reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Ja w pierwszej ciąży plamiłam do 13 tyg, teraz odpukać plamień brak. Boję się za to końcówki ciąży. Na kontrolnym ktg okazało się, że mały ma straszne spadki tętna i zabrali mnie do szpitala. Nie wiem co by było jakby badanie wypadało innego dnia.
Też tak wylądowałam w szpitalu. Wieczorem wszystko wporzo, a rano tętno już ginęło i szybko robili cc.

reklama
Rożek użyteczny był tylko w szpitalu. W domu za nic nie dało się w to dziecka zawinąć... eh
Wózek mam czarny z szarą gondolą i jest ok. Testowałam biały i ten to dopiero się brudził!
Ja mam czarną ramę i szare gondole z budami. Na moje wertepy w sam raz.

Też tak wylądowałam w szpitalu. Wieczorem wszystko wporzo, a rano tętno już ginęło i szybko robili cc.
U mnie sytuacja się na jakiś czas uspokoiła, na drugi dzień założyli mi balonik, trzeciego z rana sytuacja się pogorszyła (3 h pod ktg) i wzięli mnie na oksytocynę i poszło już szybciutko 😉

co do wózków ja mam czarno biały i gdyby nie to ze jest jak nowy to bym miała chęć teraz na czarny ale szkoda wymieniać, a brudzi sie chyba jak kazdy inny... po jesiennym spacerze w lesie czy na wiosnę po roztopach koła do mycia :)

co do wózków ja mam czarno biały i gdyby nie to ze jest jak nowy to bym miała chęć teraz na czarny ale szkoda wymieniać, a brudzi sie chyba jak kazdy inny... po jesiennym spacerze w lesie czy na wiosnę po roztopach koła do mycia :)
Ja mam biało granatowy.Wykorzystam gondole,a będę chciała kupić jakąś porządną spacerowke.

ja gondole napewno też bo bardzo mi sie sprawdziła i fajnie okryta na zimę a później może jakąs spacerówkę z dostawką dla młodego :)

ja mam taki.. pokażcie swoje typy.. lubie oglądać [emoji4]
Ja mam biało granatowy.Wykorzystam gondole,a będę chciała kupić jakąś porządną spacerowke.

Załączniki

• Screenshot_2020-03-26-19-37-51.jpeg
    Screenshot_2020-03-26-19-37-51.jpeg
    40,6 KB · Wyświetleń: 101
Ostatnia edycja:
To ja mam ciemnobrązowy i jeszcze nigdy go nie myłam :) brud się go nie trzyma, ale to może być za sprawą świetnego materiału.
Za to ramy no to wiadomo i koła czarne to trzeba przemyć ale na palcach jednej ręki policzylabym ile razy to zrobiłam

Ja tylko zwrocilabym uwagę (jako posiadająca dziecko z podobnego terminu) na to żeby klapą na nogi ta pokrywka była zapinana na zamek a nie na rzepę albo magnes. Bo dzieci przejeżdża w koszyczkach cała zime a pod koniec będą już na tyle silne żeby ta klapę nogami wykopać :) wszystkie dziewczyny z mojego wcześniejszego forum mocno narzekały na takie klapy.
No i to mocno właśnie zależy od terminu w jakim się dziecko urodzi bo np jakbyśmy rodziły w środku zimy to wogole bym się tym nie przejęła ale w naszym terminie akurat to przydatna rzecz

ja na klapke nigdy nie narzekalam ale może dlatego że mialam śpiworek i dziecko jeździło bez kombinezonu czy kurtki a klapke zakladalam tylko jak mocno wiało albo sypało śniegiem
To ja mam ciemnobrązowy i jeszcze nigdy go nie myłam :) brud się go nie trzyma, ale to może być za sprawą świetnego materiału.
Za to ramy no to wiadomo i koła czarne to trzeba przemyć ale na palcach jednej ręki policzylabym ile razy to zrobiłam

Ja tylko zwrocilabym uwagę (jako posiadająca dziecko z podobnego terminu) na to żeby klapą na nogi ta pokrywka była zapinana na zamek a nie na rzepę albo magnes. Bo dzieci przejeżdża w koszyczkach cała zime a pod koniec będą już na tyle silne żeby ta klapę nogami wykopać :) wszystkie dziewczyny z mojego wcześniejszego forum mocno narzekały na takie klapy.
No i to mocno właśnie zależy od terminu w jakim się dziecko urodzi bo np jakbyśmy rodziły w środku zimy to wogole bym się tym nie przejęła ale w naszym terminie akurat to przydatna rzecz

Ja tego używałam może kilka razy przy dużym śniegu albo minusowych temperaturach, więc w ogóle bym nawet nie pomyślała, że to problem 😉 Później już przykrywalam kocykiem 😉

reklama
ja na klapke nigdy nie narzekalam ale może dlatego że mialam śpiworek i dziecko jeździło bez kombinezonu czy kurtki a klapke zakladalam tylko jak mocno wiało albo sypało śniegiem
O widzisz to też jest patent:) Ja miałam kombinezon taki misiowy więc jak bardzo wiało czy padało to musiałam mieć też klapę
Tym bardziej że mojego dziecka nie dało się przykryć a zimowego kombinezonu nie miałam tylko ten misiowy

Do góry