reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Ja też się czuje normalnie no ale dopiero dziś robiłam test.xD

Ciążę donoszona to miałam jak widmo
I spokojnie mogłabym iść do programu "I didn't know I was pregnant"
Kojarzycie pewnie te babeczki które dopiero przy porodzie dowiedziały się że są w ciąży ?
To to właśnie ja :D

Może nie aż tak do końca bo jednak nie miałam okresu a to już wskazuje na ciążę. Brzuch zaczął mi rosnąć jakoś w 7 miesiącu dopiero i nie był duży na końcu

Ciekawe czy teraz będzie podobnie

Następna wizyta kiedy?
Powiem tak, dzisiejszą wizytę robilam z pakietu opieki zdrowotnej z mojej pracy. I tylko z tego powidu poszlam tam, ponieważ stamtąd będę miała skierowanie na wszystkie badania,które zrobię za darmo . Docelowo lekarzem prowadzącym będzie lekarz do którego będę chodzila prywatnie. Na pierwszą wizytę do niego zamierzam dopiero zapisać się w ostatnim tyg lutego już że zrobionymi w wiekszosci badaniami. Nie ma sensu chodzić za często, bo zobaczymy tylko powiekszającą się kropkę i nic poza tym. Doktor powiedział, że mogę Na tym etapie monitorować rozwój ciąży poprzez powtórzenie bety po 72 h, bo wtedy jej wartosc ma sie podwoic . Dlatego nie będę już szaleć, tylko cierpliwie czekac 😊

Powiem tak, dzisiejszą wizytę robilam z pakietu opieki zdrowotnej z mojej pracy. I tylko z tego powidu poszlam tam, ponieważ stamtąd będę miała skierowanie na wszystkie badania,które zrobię za darmo . Docelowo lekarzem prowadzącym będzie lekarz do którego będę chodzila prywatnie. Na pierwszą wizytę do niego zamierzam dopiero zapisać się w ostatnim tyg lutego już że zrobionymi w wiekszosci badaniami. Nie ma sensu chodzić za często, bo zobaczymy tylko powiekszającą się kropkę i nic poza tym. Doktor powiedział, że mogę Na tym etapie monitorować rozwój ciąży poprzez powtórzenie bety po 72 h, bo wtedy jej wartosc ma sie podwoic . Dlatego nie będę już szaleć, tylko cierpliwie czekac [emoji4]
Racja. Ja idę do swojego teraz w piątek tylko dlatego,że i tak miałam przyjść w tym miesiącu i tylko dla spokoju ducha , że tak powiem.

reklama
Dziewczyny umówiłam się ginekologa. Stwierdzialam że nie idę prywatnie bo nie mogę się z nim dogadać. Idę do mojego lekarza do ktorego chodziłam zawsze na NFZ. Teraz idą na urlop więc wizyta dopiero 18.02 [emoji4]
Czemu nie możecie się dogadać?
U mnie będzie problem z wyborem lekarza, mam pakiet w luxmedzie ale tam lekarze przy prowadzeniu ciąży nie dają poczucia takiego zaopiekowania, nie możesz do niego zadzwonić ani nic jedynie na portalu można zaklepac termin a jak go nie ma to po prostu nie ma. Mało komfortowa sytuacja. Więc mocno się zastanawiam co teraz zrobię. Wyczailam tam lekarkę która pracuje w szpitalu w którym będę rodzić ale terminów na portalu to do niej wogole nie ma:(

Do góry