Ładny masz progesterone tak mi się wydaje ja mierzylam progesteron 6dni po owulacji i był 21 i to mnie skłoniło do testu bo wyniki odebrałam za dwa dni i w 9dpo test z rana był pozytywny. Pójdę zbadać progesteron w poniedziałek za tydzień znowu . Musze mieć już chyba betę wysoka bo mam zawroty głowy ranoDziewczyny mam pytanie - badałyście progesteron ? Jaki miał poziom ?
Ja na początku miałam plamienia i progesteron ok 13 ng/ml myślę, że stąd plamienia. Od wczoraj (4+2) jest czysto i urosła i beta i progesteron do 22,10 ng/ml, więc chyba te plamienia wynikały z niższego poziomu.
reklama
A ma to jakieś znaczenie tzn jeśli jest niski to oznacza ciążę pozamaciczna? Bo tego nie wiedziałamJa badałam tylko pod kątem cp.
kasiaa91
Fanka BB :)
Tak, <5 ng przy rosnącej becie mocno wskazuje na cp. Tak samo jak beta rośnie a progesteron stoi albo spada przy małych wartościach .A ma to jakieś znaczenie tzn jeśli jest niski to oznacza ciążę pozamaciczna? Bo tego nie wiedziałam
No ale lekarz do mnie powiedział, no i co że ma Pani wysoki progesteron, jak i tak Pani plami.. Skoro taki piękny poziom, to skąd to (bo w usg wszystko idealnie) Oczywiście on to pół żartem powiedział, ale coś w tym jest, bo mimo że mam książkowy progesteron, to nie odważyłbym się bez duphastonu funkcjonować..trochę ma bo prog powyżej 20 już bardzo mocno sugeruje ciążę wewnątrzmaciczną - ale prawda że wydziela się bardzo skokowo
A bierzesz acard bo po acardzie są plamienia wiec tym się nie martw. Dużo dziewczyn na różnych forach pisało ze przy acardzie plamily 6 8 10 tydzień nie wiem czemu ale wtedy najczęściejNo ale lekarz do mnie powiedział, no i co że ma Pani wysoki progesteron, jak i tak Pani plami.. Skoro taki piękny poziom, to skąd to (bo w usg wszystko idealnie) Oczywiście on to pół żartem powiedział, ale coś w tym jest, bo mimo że mam książkowy progesteron, to nie odważyłbym się bez duphastonu funkcjonować..
Tasza
Mthfr też mam, czyli to ze względu na zespół antyfosfolipidowy? Bo czytałam, że kwas foliowy wspomaga wchłanianie folianu.Mam mutację mthfr c677tt homozygota zespół antyfosfolipidowy. Sztuczny kwas foliowy mój organizm nie przyswaja tylko staje się trucizną.
Tasza
Przykro miDziewczyny mam wynik, musze się pozegnac moja beta z dzis to 48..jest mi strasznie przykro, mialam jednak nadzieję. Ide sie wyplakac. A Wam zycze wszystkiego dobrego.
Verona26
Kochana bardzo mi przykro [emoji53][emoji53][emoji20]
Mam nadzieję że bardzo szybko zejdziesz i doczekasz szczęśliwego rozwiązania [emoji7]
Mam nadzieję że bardzo szybko zejdziesz i doczekasz szczęśliwego rozwiązania [emoji7]
Dzieki dziewczyny, lepiej mi. Pogadalam z M, mowi ze sie zmartwil, wiecie jak to facet inne emocje, ale mowi ze mam sie nie martwic i bedziemy dzialac
Takze mam nadzieje, ze owulacja bedzie szybko
Tak, biorę, choć odstawiłam jak było plamienie.. W sumie to takie bardziej brudzenie raz na dzień w toalecie.. Ja właśnie zaliczyłam pierwsze prawdziwe rzyganko.. Dlaczego to się nazywa "poranne mdłości"A bierzesz acard bo po acardzie są plamienia wiec tym się nie martw. Dużo dziewczyn na różnych forach pisało ze przy acardzie plamily 6 8 10 tydzień nie wiem czemu ale wtedy najczęściej
reklama
monitkaz
Hej
Wchodze tylko na chwile wszystkim (mam nadzieje, ze nie macie mi tego za złe) Wam zyczyc powodzenia zobaczylam ten watek i mi sie wzielo na wspomnienia i łezka mi sie w oku zakrecila.....
Padziernikowa Mama 2019
Moje forum PM2019 zyje
Wchodze tylko na chwile wszystkim (mam nadzieje, ze nie macie mi tego za złe) Wam zyczyc powodzenia zobaczylam ten watek i mi sie wzielo na wspomnienia i łezka mi sie w oku zakrecila.....
Padziernikowa Mama 2019
Moje forum PM2019 zyje