reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Co do NIFTY to powiem Wam, że zaczynam mieć dość. Tak nieogarnięta koordynatorka mi się trafiła, że 2 dzień nie była w stanie się dowiedzieć w jakich godzinach jest opcja, by kurier odebrał próbki. Wysłała mi do domu zestaw i tam jest tak skomplikowana procedura pakowania i opisywania wszystkiego ( a odsyła się w 2 miejsca do Chin i Katowic), że już nie wiem czy to ogarnę i czy jest sens w taki sposób to robić. Wy zamawiacie to pobranie do domu czy robicie u nich w laboratorium?
Ja planuje po prenatalnych robić NIFTY więc to po Świętach wypadnie. Zobaczymy jaka będzie sytuacja w kraju ale jeśli tylko będzie to możliwe to wolę do nich jechać.

reklama
Oglądałam płytę i o ile dobrze zobaczyłam to 163 uderzeń na minutę.. nie wiem czy dużo czy malo
Mam prośbę, czy dziewczyny po prenatalnych lub te co miały usg w skończonym 10 tc mogłyby napisać jakie tętno miały ich maluchy w tym czasie? Bo mimo, że lekarka mówiła, że jest ok to wkręcam sobie, że za niskie jak na ten tydzień. :unsure:

No wlasnie okazało się, ze jestem w ciąży jak zdążyłam sie wyprowadzic z domu.. generalnie bardzo dluga historia..
Karolina, przepraszam ale muszę zapytać, dlaczego w takim razie decydowałaś się z takim człowiekiem na dziecko ?

pary się kłócą, to normalne, ale narcyzm i mitomania to poważne zaburzenia od których powinno się jak najdalej uciekać.

Oczywiście sie nie gniewam kubeł zimnej wody by sie przydał...
Karolina, przepraszam ale muszę zapytać, dlaczego w takim razie decydowałaś się z takim człowiekiem na dziecko ?

pary się kłócą, to normalne, ale narcyzm i mitomania to poważne zaburzenia od których powinno się jak najdalej uciekać.

Ufff ale Wy tutaj piszecie 😁
A propo kalendarza chińskiego- w pierwszej ciąży wyszło mi że będzie chłopak, na usg również wychodził chłopak ale moja intuicja mówiła co innego. Nawet kupiłam kilka ubranek dla dziewczynki no i Tuż przed samym porodem okazało sie że bedzie dziewczynka 😁😂

No i teraz znowu mam to samo przeczucie- dziewczynka jak nic będzie ✊😁

Czy wy też macie taki nieprzyjemny smak w buzi? To chyba nie są mdłości, ani zgaga to też chyba nie jest, taki smak jakby mi się fermentowało wszystko w żołądku. Zęby myje z 5 razy dziennie, czasem tic tac albo guma do żucia pomoże. Dziwne to w poprzedniej ciąży tego nie miałam. Wczoraj przez to zasnać nie mogłam 😐

Czy wy też macie taki nieprzyjemny smak w buzi? To chyba nie są mdłości, ani zgaga to też chyba nie jest, taki smak jakby mi się fermentowało wszystko w żołądku. Zęby myje z 5 razy dziennie, czasem tic tac albo guma do żucia pomoże. Dziwne to w poprzedniej ciąży tego nie miałam. Wczoraj przez to zasnać nie mogłam [emoji52]
Nie nic takiego nie mam,
Ale ja jeszcze żadnego objawu nie miałam ciąży

Czy wy też macie taki nieprzyjemny smak w buzi? To chyba nie są mdłości, ani zgaga to też chyba nie jest, taki smak jakby mi się fermentowało wszystko w żołądku. Zęby myje z 5 razy dziennie, czasem tic tac albo guma do żucia pomoże. Dziwne to w poprzedniej ciąży tego nie miałam. Wczoraj przez to zasnać nie mogłam 😐

to przez progesteron i opóźnione opróżnianie żołądka - jedzenie sfermentowane przez kwas solny daje taki zapach

reklama
No wlasnie okazało się, ze jestem w ciąży jak zdążyłam sie wyprowadzic z domu.. generalnie bardzo dluga historia..
To będzie wasze pierwsze wspólne dziecko? Musisz sama ocenić co dla Ciebie będzie lepsze i czy ewentualnie masz ludzi, na których możesz liczyć. Bardzo ciężko jest być samotną mamą, która nie ma nikogo, na kogo mogłaby liczyć. Ale z drugiej strony musisz się zastanowić czy przy tym meżczyźnie nie będzie jeszcze gorzej. Jeśli w nim nie będziesz nieć oparcia a wręcz ciągłe nerwy i stresy to to odbije się na was wszystkich, na noworodku kończąc. Masz trudną sytuację. Mam nadzieję że ułoży ci sie to tak jak powinno.

Do góry