reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Dziewczyny mam pytanie - badałyście progesteron ? Jaki miał poziom ?

Ja na początku miałam plamienia i progesteron ok 13 ng/ml myślę, że stąd plamienia. Od wczoraj (4+2) jest czysto i urosła i beta i progesteron do 22,10 ng/ml, więc chyba te plamienia wynikały z niższego poziomu.
Ładny masz progesterone tak mi się wydaje ja mierzylam progesteron 6dni po owulacji i był 21 i to mnie skłoniło do testu bo wyniki odebrałam za dwa dni i w 9dpo test z rana był pozytywny. Pójdę zbadać progesteron w poniedziałek za tydzień znowu . Musze mieć już chyba betę wysoka bo mam zawroty głowy rano 🙈

reklama
trochę ma bo prog powyżej 20 już bardzo mocno sugeruje ciążę wewnątrzmaciczną - ale prawda że wydziela się bardzo skokowo
No ale lekarz do mnie powiedział, no i co że ma Pani wysoki progesteron, jak i tak Pani plami.. Skoro taki piękny poziom, to skąd to (bo w usg wszystko idealnie) ;) Oczywiście on to pół żartem powiedział, ale coś w tym jest, bo mimo że mam książkowy progesteron, to nie odważyłbym się bez duphastonu funkcjonować..

No ale lekarz do mnie powiedział, no i co że ma Pani wysoki progesteron, jak i tak Pani plami.. Skoro taki piękny poziom, to skąd to (bo w usg wszystko idealnie) ;) Oczywiście on to pół żartem powiedział, ale coś w tym jest, bo mimo że mam książkowy progesteron, to nie odważyłbym się bez duphastonu funkcjonować..
A bierzesz acard bo po acardzie są plamienia wiec tym się nie martw. Dużo dziewczyn na różnych forach pisało ze przy acardzie plamily 6 8 10 tydzień nie wiem czemu ale wtedy najczęściej

Kochana bardzo mi przykro [emoji53][emoji53][emoji20]
Mam nadzieję że bardzo szybko zejdziesz i doczekasz szczęśliwego rozwiązania [emoji7]
Dzieki dziewczyny, lepiej mi. Pogadalam z M, mowi ze sie zmartwil, wiecie jak to facet inne emocje, ale mowi ze mam sie nie martwic i bedziemy dzialac :)
Takze mam nadzieje, ze owulacja bedzie szybko ;)

A bierzesz acard bo po acardzie są plamienia wiec tym się nie martw. Dużo dziewczyn na różnych forach pisało ze przy acardzie plamily 6 8 10 tydzień nie wiem czemu ale wtedy najczęściej
Tak, biorę, choć odstawiłam jak było plamienie.. W sumie to takie bardziej brudzenie raz na dzień w toalecie.. Ja właśnie zaliczyłam pierwsze prawdziwe rzyganko.. Dlaczego to się nazywa "poranne mdłości" 😂

reklama
Do góry