reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Doradzcie pliz.
09.03 miałam krwawienie. Byłam na IP i okazało się, że z dzieckiem wszystko ok. Nie podali przyczyny krwawienia. Następne 4 dni "brudzilam". Po 5 dniach wizyta kontrolna u mojego gin - wszystko ok, też nie podał przyczyny. Jest lepiej, prawie w ogóle nie plamię, ale co 3 dni pojawia się jednorazowo większe plamienie. I teraz tak - mam kontrolną wizytę w ten piątek, a 10.04 usg w 13 tyg. Zastanawiam się czy iść na to usg w piątek... ze względu na ryzyko zarażenia wirusem. Czytałam dużo o nim w przypadku ciężarnych i udowodnione zostało, że po pierwszym trymestrze, kiedy wyksztalci się w pełni łożysko wirus nie przenika do dziecka. I tym bardziej zastanawiam się nad piątkowa wizytą. I tak za 2 tygodnie mam usg i wtedy już będę w tym bezpieczniejszym okresie ciąży. Jedyne to te plamienia...
Oczywiście porozmawiam z lekarzem, ale znając go nie da mi jednoznacznej wskazówki...
Jak Wy myślicie?
No raczej iść. A jak robi się tam krwiak?

Ooo domowy chlebek przepycha:-)
My codziennie pieczemy w maszynie do chleba głównie na drożdżach,ale przeróżne i orkiszowe i pszenne i żytnie,wieloziarniste.Przynajmniej wiesz co sobie do tego chleba dodałas:-)
Ja w sumie każdy poza pszenicą i orkiszem, jakoś moje jelita ich nie tolerują.

Owsiany jest fajny i gryczany też.

I jak dziewczyny sprawdzał ktoś płeć na tym forum?
Tam trzeba zapisac się do tej grupy? Ja ide dziś do gin. Może uda się coś wypatrzeć 😊 co prawda jest wcześnie bo 10tc ale koleżanka u tego gin w 9 czy 10 tc dowiedziała się że wygląda na chłopca. Później w prenatalnych też jej tak powiedzieli. Jeśli moja młodzież będzie współpracować to może pokaże co ma między nogami 😉. Ale podchodze do tego dość na spokojnie. Najbardziej chce żeby było wszystko ok. Mam od wczoraj lekkiego stresa. Aa. No i w tym chińskim i teście z sodą wychodzi dziewczynka. A dla mnie ta ciąża jest całkiem inna niż ta z córka więc zobaczymy. Nie wymiotuje, jestem wysyfiona na buzi i szybko przybieram na wadze. Odezwe sie po badanich co i jak.

No raczej iść. A jak robi się tam krwiak?
Wątpię, bo jest lepiej. A jeśli się nawet robi to to, że lekarz zobaczy go na usg niewiele zmieni.... w takim przypadku też dalej duphaston i leżenie.
W czwartek rano napiszę do gina i niech się wypowie. On jest z tych ostrożnych z wyrażeniem swojego zdania. Podaje tylko czyste fakty (co dla mnie jest na plus). Więc znając go powie mi jakie są plusy, jakie są minusy i powie "ostateczna decyzja należy do pani". ;)

A z butelek to ja polecam serdecznie medela calma, jeśli ktoś chce karmić piersią, ale też nauczyć do butelki, bo przynajmniej ta butelka nie rozleniwia malucha, ale już chyba kiedyś Wam o tym pisałam [emoji6]
Ja mam nadzieję, że teraz przy dziecku się sprawdzi... Bo serio maluch musi się nameczyc... Syna kp i chcialam czasem butelką moim mlekiem przy okazji jakiegoś wyjścia... Ale wyjść przy nim nie miałam [emoji2356][emoji2356][emoji1787] dodatkowo walka o kp była katastrofalna z powodu wedzidelka (karmimy się do dziś w nocy) ale z calmą przez to wedzidelko właśnie nie dał rady... Nie miał siły tak ssać. Oby przy drugim się przydała [emoji38]

reklama
Ja mam takie tragiczne zdjecia z początku ciąży, że nie ma opcji żeby coś dam dojrzec.. Jutro mam wizyte 12 tc, to może dostanę lepsze i wtedy wrzucę [emoji106]
Ta metoda ocenia ułożenie zarodka więc ważne zeby po prostu był widoczny i tyle:)
Czytałam właśnie że się sprawdza
Choć jedną lekarka to obaliła
Też muszę się z ciekawości przyjrzeć
Dla mnie też... Pajac, albo body + polspiochy [emoji3590]
Dla mnie podobnie, body na krótki rękaw i spodenki albo na początku spodenki od razu z krytymi stopami to była podstawa

Pajace to tylko na spacer bo moje dziecko z września to do listopada śmigała w pajacach na dwór

Do góry