reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Ja miałam najpierw w 4 tygodniu, później koło 6-7 i teraz w 10+3 się zaczęły, wczoraj czysto, a dziś mam 11 tygodni skończone i trochę się nasiliło, więc odstawiam acard od dziś zdecydowanie.. A mam zastrzyki (neoparin) i końskie dawki progesteronu plus steryd, więc jestem obstawiona lekami. Niestety nie znam przyczyny plamień, bo na usg jest wszystko dobrze.. Wcześniejsze ciążę kończyły się na znacznie wcześniejszym etapie, więc mimo wszystko staram się być spokojna i myśleć pozytywnie, bo tylko tyle mogę zrobić dla dzidziusia [emoji6] Październik to mój ukochany miesiąc, więc nie może być inaczej, a poza tym już kupiłam ciążowe gacie i uzupełniłam segregator ciążowy [emoji6] Powiem szczerze, że w ciąży z synkiem było łatwiej leżeć i się oszczędzać, a teraz jednak muszę być całe dnie z ruchliwym/szalonym trzylatkiem [emoji3526]
Masz coś nie tak z immunologią skoro bierzesz steryd? Jeśli mogę spytać? Do kiedy masz go przyjmować?

reklama
Ja mialam robić dzis krzywą cukrową ale moja fasolka stwierdziła, że takiego świństwa pić nie chce i po 15 minutach było już po badaniu. Może dr zaproponuje inny tc na to badanie. Chociaż w 1 ciąży pamiętam jak wytrzymałam całe badanie (czułam jak mi to stoi w żołądku) a ledwo do domu wróciłam to żygałam jak kot...
Gdzieś kiedyś czytałam, że do krzywej przy wymiotach podchodzi się 2 razy w odstępie 2tyg, potem odpuszcza. No ale nie musiałam tego weryfikować.

Oj tak to wypicie jest straszne. Ja miałam robione 2-3 lata temu (nie w ciąży) i bardzo źle się czułam. Teraz mimo, źe dopiero 10 tc lekarz poprosił o ponowne zrobienie, bo odstawiłam metforminę w ciąży i myślałam, że będzie źle, ale na szczęście daliśmy radę - nudności były, ale wymioty nas oszczędziły :)
I wyszła ok? Insulinę też sprawdzałaś?

I wyszła ok? Insulinę też sprawdzałaś?
Insulinę sprawdzałam w grudniu i była OK, tego lekarz nie kazal mi powtarzać z obciążeniem nie wiem czemu 🤷🏼‍♀️ Może w 20tc? Obciążenie glukozą wyszło dobrze, a chyba nawet super, bo na czczo 85,50 po godzinie 117 a po 2 godzinach 87. To chyba bardzo ładnie, że po 2 godzinach glukoza wynosi tyle co na czczo. Bałam się, że organizm się rozleniwi po metforminie, ale wygląda na to, że na razie jest OK :)

Hej dziewczynki.
Kilka dni mnie tu nie było - ciągle zmęczenie, mdłości itp. Zrobiłam morfologie i wyszła delikatna anemia.
Witam nowe mamusie :)
Odnośnie płci - to ponieważ mam w brzuchu bliźniaki- chciałabym chłopca i dziewczynkę. Ewentualnie dwie dziewczynki;) no ale oczywiście najważniejsze żeby były zdrowe, plec to mniej istotna sprawa.
Imion jeszcze nie mamy choć pomysły jakieś są. Ogólnie kuszą mnie już jakieś pierwsze zakupy choćby internetowe ale staram się jeszcze wstrzymać

Hej dziewczynki.
Kilka dni mnie tu nie było - ciągle zmęczenie, mdłości itp. Zrobiłam morfologie i wyszła delikatna anemia.
Witam nowe mamusie :)
Odnośnie płci - to ponieważ mam w brzuchu bliźniaki- chciałabym chłopca i dziewczynkę. Ewentualnie dwie dziewczynki;) no ale oczywiście najważniejsze żeby były zdrowe, plec to mniej istotna sprawa.
Imion jeszcze nie mamy choć pomysły jakieś są. Ogólnie kuszą mnie już jakieś pierwsze zakupy choćby internetowe ale staram się jeszcze wstrzymać
Hej
Ja też bliźniaki. Najlepsza by była parka
Ja chciałabym córki bo mam 2 i są łatwe w obsłudze 😅 no ale mąż by chciał wreszcie synka.

reklama
Do góry