reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Jakby ktos mial ochote zostawiam przepis :
Ziemniaki gotujesz normalnie jak na obiad, ewentualnie ziemniaki z wczorajszego obiadu :) Nie podam Ci ilosci bo u mnie wyszlo na oko :D mocno je ubijasz i zostawiasz do ostygniecia. W miedzyczasie podsmazasz starkowane pieczarki i drobno posiekana cebulke. Zostawiasz do ostygniecia. Jak juz Ci wszystko ostygnie do ziemniakow wrzucasz jajka 1-2 w zaleznosci ile masz ziemniakow, przyprawiasz wg uznania sol pieprz vegeta papryka co tam uwazasz, podsypujesz maka i mieszasz az bedziesz miala gladziutką papke, pozniej do tego pieczarki i cebulke. Po wymieszaniu formujesz z tego nieduze kotleciki (nie rob duzych bo sie beda rozwalac) , obtaczasz w bułce tartej i na patelnie. Uwaga przy obracaniu bo jak masa bedzie niewystarczajaco jednolita i sztywna to beda sie rozwalac jak dla mnie :) smazysz na oleju lub na ramie do smazenia(tylko tego duzo idzie) az beda mialy zlota skorke( latwo przypalic ale tez sa smaczne) .

Przy formowaniu mozna moczyc rece w wodzie bo ciasto jest klejace :)

Ilosci nie podaje bo mi wyszlo ponad 5 kilo ziemniakow , wiec robilam na oko :)

Ostatnia edycja:
@Peony jeju za mną dziś od samego rana chodzi taki B-smart z longerem 😅 u nas wczoraj byli goście, położyliśmy sie dość późno, tyle jedzenia zostało a za mną fast foody chodzą 😅 często mnie nachodzi ochota na różne rzeczy, ale w ciąży to już czuję że będzje apogeum 😁mąż się śmieje że musi zaopatrzyć całą lodówkę na produkty z długą datą ważności, żebym miała wybór i nie budziła go w środku nocy 😅

No ja mam to samo[emoji23][emoji23][emoji23] najbardziej mnie kręcą fast foody [emoji23][emoji23]
@Peony jeju za mną dziś od samego rana chodzi taki B-smart z longerem [emoji28] u nas wczoraj byli goście, położyliśmy sie dość późno, tyle jedzenia zostało a za mną fast foody chodzą [emoji28] często mnie nachodzi ochota na różne rzeczy, ale w ciąży to już czuję że będzje apogeum [emoji16]mąż się śmieje że musi zaopatrzyć całą lodówkę na produkty z długą datą ważności, żebym miała wybór i nie budziła go w środku nocy [emoji28]

Kurde śmieszne to że wiara taki radar ma w oczach [emoji23][emoji23][emoji23] Mi wtedy jak ta znajoma powiedziała to myślałam że padne [emoji23][emoji23][emoji23]
Najlepiej wczoraj kolegi matka ogolnie widziala mnie przez chwile to pytala ich czy ja w ciazy :D

reklama
Do góry