą na pewno dobre ;) Ja mam co chwilę jakieś plamienia delikatne, ale szczególnie się tym nie martwię, bo ja już tak mam w ciąży.. jutro się dowiem, czy wszystko jest ok, no i to jest najważniejsze :)

Zdecydowanie niedługo. Późno dotarło do mnie, że chcę być pielęgniarką. Skończyłam i z marszu weszłam w intensywną, choć przez chwilę myślałam o ogólnej. Za pediatrie Cię podziwiam, nigdy nie brałam jej pod uwagę.
Peony długo już pracujesz? Ja 10 lat

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też ważę tyle samo, a nie było dziś szans, żebym dopieła spodnie.. jak jutro po wizycie będzie ok, to ściągam moja ciążowa siatkę i mam tam jedne spodnie, które będą na pewno dobre ;) Ja mam co chwilę jakieś plamienia delikatne, ale szczególnie się tym nie martwię, bo ja już tak mam w ciąży.. jutro się dowiem, czy wszystko jest ok, no i to jest najważniejsze :)
@kasiaa91 @sówka91 to jutro razem "wizytujemy". Ktoś jeszcze?

Do góry