reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Najpewniej wydłużą czas kwarantanny i zamknięcia przedszkoli. Teraz mam placone 80% to chyba lepiej się opłaca iść na l4 nie...?
Tyle że to ciążowe nie jest 100% tak na prawdę tylko średnia
Ja też myślałam że 100% w tamtej ciąży i że będzie fajnie ale wyszło mi tak samo jakbym była na zwykłym l4
Koleżanka mi to tłumaczyła to okazuje się że leżące l4 ciążowe jest płatne 100% a tak to masz normalnie jak zwykle l4

reklama
Jeszcze sobie myślę ...czy to możliwe , że może mam zbyt niskie TSH . Zaczęłam brać w ciąży Letrox bo TSH zaczęło dziwnie skakać (wcześniej nie miałam problemu ). Lekarz przepisał lek i kazał skontrolować za miesiąc ,ale chyba zbadam jutro , po 2 tyg , bo może się męczę bez sensu
Po 2 tyg nie powinno się badać. Wynik może być zafałszowany. Endokrynolodzy zawsze każą badać po miesiącu. Miesiac ma organizm na dostosowanie się do nowej dawki.

Tyle że to ciążowe nie jest 100% tak na prawdę tylko średnia
Ja też myślałam że 100% w tamtej ciąży i że będzie fajnie ale wyszło mi tak samo jakbym była na zwykłym l4
Koleżanka mi to tłumaczyła to okazuje się że leżące l4 ciążowe jest płatne 100% a tak to masz normalnie jak zwykle l4
No nie wiem. Mi pracodawca powiedział, że jak wezmę L4 z kodem literowym B to nic się dla mnie wynagrodzenie nie zmieni. Moja koleżanka w ciąży dostawała pełną pensję, znajome od mamy z pracy przechodzące w 3 mc na L4 z kodem B rownież miały wypłacaną całą dotychczasową pensję.

No nie wiem. Mi pracodawca powiedział, że jak wezmę L4 z kodem literowym B to nic się dla mnie wynagrodzenie nie zmieni. Moja koleżanka w ciąży dostawała pełną pensję, znajome od mamy z pracy przechodzące w 3 mc na L4 z kodem B rownież miały wypłacaną całą dotychczasową pensję.
To dziwne u mnie było zupełnie inaczej i u mojej koleżanki z firmy też tak było
Ona miała 100% tylko jak leżała w szpitalu

To między innymi dlatego tym razem nie chce iść tak szybko:)

To dziwne u mnie było zupełnie inaczej i u mojej koleżanki z firmy też tak było
Ona miała 100% tylko jak leżała w szpitalu

To między innymi dlatego tym razem nie chce iść tak szybko:)
To mnie pracodawca i lekarz poinformowali, że L4 z kodem literowym B gwarantuje mi 100% wynagrodzenia i tak też jest w ustawie :) Chyba że lekarz nie wpisze tego kodu (mój nie wpisywał go na początku), to wtedy 80% 🤷🏼‍♀️

To mnie pracodawca i lekarz poinformowali, że L4 z kodem literowym B gwarantuje mi 100% wynagrodzenia i tak też jest w ustawie :) Chyba że lekarz nie wpisze tego kodu (mój nie wpisywał go na początku), to wtedy 80% 🤷🏼‍♀️
Jest 100% tylko pamiętajcie że to średnia z ostatnich 12 miesięcy. Więc jak była jakaś podwyżka w przeciągu roku to będzie mniej niż ostatnia pensja (po podwyżce).

reklama
To mnie pracodawca i lekarz poinformowali, że L4 z kodem literowym B gwarantuje mi 100% wynagrodzenia i tak też jest w ustawie :) Chyba że lekarz nie wpisze tego kodu (mój nie wpisywał go na początku), to wtedy 80% [emoji2372]
To u mnie kręcą wały na tych l4
To już nie pierwszy raz słyszę

W tamtej ciąży od początku miałam kod b
Tyle że nie było to leżące zwolnienie a chodzące

Do góry