reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Jeszcze nie wiem do kiedy.. badałam się u lekarza immunologa, niby wyszła tylko mutacja mthfr, ale nie robiłam bardzo szczegółowej diagnostyki, bo wtedy zaszłam w ciążę i urodziłam zdrowego synka.. A co do immunologi to lekarz stwierdził, że na 100% muszę mieć z tym problem, bo jednak pięć poronień (w tym przynajmniej jednego całkowicie zdrowego chłopca) nie biorą się znikąd i nie jest to już niestety tylko "naturalna selekcja" [emoji6]
A co bierzesz i ile? Ja mam kir aa i nieładne cytokiny a dowiedziałam się o tym tuż po becie. M niską dawkę sterydu bo tylko 8mg medrolu ale czuję się trochę jak na bombie. Nie dość, że korona wokół to ja mam uśpione autoimmunologiczne rzeczy i boję się żeby to nie ruszyło po nim.

reklama
Nie pomoge bo nie mam pojęcia, chociaz tez mnie to zasatanawia.. dziś miałam mega ochote na tiramisu ale zostało mi przypomniane, ze jest z alkoholem i obeszlam sie smakiem [emoji17]
Był tu kiedyś poruszany temat wpływu kosmetyków czy farb do włosów na płód. Idąc tym torem, czy wiadomo czy te antybakteryjne żele również nie przenikają przez skórę? Jednak stężenie alkoholu jest tam spore, a używamy czasem kilka razy dziennie tych preparatów

Co do NIFTY to powiem Wam, że zaczynam mieć dość. Tak nieogarnięta koordynatorka mi się trafiła, że 2 dzień nie była w stanie się dowiedzieć w jakich godzinach jest opcja, by kurier odebrał próbki. Wysłała mi do domu zestaw i tam jest tak skomplikowana procedura pakowania i opisywania wszystkiego ( a odsyła się w 2 miejsca do Chin i Katowic), że już nie wiem czy to ogarnę i czy jest sens w taki sposób to robić. Wy zamawiacie to pobranie do domu czy robicie u nich w laboratorium?
Ja zamówię pobranie w domu skoro yo kest w cenie.

A umnie jeszcze inaczej. Akcja porodowa była całkiem całkiem skurcze co 2 min jak zajechałam do szpitala to miałam 6 rozwarcia to była 16.30 juz się wszyscy cieszyli że pójdzie szybko. Podłonczyli ktg synek się wnerwił i wysunął się z kanału rodnego. I Gucio. Wiec wzięłam kroplówke i zaczęłam robić przysiady wody zielone odeszły. Tętno moje i dziecka zaczęło zanikac musieli szybko mnie uspac i pojechałam na operacyjną. Jak mnie o 20.20 wybudzili to miałam worek obciążeniowy na brzuchu. Synka o 22 oddali. Więc nigdy nie wiadomo jak to się skończy. Wystarczy się nie nastawiać. Musi być dobrze.
Czemu worek obciążeniowy?

Ja dziewczyny właśnie wróciłam ze szpitala, bo miałam jakiś turbo krwotok (w sumie dalej się leje).. Byłam pewna, że już po wszystkim, a tu dzidziuś jest i taka świetna lekarka posprawdzala wszystko - serduszko bije 160/min, sprawdziła nawet kość nosowa, przezierność karkową, pępowinę i wszystkie parametry łącznie z przepływami są ok, powiedziała że dzidziuś ma się dobrze, wygląda na zdrowego, jest większy o kilka dni, a to krwawienie z krwiaka który jest niezorganizowany zaraz nad ujściem szyjki.. Mam nadzieję, że to ostatni horror w tej ciąży i już będzie wszystko dobrze..
O rety ale przygoda, współczuję nerwów, mam nadzieję że yego nie doświadczę.

Był tu kiedyś poruszany temat wpływu kosmetyków czy farb do włosów na płód. Idąc tym torem, czy wiadomo czy te antybakteryjne żele również nie przenikają przez skórę? Jednak stężenie alkoholu jest tam spore, a używamy czasem kilka razy dziennie tych preparatów
Alkohol to raczej nie problem pytanie co z resztą substancji.

A do mnie coś się dobiera. Powaliłam właśnie półlitrowy kubek mleka z miodem, masłem i czosnkiem i dogorywam z opicia[emoji23][emoji23][emoji23] i wiecie, że to jest nawet smaczne [emoji6]

reklama
Do góry