reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

No z przeciwgorączkowych bezpiecznych w pierwszym trymestrze, to chyba tylko paracetamol.. Tylko trzeba pilnować, żeby nie przekroczyć określonej dawki dawki dziennej.. no i rzeczywiście zimne okłady.. W najgorszym wypadku trzeba będzie pojechać chyba do szpitala, gdybyś miała niczym niezbijalną temperaturę..
Dziękuję 😘 Co za pech :(

reklama
Tak mam wizytę dopiero 10.03 A 03.03 mam iść na wszystkie badania [emoji4]
A widzisz każdy lekarz inny, a ciążę mam młodszą od Ciebie. Mój powiedział, że morfologię, mocz i wirusy trzeba zrobić jak najszybciej jak tylko potwierdził ciążę, więc robię już w poniedziałek a w sobotę wizyta z USG ponownym, a potem zobaczymy co ile kontrole :) Mi akurat odpowiada takie podejście bo idealnie pan doktor dostosował się do mojej niecierpliwości 😂

Dziewczynki,
Mój dzień w pracy z z kilkoma napięciami 😑 przełożona zaczęła mnie wypytywać czy coś się stało, bo mizernie wyglądam. Nie powiedziałam nic poza tym, że mam gorsze samopoczucie i chyba jestem przeziębiona. Wiem jak cienka granica dzieli mnie od unikania drażniących sytuacji i możliwości delegowania tych gorszych obowiazkow. Mam ważny projekt. Choć w głowie wiem że ten w brzuchu jest najważniejszy. 😉 Wdech i wydech.
Dzwoniłam do Medicover i prosiłam o ustalenie wcześniejszej daty pierwszej wizyty. Im szybciej zobaczę ❤️ tym prędzej przejdę na lajtowy tryb pracy, home office i pracę na 'pół gwizdka'. Do wtorku ma być informacja.

Boli mnie troche w krzyżu. Jak przy okresie. To normalne? :) jestem nowicjuszem w temacie ciąży 😀
Bóle w krzyżu są normalne i jeszcze będą dokuczać :) A już zwłaszcza wrócą w III trymestrze. Przy tyłozgięciu mogą dokuczać bardziej (ja tak mam). Chcesz od razu mówić w pracy o ciąży jeszcze przed II trymestrem? Ja się zastanawiam... Chyba najpierw przetestuję jak się czuję i może wdrożę plan wcześniejszego poinformowania jak mnie to przerośnie. Praca w korpo to jednak duże tempo, 10 h dziennie siedzenia, do tego mam jeszcze dwa razu w tygodniu po pracy zajęcia do około 20:00, zastanawiam się jak długo wytrzymam w takim tempie 😂

reklama
Ja chodze na NFZ na razie wiec cudow nie oczekuje. Najwazjiejsze ze moj lekarz jest normalny, za badania nie trzeba płacić... kazał przyjść za 3 tyg to pójdę [emoji4] Jakby co to chce i Tak iść prywatnie na jedną chociaż wizytę tak sobie dla świętego spokoju [emoji16][emoji16]
A widzisz każdy lekarz inny, a ciążę mam młodszą od Ciebie. Mój powiedział, że morfologię, mocz i wirusy trzeba zrobić jak najszybciej jak tylko potwierdził ciążę, więc robię już w poniedziałek a w sobotę wizyta z USG ponownym, a potem zobaczymy co ile kontrole :) Mi akurat odpowiada takie podejście bo idealnie pan doktor dostosował się do mojej niecierpliwości [emoji23]

Do góry