reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Serio chcesz wywoływać poród specjalnie tydzień przed terminem? Wywoływanie oksy z wypowiedzi mam nie jest fajne. Skurcze są bardzo bolesne.
Szpital oferuje znieczulenie liczę więc że je dostanę i może to mnie uratuje bo starszego syna rodzilam ze znieczuleniem i było pięknie. Sytuacja w szpitalach robi się coraz gorsza też do końca nie jestem do tego rozwiązania przekonana ale może masaż szyjki i stres uruchomia akcje naturalnie...

reklama
Szpital oferuje znieczulenie liczę więc że je dostanę i może to mnie uratuje bo starszego syna rodzilam ze znieczuleniem i było pięknie. Sytuacja w szpitalach robi się coraz gorsza też do końca nie jestem do tego rozwiązania przekonana ale może masaż szyjki i stres uruchomia akcje naturalnie...
Mimo wszystko nawet ze znieczuleniem czytałam mnóstwo negatywnych opinii co do wywoływania porodu i bólu z tym związanego 🤷🏼‍♀️

Pytanie do Dziewczyn, które już urodziły: jakie miałyście objawy zbliżającego się porodu? Na ostatniej wizycie 2 tyg temu szyjka średnio twarda i główka była już nisko. Co prawda do terminu mam jeszcze ponad 3 tyg, ale już od kilku dni pojawiają się kilka razy dziennie bóle miesiączkowe promieniujące na plecy i zastanawiam się czy to skracająca szyjka czy te skurcze przepowiadające. Jak to było u Was?
Ja co prawda jeszcze przed, ale bóle @ mam od 30 tc :) Ostatnio oczywiście częstsze.

Wczoraj na wizycie miałam tylko usg płodu więc nie mam pojęcia jak ram stoję z rozwarciem. Dzidzia waży 3060kg. Trochę mało przytyła od ostatnich 3 tyg, ale wszystko u niej dobrze. Lekarz mówił że przepływy ok i że dziecku jest dobrze w brzuchu😍 dostałam skierowanie fo szpitala. Mam się wsrawić za tydzień ze względu na moją cukrzyce. Jak się tam nic nie zacznie samo to prwnie oksy i jedziemy! Bardzo bym tego nie chciała. Liczę na to że zacznę rodzić zanim wybiorę się do szpitala😍

Jak wracałam od gina i szlam już z autobusu poczułam coś takiego jakbym miała w pochwie worek napełniony wodą. Ledwo szlam. Myśle sobie ja pierdziele worek owodniowy wpadł mi do pochwycić zaraz pójdą mu wody🤯😱doszłam do bloku i ustało. Strasznie dziwne to było! Miała ktôraś z was coś takiego?

Moja teściowa, która w tygodniu jest ze mną umie rozpoznawać kiedy będę rodzić!😜 mówi że się zmieniam na twarzy i mam rybie oczy🥴😱! Wczoraj stwierdziła że zaczynam inaczej wyglądać🤔 ciekawe czy urodze w ciągu kilku najbliższych dni😜

R

reklama
Do góry