reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
U mnie wyszla roznica 2 dni om wzgl usg. I caly czas wszystko sie zgadza wg usg piki co bez dalszych przesuniec
Ja kompletnie tego liczenia nieogarniam [emoji854]

A jak wy to liczycie / jak liczy wam lekarz jeśli macie przesunięcie względem OM?
Dalej tyrzymacie Cię daty OM czy tego przesunięcia. Bo ja mam aż tydzień różnicy i cały czas tak wychodzi z USG i my się trzymamy tego. Z USG mam 11+0 A z OM 12+0

O kurcze to nieźle:)
Mój tylko mnie woził i czekał sobie grzecznie w samochodzie. Wtedy na połówkowe to go długo przekonywałam żeby poszedl. Bo sobie myślałam że może nie wie o czym mówi a potem będzie żałować

Coś ty mój siedzi i trzyma mnie za rękę, to dla nas tak naturalne ze nie wyobrażamy sobie inaczej. Zreszta mojego meza nic nie przeraża, sam był zdziwiony, ze ostatnie usg było przez brzuch a nie jak wszystkie dotychczas przez pochwę. Sam rozpoznaje części ciała na usg i potem oboje komentujemy spostrzeżenia.

Pościel czytałam, że nie powinna być zbyt wzorzysta, żeby nie przyciągać uwagi dziecka w trakcie przygotowywania się do snu, więc to też wpisuje się w mój minimalistyczny styl i pościel wybiorę jednolitą lub taką unisex jakąś beżową na przykład :D A z resztą to wydaje mi się, że jakby się postarać, to na pewno dużo jest wzorów unisex, tylko zależy co komu się podoba i jaki ma się styl bo każda mama lubi co innego i ma inną wizję :D U mnie bardziej jest styl taki powiedzmy skandynawski :D Proste wzory, pastelowe delikatne kolory, łóżeczka mega mi się podobają takie zwykle najzwyklejsze kanciaste drewniane, a wózek będzie cały czarny bez żadnych wzorków i dodatków :) Ale np dla dziewczynki baardzo podobają mi się ubranka w tzw. brudnym różu oraz w kwiaty - tego niestety dla chłopaka nie kupię :D
Ja też bardzo lubię kwieciste wzory i teraz coraz bardziej się mi podobają w zwierzątka np.w sarenki:-)
Pościele podobają się mi takie że z jednej strony jest wzór, a z drugiej jest gładka.

Lubię mieć taki motyw przewodni i do niego wszystko dopasowane- Ja jestem straszna perfekcjonistka i np jak mi kocyk nie pasuje do całości to nie mogę ma to patrzec🙃🙃🙃

Robicie badania prenatalne z powodu zaleceń czy dla wlasnej wiedzy? Bo ja pytałam swojego lekarza i on twierdzi że badania prenatalne są zlecane przede wszystkim gdy mama ma powyżej 35 roku życia a nie ukrywam że wolałabym wykonać te badania tak dla własnego spokoju ducha czy wszystko na pewno jest ok
Większość z nas na pewno dla własnej wiedzy ;)

Mój tez mi dał skierowanie do lekarza z certyfikatem zarówno w tej jak i poprzedniej nie znam żadnej koleżanki która by nie robiła usg prenatalnego. A prywatnie byłam bo myślałam ze te odwołają.

Ja też bardzo lubię kwieciste wzory i teraz coraz bardziej się mi podobają w zwierzątka np.w sarenki:-)
Pościele podobają się mi takie że z jednej strony jest wzór, a z drugiej jest gładka.

Lubię mieć taki motyw przewodni i do niego wszystko dopasowane- Ja jestem straszna perfekcjonistka i np jak mi kocyk nie pasuje do całości to nie mogę ma to patrzec🙃🙃🙃
To ja tak samo 😂 Ale wyprowadzamy się w przyszłym roku, więc na razie nie chcę za dużo kupować, tylko to co niezbędne i chcę wybrać tak, żeby później móc urządzić z tego pokoik dla dziecka, bo na razie będzie miało tylko kącik w naszej sypialni :)

Coś ty mój siedzi i trzyma mnie za rękę, to dla nas tak naturalne ze nie wyobrażamy sobie inaczej. Zreszta mojego meza nic nie przeraża, sam był zdziwiony, ze ostatnie usg było przez brzuch a nie jak wszystkie dotychczas przez pochwę. Sam rozpoznaje części ciała na usg i potem oboje komentujemy spostrzeżenia.
Mój mąż w pierwszej ciąży też jeździł ze mną a teraz lekarz się nie zgadza przez tego koronawirusa i moze dopiero w maju pozwoli przyjść na USG z mezem

reklama
Do góry