reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

A tak to myślę żeby zapisać się na jogę czy ćwiczenia dla kobiet w ciąży. W poprzedniej ciąży miałam tylko 4 kg z czego syn tyle ważył,Ale wtedy miałam 23 a nie 32[emoji1787][emoji1787][emoji1787]poza tym bardzo dużo kg schudłam ostatnio i nadal w pewnym sensie jestem na ujemnym,chociaż stopniowo podnoszę.

reklama
Krotkie 5 km ? [emoji23] macie kondycje :D ja to nawet za autobusem nie biegalam ;) wolalam poczekac na następny [emoji14] ale jak bylam mlodsza to mialam problemy z pikawa i kazdy wiekszy wysilek skutkowal omdleniami itp.
Ja nie, nie w tą porę roku Ale wiosna lato tak.
Do jutra odstawiłam bieganie bo czekam na to co gin powie. Ale myślę że raczej przejdę na kijki dla własnego takiego spokoju ducha. Biegam obecnie z synem krótkie dystanse takie 5 km . Ogólnie mój dystans to 10 km plus Ale na to się raczej nie będę porywać. Zresztą wszystkie takie biegi zaczynają się od kwietnia [emoji5]więc. . Słabo to widzę. W maju mam mój ulubiony bieg kobiet na 5 km jeśli tylko będzie ok to przejdę go[emoji177]

Krotkie 5 km ? [emoji23] macie kondycje :D ja to nawet za autobusem nie biegalam ;) wolalam poczekac na następny [emoji14] ale jak bylam mlodsza to mialam problemy z pikawa i kazdy wiekszy wysilek skutkowal omdleniami itp.
No to lepiej ostrożnie.
Pamiętam swoje pierwsze 2 km zawał[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Pamietam biegi przełajowe jak jeszcze nie wiedzialam o problemach zdrowotnych. Dobieglam... i to by bylo na tyle :D
No to lepiej ostrożnie.
Pamiętam swoje pierwsze 2 km zawał[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Niby teraz jest wszystko ok juz , ale przezorny zawsze ubezpieczony :)

Przy pierwszym porodzie to zemdlalam ze zmeczenia. Gadaja, gadaja i nagle odlot [emoji14]

Witam w gronie tych bardziej leniwych :D ja co prawda bardzo dużo chodzę, jak młoda była w gondoli to 8-10 km dziennie. Ale jak wróciłam do pracy to nie mam czasu ani siły na żadne ćwiczenia [emoji14] mam nadzieję, że ta ciąża będzie dla mnie łaskawa i tak jak w poprzedniej nie przytyje dużo i stracę szybko

A tak to myślę żeby zapisać się na jogę czy ćwiczenia dla kobiet w ciąży. W poprzedniej ciąży miałam tylko 4 kg z czego syn tyle ważył,Ale wtedy miałam 23 a nie 32[emoji1787][emoji1787][emoji1787]poza tym bardzo dużo kg schudłam ostatnio i nadal w pewnym sensie jestem na ujemnym,chociaż stopniowo podnoszę.
Ja to za bieganiem nie przepadam, na crossficie czasem jest i to dla mnie najtrudniejsza jednostka,za to moja siostra cioteczna to biegaczka we wszystkich tych perłach Małopolski itp bierze udział.

Joga czy rozciąganie spoko chodzę na to po treningu ale jak się nigdy tego nie robiło to nie polecalabym zaczynać nowych aktywności w ciąży raczej kontynuować stare w lżejszej formie bądź z wyeliminowaniem pewnych jednostek.

No w pracy to 10-15 tys krokow dziennie robie. A prace mam "biurowa" i "siedzaca"[emoji23] przez prawie 3 lata mialam moze jeden dzien dzie mialam ok 5tys [emoji23]
Witam w gronie tych bardziej leniwych :D ja co prawda bardzo dużo chodzę, jak młoda była w gondoli to 8-10 km dziennie. Ale jak wróciłam do pracy to nie mam czasu ani siły na żadne ćwiczenia [emoji14] mam nadzieję, że ta ciąża będzie dla mnie łaskawa i tak jak w poprzedniej nie przytyje dużo i stracę szybko

reklama
Ja to za bieganiem nie przepadam, na crossficie czasem jest i to dla mnie najtrudniejsza jednostka,za to moja siostra cioteczna to biegaczka we wszystkich tych perłach Małopolski itp bierze udział.

Joga czy rozciąganie spoko chodzę na to po treningu ale jak się nigdy tego nie robiło to nie polecalabym zaczynać nowych aktywności w ciąży raczej kontynuować stare w lżejszej formie bądź z wyeliminowaniem pewnych jednostek.
Ja sport itp mam w malutkim paluszku także git[emoji5][emoji5][emoji177]
Biegać nie będę tyle więc coś robić muszę.

Do góry