reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Co do NIFTY to powiem Wam, że zaczynam mieć dość. Tak nieogarnięta koordynatorka mi się trafiła, że 2 dzień nie była w stanie się dowiedzieć w jakich godzinach jest opcja, by kurier odebrał próbki. Wysłała mi do domu zestaw i tam jest tak skomplikowana procedura pakowania i opisywania wszystkiego ( a odsyła się w 2 miejsca do Chin i Katowic), że już nie wiem czy to ogarnę i czy jest sens w taki sposób to robić. Wy zamawiacie to pobranie do domu czy robicie u nich w laboratorium?
Ja planuje po prenatalnych robić NIFTY więc to po Świętach wypadnie. Zobaczymy jaka będzie sytuacja w kraju ale jeśli tylko będzie to możliwe to wolę do nich jechać.

reklama
Oglądałam płytę i o ile dobrze zobaczyłam to 163 uderzeń na minutę.. nie wiem czy dużo czy malo
Mam prośbę, czy dziewczyny po prenatalnych lub te co miały usg w skończonym 10 tc mogłyby napisać jakie tętno miały ich maluchy w tym czasie? Bo mimo, że lekarka mówiła, że jest ok to wkręcam sobie, że za niskie jak na ten tydzień. :unsure:

No wlasnie okazało się, ze jestem w ciąży jak zdążyłam sie wyprowadzic z domu.. generalnie bardzo dluga historia..
Karolina, przepraszam ale muszę zapytać, dlaczego w takim razie decydowałaś się z takim człowiekiem na dziecko ?

pary się kłócą, to normalne, ale narcyzm i mitomania to poważne zaburzenia od których powinno się jak najdalej uciekać.

Oczywiście sie nie gniewam kubeł zimnej wody by sie przydał...
Karolina, przepraszam ale muszę zapytać, dlaczego w takim razie decydowałaś się z takim człowiekiem na dziecko ?

pary się kłócą, to normalne, ale narcyzm i mitomania to poważne zaburzenia od których powinno się jak najdalej uciekać.

Ufff ale Wy tutaj piszecie 😁
A propo kalendarza chińskiego- w pierwszej ciąży wyszło mi że będzie chłopak, na usg również wychodził chłopak ale moja intuicja mówiła co innego. Nawet kupiłam kilka ubranek dla dziewczynki no i Tuż przed samym porodem okazało sie że bedzie dziewczynka 😁😂

No i teraz znowu mam to samo przeczucie- dziewczynka jak nic będzie ✊😁

Czy wy też macie taki nieprzyjemny smak w buzi? To chyba nie są mdłości, ani zgaga to też chyba nie jest, taki smak jakby mi się fermentowało wszystko w żołądku. Zęby myje z 5 razy dziennie, czasem tic tac albo guma do żucia pomoże. Dziwne to w poprzedniej ciąży tego nie miałam. Wczoraj przez to zasnać nie mogłam 😐

Czy wy też macie taki nieprzyjemny smak w buzi? To chyba nie są mdłości, ani zgaga to też chyba nie jest, taki smak jakby mi się fermentowało wszystko w żołądku. Zęby myje z 5 razy dziennie, czasem tic tac albo guma do żucia pomoże. Dziwne to w poprzedniej ciąży tego nie miałam. Wczoraj przez to zasnać nie mogłam [emoji52]
Nie nic takiego nie mam,
Ale ja jeszcze żadnego objawu nie miałam ciąży

Czy wy też macie taki nieprzyjemny smak w buzi? To chyba nie są mdłości, ani zgaga to też chyba nie jest, taki smak jakby mi się fermentowało wszystko w żołądku. Zęby myje z 5 razy dziennie, czasem tic tac albo guma do żucia pomoże. Dziwne to w poprzedniej ciąży tego nie miałam. Wczoraj przez to zasnać nie mogłam 😐

to przez progesteron i opóźnione opróżnianie żołądka - jedzenie sfermentowane przez kwas solny daje taki zapach

reklama
No wlasnie okazało się, ze jestem w ciąży jak zdążyłam sie wyprowadzic z domu.. generalnie bardzo dluga historia..
To będzie wasze pierwsze wspólne dziecko? Musisz sama ocenić co dla Ciebie będzie lepsze i czy ewentualnie masz ludzi, na których możesz liczyć. Bardzo ciężko jest być samotną mamą, która nie ma nikogo, na kogo mogłaby liczyć. Ale z drugiej strony musisz się zastanowić czy przy tym meżczyźnie nie będzie jeszcze gorzej. Jeśli w nim nie będziesz nieć oparcia a wręcz ciągłe nerwy i stresy to to odbije się na was wszystkich, na noworodku kończąc. Masz trudną sytuację. Mam nadzieję że ułoży ci sie to tak jak powinno.

Do góry