reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Jakby co [emoji3526]
Screenshot_20200326-124228.jpeg
Screenshot_20200326-124257.jpeg

reklama
Moja znajoma tak właśnie miała... Przyszła w 11 tc (bo mówiła, że to będzie 12) i niestety dzidziuś za mały... Na szczęście nie kazali jej płacić, także przynajmniej tyle
Screenshot_20200326-124355.jpeg

Ja kompletnie tego liczenia nieogarniam 🙃

A jak wy to liczycie / jak liczy wam lekarz jeśli macie przesunięcie względem OM?
Dalej tyrzymacie Cię daty OM czy tego przesunięcia. Bo ja mam aż tydzień różnicy i cały czas tak wychodzi z USG i my się trzymamy tego. Z USG mam 11+0 A z OM 12+0

Ja liczę od OM. Wg usg mam 3 dni do przodu, bo owulację zawsze mam wcześniej. Ale 3 dni to żadna różnica i tak lekarz zawsze pyta o datę om.

Moja znajoma tak właśnie miała... Przyszła w 11 tc (bo mówiła, że to będzie 12) i niestety dzidziuś za mały... Na szczęście nie kazali jej płacić, także przynajmniej tyleZobacz załącznik 1097239

Dlatego lekarzowi podaje się datę om i niech sobie liczy.
Ale jak ktoś mnie pyta w którym tc jestem, to teraz mówię, że w 10.

O matko cudownie
Jestem po usg prenatalnym, wszystko Ok, dzidziuś 5,9cm skakał nóżkami z rączkami do góry! Jakby się cieszył [emoji7] Niesamowite uczucie, lekarz coś tam sprawdzał i mówił, ze wszystko bardzo Ok. Gdy go zapytałam czy widać może coś więcej to mi odpowiedział, ze jestem tak fajna, ze mi powie! Zbadał mnie ponowne -dołem aby mieć pewność- bo jak twierdzi nie mówi gdy nie jest pewien. [emoji173]️ Synek [emoji173]️ w życiu nie pomyślałam, ze synka mieć będę [emoji173]️ jestem zachwycona [emoji7]Zobacz załącznik 1097207

Moja znajoma tak właśnie miała... Przyszła w 11 tc (bo mówiła, że to będzie 12) i niestety dzidziuś za mały... Na szczęście nie kazali jej płacić, także przynajmniej tyleZobacz załącznik 1097239
Ja będę miała w 12+4 i w 13+1
I boję się że to pierwsze właśnie będzie dziecko za małe :( bo jest trochę młodsze właśnie z USG więc może być na styk no chyba że trochę podrośnie
Ale żeby tak było to nie mogę zapominać o witaminach bo strasznie zapominam

reklama
Do góry