reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Ja pracuję na kardiochirurgii dziecięcej. Też oddział intensywny ale ukierunkowany na serce. Po szkole tak trafiłam i dla mnie super. Na 2 roku studiów wiedziałam ze chcę z dziećmi pracować. Ile masz lat?

reklama
Chyba musi byc 1 dzien obecnosci lub urlopu zeby okresy zasilkowe rozdzielic
Ruda dopytaj czy mozesz zmienic L4 na ciążowe bo ono jest 100% płatne. Zawsze to trochę więcej.
Jaj tym razem nie mialam takich moralniaków z L4. W sumie skonczyly mi sie gdy mąż mnie opieprzył ze sama nie wiem czego chce. Niby staramy się o ciąże, robią się problemy a ja od L4 się wzbraniam bo mi glupio... na siebie trzeba patrzeć. Nikt inny tego nie zrobi

Ja też ważę tyle samo, a nie było dziś szans, żebym dopieła spodnie.. jak jutro po wizycie będzie ok, to ściągam moja ciążowa siatkę i mam tam jedne spodnie, które będą na pewno dobre ;) Ja mam co chwilę jakieś plamienia delikatne, ale szczególnie się tym nie martwię, bo ja już tak mam w ciąży.. jutro się dowiem, czy wszystko jest ok, no i to jest najważniejsze :)

trzymam kciuki! Jaki wiek ciąży masz jutro ?

Krwi takiej żywej na szczęście nie ma, ten śluz jest taki mleczno biały lekko podbarwiony na brązowo -tak wyglądał na papierze, na palcu bym się nie zorientowała... ale jednak martwi...
Wydaje mi się że nie jest to jakiś patologiczny ból - taki typowy jak przed okresem (a ja miesiączki przechodzę łagodnie) - bardziej uczucie nabrzmienia i takiego rozpierania.
Tyle że ja mam patologicznie niski próg bólu i przeżywam :p

Mam zaklepaną wizytę na jutro to zobaczymy - chyba że minie, wtedy poczekam do piątku i będzie nadzieja na serduszko:)
Na pewno wszystko jest dobrze :) Niektóre kobiety cały czas we wczesnej ciąży mają bóle takie jakby miesiączkowe, że muszą nawet brać no spę, no i brązowe plamienia oczywiście też. Ja zaczęłam 7 tydz. i na szczęście żadnych plamień, bóle miałam tylko w terminie @ i dwa dni po, teraz już pojawiają się tylko raz na jakiś czas, np. co kilka dni i bardzo krótkie, podejrzewam, że to kwestia dostosowywania się stopniowego macicy do rosnącego zarodka :) W piątek miał 3 mm, a teraz ma rosnąć o 1 mm dziennie, więc na USG w sobotę powinien już mieć 1 cm 🙈 Duży człowiek 😃

Ja mialam miec jutro ale przełożyłam, bo bylam w pt i widac tylko pecherzyk wiec lepiej juz te 7kolejnych dni odczekac.
Spac nie mogę, a za oknem taka wichura😱

Dziewczyny a mi dziś wróciło plamienie :(
Jestem w 5t2d, plamienie lekkie (Leciutko brązowy śluz, nawet nie kawa z mlekiem a mleko z kawą) ale brzuch pobolewa mnie dziś dość mocno okresowo... :(
I tak niby człowiek wie że plamienia mogą się pojawiać ale jakoś się martwię :( wizytę (pierwszą) mam dopiero w piątek ale zapisałam się też jutro żeby to skonsultować :(
a badałaś progesteron ?

reklama
Do góry