reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Ooo mam to samo z moim biednym kręgosłupem, a moja praca z siedzeniem ma niewiele wspólnego. Niestety tak się w naszym kraju traktuje pracowników, niby możemy dźwigać max 25 kg na osobę. To co mam zrobić z pacjentem ważącym 100 kg kiedy opiekuje się nim sama? W dzień koleżanka pomoże (to i tak 50 kg na jedną wychodzi), ale w nocy? Muszę go chociaż jakoś turlać po łóżku. Potem boli wszystko, ale takie życie. Praca fizyczna jest do kitu, tu masz Ruda rację, że to szybko psuje zdrowie, a potem latasz biedna po tych lekarzach ;)
Moja ciotka pracuje w szpitalu i kiedyś nie wierzyłam jej że aplikacja pokazywała ponad 20tys kroków [emoji51]

Ja zawsze chciałam mieć prace fizyczną tylko że kurcze niestety w takiej pracy ciężko jest podejść do ciężaru w sposób techniczny. I to właśnie jest największy problem
Ja na martwy ciąg wezmę bez problemu 90 kg gdzie sama ważę 55
Ale jakbym miała podnieść pacjenta to już inna sprawa tam już można się nieźle uszkodzić nawet przy 70 kg bo jak tu technicznie podnieść?? No nie da się, Człowiek to nie kupka żelaza

To samo przy dźwiganiu skrzyń czy innych nieforemnych rzeczy łatwo można sobie biedy narobić

reklama
Jak ja zazdroszczę tej energii.
W pierwszej ciąży też nie miałam żadnych objawów (poza zatrzymaniem miesiączki), urodziłam zdrowego syna. Nic tylko się cieszyć z dobrego samopoczucia [emoji8]

Dziękuje za odpowiedz! Trochę mnie pocieszyłas [emoji4]

Niby są zasady, że trzeba podnieść łóżko do naszego poziomu, pracować na szeroko rozstawionych nogach i robić tak by siła ruchu wychodziła właśnie z nich, ale tak się nie da. Bezwładny człowiek leci przez ręce.
Ej Ty siłaczko, 90kg :) no wow ;) to dupka jak [emoji527] heheh
Moja ciotka pracuje w szpitalu i kiedyś nie wierzyłam jej że aplikacja pokazywała ponad 20tys kroków [emoji51]

Ja zawsze chciałam mieć prace fizyczną tylko że kurcze niestety w takiej pracy ciężko jest podejść do ciężaru w sposób techniczny. I to właśnie jest największy problem
Ja na martwy ciąg wezmę bez problemu 90 kg gdzie sama ważę 55
Ale jakbym miała podnieść pacjenta to już inna sprawa tam już można się nieźle uszkodzić nawet przy 70 kg bo jak tu technicznie podnieść?? No nie da się, Człowiek to nie kupka żelaza

To samo przy dźwiganiu skrzyń czy innych nieforemnych rzeczy łatwo można sobie biedy narobić

Ja taak samo mam mało objawów, chociaż w sob zasnelam w środku dnia jak nigdy 🥴[emoji54]

W ta sobotę również spałam w środku dnia [emoji16] Wróciłam z pracy i przytuliłam się do podusi. Ale poza tym normalnie, gdyby nie ból piersi nie czułabym tej ciąży [emoji846] co chwile sprawdzam, czy nie przestały bolec [emoji23]

reklama
W ta sobotę również spałam w środku dnia [emoji16] Wróciłam z pracy i przytuliłam się do podusi. Ale poza tym normalnie, gdyby nie ból piersi nie czułabym tej ciąży [emoji846] co chwile sprawdzam, czy nie przestały bolec [emoji23]
Ja do usg robie betę co dwa dni taka przewrazliwiona jestem

Do góry