reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Ja też dziś kotlety z frytkami i mizerią 😁 Plus krem ze świeżych pomidorów.. Choć w sumie teraz mi niedobrze na samą myśl, że mam to ugotować 😜 Nie wiem, czy to sprawka dużych dawek duphastonu, które biorę od kilku dni, ale lekko mi powróciły mdłości...
Sowka dużo czytałam o plamieniach w 1szej ciąży na różnych forach. I mnóstwo kobiet pisało ze miały plamienia bo brały acard + heparyne i zazwyczaj plamienia są 6 7 8 10 tc wtedy pisały ze przestały brać acard na parę dni na tydzień i była cisza znowu acard brały i jak były plamienia to brały co drugi dzień chyba ze lakarz zalecił odstawienie acardu. Poczytaj ale mi się wydaje ze plamienia właśnie tego są przyczyną acard + heparyna. Nie przejmuj się i tak będzie ok zobaczysz 😘

Mam bardzo trudna sytuację.. nie mam rodzenstwa rodzice nie zyja już 10 i 9 lat wiec jestem sama. Ale sie nie poddam jak by nie bylo musze dać radę.. w życiu dostalam tak duzo w dupe, ze chyba chec bycia kochana i stworzenia rodziny było tak duże, ze wybaczalam każda rzecz. Teraz zobaczylam, ze to nie ma przyszłości.. dam rade do porodu jeszcze trochę czawu, a moze cud się stanie i on otworzy oczy... nie licze na to zbytnio ale jestem z tych co maja nadzieje do konca i to jest zgubne... dziewczyny dam radę jak nie ja to kto [emoji23]
Dasz radę jesteś silną babką. Jak się urodzi dziecko to już nigdy nie będziesz sama i będzie w Twoim życiu ktoś kto Cie będzie bezwarunkowo kochał. 💕

Ja też, ale ja bym wolała mieć cc jak się zacznie akcja, a nie na zimno.
A nie masz wrażenia że zaplanowana na spokojnie cc jest bardziej komfortowa i bezpieczniejsza niż szybka akcja bo zaczął się poród? Oczywiście może być ok ale może też być szybki poród i zanim przygotują się do cięcia to dziecko będzie już w kanale. Ja bym się obawiała, że nie zdążą mi zrobić cc i będę zmuszona naturalnie rodzić.

A nie masz wrażenia że zaplanowana na spokojnie cc jest bardziej komfortowa i bezpieczniejsza niż szybka akcja bo zaczął się poród? Oczywiście może być ok ale może też być szybki poród i zanim przygotują się do cięcia to dziecko będzie już w kanale. Ja bym się obawiała, że nie zdążą mi zrobić cc i będę zmuszona naturalnie rodzić.
Z jednej strony masz rację, ale z drugiej dla dziecka lepiej jak trochę skurczy jest i bałabym się, że dziecko jest jeszcze niegotowe na wyjście gdyby było zupełnie na zimno.

reklama
No w sumie może się tak zdazyc ale to wystarczy reagować od razu na delikatne skurcze i już będzie ok.

U mnie w poprzedniej ciazy był brak postępu porodu z powodu wogole nie rozwierajacej się szyjki i zbyt długiej po prostu pancernej.
Jeśli przyczyną jest taka szyjka to w drugiej ciąży szansa na taką samą sytuację jest ogromnie duża.
Ja chcę mieć cesarkę i balam się że właśnie będą mnie zmuszać do porodu naturalnego. A tu się okazało jak byłam na wizycie że jeśli był brak postępu porodu to zalecana jest druga cesarka:) co mnie zdziwiło bo myślałam że właśnie odwrotnie. Ale mega się ucieszyłam że nie będę musiała o to walczyć
W pierwszej ciąży nie udało mi się zorganizować cesarki i przeszłam horror

Do góry