reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Koleżanka nie była zadowolona z ich produktów i jakoś tak miałabym chyba obawy kupić :D A Ty je widziałaś na żywo?
Ja z jakości ich produktów jestem zadowolona i to mocno dlatego tez o ich torbach pomyślałam . Mam jedna w domu tylko na zakupy bo do szpitala dostałam świetna od szwagierki , do tego sukienkę Nel , ubranka na wyjście ze szpitala , rożek i koszule do porodu . W koszuli spałam już jakiś czas temu i szczerze nie milam nic lepszego do spania . To tak jakby spać bez ubrań :D

reklama
Ja z jakości ich produktów jestem zadowolona i to mocno dlatego tez o ich torbach pomyślałam . Mam jedna w domu tylko na zakupy bo do szpitala dostałam świetna od szwagierki , do tego sukienkę Nel , ubranka na wyjście ze szpitala , rożek i koszule do porodu . W koszuli spałam już jakiś czas temu i szczerze nie milam nic lepszego do spania . To tak jakby spać bez ubrań :D
No ja widzę te jej niektóre piękne koszule to bym jako sukienki nosiła;) siostrze na babyshower w zeszłym roku zamówiłam koszule poporodowa, moje pierwsze skarbyz kocyk i segregator pediatryczny. Koszuli nie użyła j mi ja teraz oddala, te wszystkie spiosski też. Ja mam segregator ciazowy i rodzicom kupowałam segregatory medyczne na dzień mamy i taty. Niektóre produkty naprawdę super.

Aa to ja myślałam, że z ta mamąginekolog to chodziło o torby do wózka. To takie podrożne do pakowania to też mommy bag jestem mega zadowolona :)
Tak, ja szukałam takiej,żeby się spakować do szpitala i na jakiś wyjazd. Do wózka mam w komplecie taka torbę plecaki ale czuję,że będzie za mała i też będę coś dokupywala.

Zapytam z ciekawości... zlecał wam lekarz badanie TSH w ciąży? Bo mi nie a właśnie wyczytałam że to ważne i zaczęłam się martwić...
Oczywiście. Masz rację, to bardzo ważne badanie już od początku ciąży a potem też w II trymestrze kiedy zapotrzebowanie na hormon wzrasta. Ja z uwagi na niedoczynność TSH badam co miesiąc. Nie wiem jakie są zalecenia w innych przypadkach, ale na pewno warto zrobić raz na jakiś czas.

Zapytam z ciekawości... zlecał wam lekarz badanie TSH w ciąży? Bo mi nie a właśnie wyczytałam że to ważne i zaczęłam się martwić...
Tak, od razu na pierwszej wizycie TSH i FT4. I wyszła mi w ciąży niedoczynność. Biorę euthyrox 25. Przez pierwsze 3 wizyty badałam ten zestaw, potem jakoś co druga- trzecia wizyta. Teraz na następną wizytę znów mam zrobić ale samo TSH.

reklama
Tak, od razu na pierwszej wizycie TSH i FT4. I wyszła mi w ciąży niedoczynność. Biorę euthyrox 25. Przez pierwsze 3 wizyty badałam ten zestaw, potem jakoś co druga- trzecia wizyta. Teraz na następną wizytę znów mam zrobić ale samo TSH.
A jaki wynik Ci wyszedł na pierwszej wizycie jeśli mogę zapytać?

Do góry