reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Pytanie! Jaki macie nastrój w ciąży? Macie może zauważalna hustawke nastroju? Jesteście może bardziej poddenerwowane? Ja jestem strasznie nerwowa, w sekundę mi się w środku zagotowuje. Nie wiem, czy to przez hormony,czy ta kwarantanna tak mi bokiem wychodzi,czy może 2w1😉 zawsze należałam do raczej wybuchowych kobiet,ale teraz to jest jakiś Meksyk. 😉🙃
Miałam tak chwilowo w zeszłym tygodniu przez kilka dni :) Podminowana bardzo. Czasem mi się płakać chce ze wzruszenia. A tak to chyba nie widzę większej różnicy 🤷🏼‍♀️ Na pewno czuję się lepiej niż przy PMS 😂 Na razie bardzo delikatnie dziś mnie ćmi w podbrzuszu i pachwinach, dzidzia rośnie, odpoczywam 😊

reklama
Pytanie! Jaki macie nastrój w ciąży? Macie może zauważalna hustawke nastroju? Jesteście może bardziej poddenerwowane? Ja jestem strasznie nerwowa, w sekundę mi się w środku zagotowuje. Nie wiem, czy to przez hormony,czy ta kwarantanna tak mi bokiem wychodzi,czy może 2w1[emoji6] zawsze należałam do raczej wybuchowych kobiet,ale teraz to jest jakiś Meksyk. [emoji6][emoji854]

Ja za to zawsze oaza spokoju a teraz wystarczy sekunda żeby mnie wkur... nie na żarty! własna mama mówiła do mojego brata „dziecko! Nawet do niej nie dzwonię i ty lepiej nie dzwon!” Nie wiem jak to mozliwe, jak by wszystkie te lata teraz ze mnie uchodziły, aż sama się zaskakuje. Nie wkurza mnie tylko mąż i dwie przyjaciółki... Myśle, ze to musza być hormony- albo ciąża pokazuje jaka naprawdę jestem...... [emoji23]
Wzruszam się przy reklamach [emoji23]

Ja jestem marudna nie wiem jak oni to wytrzymują w domu
Pytanie! Jaki macie nastrój w ciąży? Macie może zauważalna hustawke nastroju? Jesteście może bardziej poddenerwowane? Ja jestem strasznie nerwowa, w sekundę mi się w środku zagotowuje. Nie wiem, czy to przez hormony,czy ta kwarantanna tak mi bokiem wychodzi,czy może 2w1[emoji6] zawsze należałam do raczej wybuchowych kobiet,ale teraz to jest jakiś Meksyk. [emoji6][emoji854]

Ale im mniej osób wie do pewnego momentu tym lepiej. Nie chciałam oznajmiać od razu, bo wiedziałam, że to nic pewnego.
Wszystko w swoim czasie [emoji4]
Teraz izolacja plus to, że zdarza mi się chodzić w zimowym płaszczu.
Jak opuszczę jaskinię to sąsiadki się zdziwią. Chłopa nie ma, ciąża jest [emoji16]

Dziewczyny, czy robicie sobie depilację intymną woskiem? Jestem fanką depilacji brazylijskiej. Korzystam z salonów Time for Wax, ale w obecnej sytuacji to awykonalne.
Jutro lekarz i muszę przeprosić się z maszynką [emoji849]
Toż to tortury! Ja miałam pare razy na faze depilatora elektrycznego ale ze łzami w oczach dochodziłam do kolan, powyżej rzadko się decydowałam, ale rwać na żywca tam?! To chyba wole wyglądac jak neandertalczyk 😂

Kolezanka opowiadała mi historię, jak depilatory elektryczne zaczęły się pojawiac na rynku. Kolezanka też zainwestowała. Pierwsza depilacja, włoski chyba już dość długie. Ładnie w łazience się przygotowała, przyłożyła depilator i... "Kur*a! Prąd mnie kopnął" podjęła próbę jeszcze z 2 razy i na tym zakończyła przygodę z depilatorem 😂

Ja nie znoszę tych włosów RWE co popadnie hihihi
Podziwiam hahah ja kupiłam trymer z końcówką odpowiednią do
Ja nie znoszę tych włosów RWE co popadnie hihihi
Hahaha jesteś odważna😄 ja kupiłam trymer z końcówką do miejsc intymnych resztę poprawiam maszynka. Wiadomo że nie ma takiego długotrwałego efektu ale haha ja się boje bólu a woskiem czy elektryczna maszynka to pewnie boli jak .....

No właśnie ja też się zastanawiam kiedy powiedzieć rodzinie... O poprzedniej ciąży powiedziałam w 6 TC bo nawet nie podejrzewałam że może się coś stać bo przecież w pierwszej wszystko książkowo i tydzień później niestety ciążę straciłam... Teraz chce poczekać do 12 TC żeby już było bezpiecznie chociaż w sumie to już sama nie wiem... Teraz trochę w ukryciu pomaga ta epidemia że się nie można spotykać w przeciwnym razie na pewno by się domyślili sami... Jednak przeciez kiedyś w końcu ta epidemia się skonczy hahah i sami zobaczą brzuszek[emoji1]
Ja powiedziałam po prenatalnych, więc 12+6. Powiedziałam tylko mamie ale to wiadomo że rozeszło się na dalszą rodzinę :D

reklama
Na dokładkę sama sobie wyrywam a gdzie nie dosięgam mąż mi pomaga. Oczywiście ze boli ale wolę to niż włosy
Podziwiam hahah ja kupiłam trymer z końcówką odpowiednią do
Hahaha jesteś odważna[emoji1] ja kupiłam trymer z końcówką do miejsc intymnych resztę poprawiam maszynka. Wiadomo że nie ma takiego długotrwałego efektu ale haha ja się boje bólu a woskiem czy elektryczna maszynka to pewnie boli jak .....

Do góry