reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
pół roku temu jeden gin stwierdził że to możliwa przyczyną jest tyłozgiecie macicy. W grudniu inny stwierdził że mam taką budowę anatomiczna macicy i dlatego mam problem z zajściem i utrzymaniem ciąży. Przy zatrzymaniu miesiączki mam zażywać duphaston i acard. Na tych lekach donosilam szczęśliwie 1 ciążę.
Też mam tyłozgięcie i nie wiem jaki by to miało mieć wpływ. Przecież macica rośnie. Czy łożysko się przesuwa?[emoji848]

Teraz powinnam mieć dni płodne od 14 do

Tak mutacja mthfr c677 tt homozygota i zespół antyfosfolipidowy podejrzenia były na trąbofilie, ale już nie ma. Biorę heparyne dwa razy dziennie w brzuch i aspirynę. Dodatkowo metylowane formy witamin. To jest najdłuższa ciąża jaką miałam. Teraz jeszcze mają podejrzenia tocznia. Wymyślają szukają... Tyle lat się lecze i w Polsce i w Niemczech. Po moich obserwacjach widzę że w Polsce mają większą wiedzę niż tutaj.
Przy auto immuno jest jedna skuteczna w moim przypadku droga do wyleczenia. Tylko trudniejsza niż łykanie tabletek. Chemia domowa eko, kosmetyki eko, NO make-up, NO pazury, NO farbowanie włosów, żarcie tylko nieprzetworzone. Tymbardziej przy mthfr homo powinnaś wyrzucić kategorycznie gluten z diety. I laktozę. To podstawa. A w zasadzie o doeta paleo i przejście na protokół autoimmunologiczny i posiedzieć na nim minimum pół roku. Nie wiem co z tego robisz? I jak tarczyca?

Musiałam zostać w szpitalu, nie wiadomo skąd to krwawienie, możliwe że krwiak
Teraz już krwawienie jest mniejsze, dostaje sporą dawkę luteiny i duphastonu
Na usg widać na szczęście dwa serduszka [emoji177], jeśli dziś się już nic nie wydarzy to prawdopodobnie będzie dobrze, ale kilka dni muszę tu zostać
Odpoczywaj, powodzenia [emoji3]

Przy auto immuno jest jedna skuteczna w moim przypadku droga do wyleczenia. Tylko trudniejsza niż łykanie tabletek. Chemia domowa eko, kosmetyki eko, NO make-up, NO pazury, NO farbowanie włosów, żarcie tylko nieprzetworzone. Tymbardziej przy mthfr homo powinnaś wyrzucić kategorycznie gluten z diety. I laktozę. To podstawa. A w zasadzie o doeta paleo i przejście na protokół autoimmunologiczny i posiedzieć na nim minimum pół roku. Nie wiem co z tego robisz? I jak tarczyca?

Nie jest to szczególnie trudne: ja stosuję eko chemię domową, eko kosmetyki, nie maluje paznokci, nie farbuję włosów, przetworzone żarcie w ilościach homeopatycznych, bez mleka w diecie... i to wszystko bez wskazań medycznych, tylko dlatego, że jestem zdrowo walnięta :)

reklama
Do góry