reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Mam prośbę, czy dziewczyny po prenatalnych lub te co miały usg w skończonym 10 tc mogłyby napisać jakie tętno miały ich maluchy w tym czasie? Bo mimo, że lekarka mówiła, że jest ok to wkręcam sobie, że za niskie jak na ten tydzień. :unsure:
11 tydz fhr 170...nie wkrecaj sobie i nie czytaj tego głupiego Internetu skoro lekarz mówi,że jest ok.

Zgaga to przekleństwo, ja miałam w tamtej ciąży,a i teraz już mnie łapie czasem:-/
Ale z tym związany jest kolejny przesad który mów i że jak się ma zgaga to dziecku rosną wlosy:-p moja Zosia miała bujną czuprynke jak się urodzila:-)
Ja nie wiem co to zgaga, a synek też miał czuprynke 😁😁 Ale słyszałam też o tych przesądach 😉

Zrobiłyście mi niezłego smaka na frytki... już wiem co dzisiaj na obiad :)
Ja też dziś kotlety z frytkami i mizerią 😁 Plus krem ze świeżych pomidorów.. Choć w sumie teraz mi niedobrze na samą myśl, że mam to ugotować 😜 Nie wiem, czy to sprawka dużych dawek duphastonu, które biorę od kilku dni, ale lekko mi powróciły mdłości...

Ja też słyszałam
U mnie się nie sprawdził ja też nie wiem co to zgaga a córka miała czarne dość długie włosy choć szybko się wytarły
Teraz ma blond :)
Mój synek miał brązowe, które w słońcu mieniły się na rudo, a my z mężem mamy oboje bardzo ciemne włosy i byliśmy zdziwieni 😁😁 A teraz ma ciemny blond, choć myślę, że z czasem będzie miał ciemne jak my, bo mój mąż też był blondynem jako dziecko 😉

Zgaga to przekleństwo, ja miałam w tamtej ciąży,a i teraz już mnie łapie czasem:-/
Ale z tym związany jest kolejny przesad który mów i że jak się ma zgaga to dziecku rosną wlosy:-p moja Zosia miała bujną czuprynke jak się urodzila:-)
Ja w pierwszej ciąży umierałam na zgagi. Miałam takie nasilenie zgagi jakbym miała psa urodzić 🤣😂. Koniec końców dziecko urpdziło się łyse i miało takie 3 długie włoski na czubku głowy. Mama stwierdziła że to na pewno przez te włoski ta zgaga.

mnie wczoraj dopadly mdłości po południu i wieczorem skończyłam w wc... w zyciu bym nie podejrzewała ze ciąża może być tak męcząca...
Ja też dziś kotlety z frytkami i mizerią [emoji16] Plus krem ze świeżych pomidorów.. Choć w sumie teraz mi niedobrze na samą myśl, że mam to ugotować [emoji12] Nie wiem, czy to sprawka dużych dawek duphastonu, które biorę od kilku dni, ale lekko mi powróciły mdłości...

reklama
Czy wy też macie taki nieprzyjemny smak w buzi? To chyba nie są mdłości, ani zgaga to też chyba nie jest, taki smak jakby mi się fermentowało wszystko w żołądku. Zęby myje z 5 razy dziennie, czasem tic tac albo guma do żucia pomoże. Dziwne to w poprzedniej ciąży tego nie miałam. Wczoraj przez to zasnać nie mogłam [emoji52]
Popróbować musisz zioła mięta z rumiankiem i pije codziennie po południu mi pomogło zaczęłam trawić normalnie

Do góry