reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Pije kawę mielona z mlekiem. Zawsze rano. Chociaż przez mdłości coraz mniej mi smakuje.
Coś Ty,ja nie pijam kawy wcale, a jak sie zdarzyło może 2 razy w zyciu na weselu to zaraz mega ciśnienie, ból glowy w potylicy i wymiotowałam jak kot. Nie lubie kawy smierdzi mi I takie mam objawy.
Ja choruje na niedoczynność tarczycy więc kofeina dodatkowo by źle wplywała na jej prace..nie pije nic z kofeiną. Nawet czarnej herbaty czy czekolady...po ciąży z in vitro zabronione..by nie podnosić ciśnienia.i mase innych zaleceń. Pije za to Inke od Paru lat,zbożowa na trawienie a przez pare dni nawet to nie jest potrzebne.

reklama
Drogie koleżanki,
Powiedzcie mi jak z tą kawą. Pijecie? Nie? 🙂
Ja piję dwie słabe dziennie, ale sypane. Wiem, że rozpuszczalne mają mniej kofeiny, ale są niezdrowe... W pracy zastanawuam sięczy nie zacząć koryzstać z kapsułek bezkofeinowych, ale kapsułki też mają sztuczny skład, to już chyba lepsze te dwie zwykłe ziarniste z ekspresu :( Dzienna dawka kofeiny nie powinan przekraczać 200 mg kofeiny (albo g nie pamiętam 😂) co odpowiada 2 espresso )

Paracetamol jest CAŁKOWICIE bezpieczny w ciąży, no i generalnie większą szkodę robi sobie człowiek męcząc się, niż go zażywając.. Oczywiście nie bierze się leków jak cukierków, ale przy takich bólach nawet się nie zastanawiaj..
Nio różne są opinie o paracetamolu. Bardzo dobry lekarz anestestezjolog zdradził mi, że świat huczy że bezpieczny, dlatego że wszechobecnie latwo dostepny. A tak naprawdę on tak uzależnia..że inne wymiękają. A I że kobiety w ciąży (dzieci płci męskiej)zażywając paracetamol w ciagu tych 9 mies narażają maluchy na choroby typu adhd I szereg innych poważnych. To jest potwierdzone badaniami, o ktorych nikt głośno nie mówi bo koncerny by padły. A później matki się martwią jak to mozliwe, że coś kolega a przecież brałam ten bezpieczny paracetamol. Ale coż wziełam bo wolałam apap niż ibuprom czy aspiryne,które są kategorycznie zakazane w ciąży.

Ja bralam femibion i corka 4050 i 59cm . Nie wiem czy jest na to jakas regula. Jej ojciec cos ponad 3 kilo ja ledwo 2.5kilo sie urodzilam. Ja 168 wzrostu jej ojciec 185 aktualnie.
Ja też biorę teraz femibion 1. Ma najlepszy skład. Wolę jednak brać coś co ma też witaminy różne niż coś co ma tylko2-3 składniki biorąc podnuwagę nasze większe zapotrzebowanie i większe osłabienie. Lekarz powiedział, że femibion jest spoko :)

No ja chyba jeszcze musze uzupelnic magnez bo mialam zaburzenia pracy serca na tle niedoborow.
Ja też biorę teraz femibion 1. Ma najlepszy skład. Wolę jednak brać coś co ma też witaminy różne niż coś co ma tylko2-3 składniki biorąc podnuwagę nasze większe zapotrzebowanie i większe osłabienie. Lekarz powiedział, że femibion jest spoko :)

Jak tu pić bez kofeiny, jak ktoś pije właśnie dla kofeiny 😁 a tak poważnie, to u mnie póki co jedna czarna Americana na 1 espresso z ekspresu ciśnieniowego.
Na ogół były 2-3 dziennie.

Ja piję dwie słabe dziennie, ale sypane. Wiem, że rozpuszczalne mają mniej kofeiny, ale są niezdrowe... W pracy zastanawuam sięczy nie zacząć koryzstać z kapsułek bezkofeinowych, ale kapsułki też mają sztuczny skład, to już chyba lepsze te dwie zwykłe ziarniste z ekspresu :( Dzienna dawka kofeiny nie powinan przekraczać 200 mg kofeiny (albo g nie pamiętam 😂) co odpowiada 2 espresso )

Powiem szczerze, że czułam się cudownie a dziś mnie mdli 🤢. Oby w pracy jutro dało radę wytrzymać jakoś.

Tak już bym chciała wiedzieć o ❤️. Tak bardzo ułatwiłoby mi to życie zawodowe... A tu jeszcze minimum 1.5tygodnia. 😥

7 tc welcome to, męczliwość weszła na wyższy level 😂 Muszę przystopować, bo zawsze rano wstaję i na pełnej parze wszystko robię a teraz już tak się nie da - zadyszka i osłabienie mięśni pojawia się niczym ostrzeżenie! Z kolei wczoraj wieczorem chciałam w końcu położyć się na prawym a nie lewym boku i zaczęły boleć mnie jajniki. Oczywiście stres i strach co się dzieje, że boli, przecież już od ponad tygodnia nic nie bolało, przewróciłam się na lewy bok i już nic nie bolało 😂 Może mała kijanka nie lubi spać na prawym boku 😂🤷🏼‍♀️

Nio różne są opinie o paracetamolu. Bardzo dobry lekarz anestestezjolog zdradził mi, że świat huczy że bezpieczny, dlatego że wszechobecnie latwo dostepny. A tak naprawdę on tak uzależnia..że inne wymiękają. A I że kobiety w ciąży (dzieci płci męskiej)zażywając paracetamol w ciagu tych 9 mies narażają maluchy na choroby typu adhd I szereg innych poważnych. To jest potwierdzone badaniami, o ktorych nikt głośno nie mówi bo koncerny by padły. A później matki się martwią jak to mozliwe, że coś kolega a przecież brałam ten bezpieczny paracetamol. Ale coż wziełam bo wolałam apap niż ibuprom czy aspiryne,które są kategorycznie zakazane w ciąży.
Wiesz ja na temat tajnych badań, o których wie anestezjolog, a nie są dostępne w żadnych bazach danych, to nie wierzę.. Tak samo jak w spiski koncernów farmaceutycznych, wręcz łapie agresję z tego powodu 🙈 Może to dlatego że robię doktorat z farmacji i dużo siedzę w nauce...

No ja chyba jeszcze musze uzupelnic magnez bo mialam zaburzenia pracy serca na tle niedoborow.
Ojej to koniecznie! Ja jutro przed pracą idę na panel krwi już ten w I trymestrze i jestem ciekawa co tam wyjdą za kwiatki, zwłaszcza w kontekście morfologii i toksoplazmozy (kilka lat mieszkałam z kotkiem, który teraz został u mamy).

reklama
Ja jutro pojade do rodzinnej pogadac zeby mi wypisala chociaz czesc na nfz, bo krucho z kasa juz w tym miesiacu.
Ojej to koniecznie! Ja jutro przed pracą idę na panel krwi już ten w I trymestrze i jestem ciekawa co tam wyjdą za kwiatki, zwłaszcza w kontekście morfologii i toksoplazmozy (kilka lat mieszkałam z kotkiem, który teraz został u mamy).

Do góry