reklama
Witam
Ja dziś wizytuje popołudniu , ktoś jeszcze ?
Czytam posty na Fejsie i ogólnie coś tym bobaskom się bardzo spieszy , sporo już rodzi mamusiek z września... Wody odchodzą i pozamiatane... Ale o skurcze i nagle rozwarcia na 6-7 cm one się cieszą bo mają szybki poród naturalny a mnie to zastanawia i raczej martwi bo ja nie chcę żeby u mnie tak szybko to wszystko się działo skoro ma być CC... No co już będzie czas pokaże .
Dziś u mnie już chłodniej w nocy mogłam spać pierwszy raz od dawna
Odnośnie papierków do sprawdzenia wód , u mnie w całym mieście ich nie ma , są w jakimś sklepie medycznym 20 km odemnie ... A teraz ostatnio miałam dużo wodnistego " czegoś " i znowu wkładka poszła w ruch .
Poza tym chodzę jak kaczka , mam 2-3 razy dziennie klocie na dole nie wiem szyjka czy pochwą czy pęcherz ...
Synek jakiś taki spokojny , delikatnie rano coś lekko popołudniu i po 22 najbardziej się uaktywnia poza tym może i się rusza ale ja nie czuje , a powinnam bo praktycznie ciągle leżę więc każdy ruch czuć .
Miłego dnia
Czytam posty na Fejsie i ogólnie coś tym bobaskom się bardzo spieszy , sporo już rodzi mamusiek z września... Wody odchodzą i pozamiatane... Ale o skurcze i nagle rozwarcia na 6-7 cm one się cieszą bo mają szybki poród naturalny a mnie to zastanawia i raczej martwi bo ja nie chcę żeby u mnie tak szybko to wszystko się działo skoro ma być CC... No co już będzie czas pokaże .
Odnośnie papierków do sprawdzenia wód , u mnie w całym mieście ich nie ma , są w jakimś sklepie medycznym 20 km odemnie ... A teraz ostatnio miałam dużo wodnistego " czegoś " i znowu wkładka poszła w ruch .
Poza tym chodzę jak kaczka , mam 2-3 razy dziennie klocie na dole nie wiem szyjka czy pochwą czy pęcherz ...
Synek jakiś taki spokojny , delikatnie rano coś lekko popołudniu i po 22 najbardziej się uaktywnia poza tym może i się rusza ale ja nie czuje , a powinnam bo praktycznie ciągle leżę więc każdy ruch czuć .
Miłego dnia
aspekt
Fanka BB :)
Ale zwracasz uwage, czy to pierwiastki rodza? W szpitalu mowili, ze jak sa upaly, to duzo kobiet dostaje skurczy z nieodpowiedniego nawodnienia.Witam
Miłego dnia
Te papierki do wod to sciema marketingowa jest przeciez, wystarcza zwykle lakmusowe - one tez takie deficytowe? Ale Ty luteine bierzesz chyba? To zafalszuje odczyn.
Hmmm o widzisz , nie zwróciłam uwagi czy to pierworódki czy wieloródki ... Teraz będę też to czaić .
Tak upały dają w kość też o tym slyszalam że wpływają na szybsze porody .
Hmm z tymi papierkami to w sumie racja , mogą dać inny odczyn przy tabletkach dop.
Jak to trzeba na wszystko zwracać uwagę i myśleć haha
Tak upały dają w kość też o tym slyszalam że wpływają na szybsze porody .
Hmm z tymi papierkami to w sumie racja , mogą dać inny odczyn przy tabletkach dop.
Jak to trzeba na wszystko zwracać uwagę i myśleć haha
Ja już po wizycie , wszystko oki , wody oki , łożysko oki , szyjka się nie skraca puki co stanęła na 2,5 cm , odstawiona luteina tylko magnez mam łykać .
Wiktor waży 2 092 g dziś 32+5
mówi że duży hahaha a jak czytam ile wasze bobasy mają to raczej z tych standardowych jest mój najważniejsze że synek prawidłowego rośnie
Ktoś też po wizycie już ?
Wiktor waży 2 092 g dziś 32+5
mówi że duży hahaha a jak czytam ile wasze bobasy mają to raczej z tych standardowych jest mój najważniejsze że synek prawidłowego rośnie
Ktoś też po wizycie już ?
Też mam wanienke z Ikei. Za 20 zł nie ma co wybrzydzac
Ja mam po moim mężu ;D
Przeżyła jego i dwoje naszych dzieci, sadze ze że i trzecie da radę.
Mamisia83
Hehe ja mam w użyciu u mamy taką z jej czasów "panieńskich" w której prała. Jak nas urodziła to w niej nas kąpała. Taka zwykła plastikowa, niewyprofilowana wanienka...jest nie do zdarcia. Michał ją używa nadal bo jest spora.Ja mam po moim mężu ;D
Przeżyła jego i dwoje naszych dzieci, sadze ze że i trzecie da radę.
Dla nowego członka rodziny tą z ikei planuję bo wygląda ok. Myśle, że nie jest za mała jak na start a później pomyślimy gdzie kąpać.
Hehe ja mam w użyciu u mamy taką z jej czasów "panieńskich" w której prała. Jak nas urodziła to w niej nas kąpała. Taka zwykła plastikowa, niewyprofilowana wanienka...jest nie do zdarcia. Michał ją używa nadal bo jest spora.
Dla nowego członka rodziny tą z ikei planuję bo wygląda ok. Myśle, że nie jest za mała jak na start a później pomyślimy gdzie kąpać.
Nasza zwykła, klasyczna, biala.Jakos mam do niej sentyment, mimo że mój mąż chciał w niej mieszać beton....
No profanacja po prostu!
Pollyannap
Witam, chciałabym się dołączyć. Jestem w 32tygodniu ciąży. Czyli rodzę w październiku również. Będę miała drugiego synka. Moje maleństwo waży teraz niecałe 1900g. Co do terminu to z miesiączki jest zupełnie inny niż z pierwszego usg. Raczej będziemy się trzymać tego z usg, bo miałam duże problemy z regularnością cykli.
Poczytałam troszkę Waszych postów. Widzę, że nie tylko ja się niecierpliwię już. Acha... Będę miała raczej cesarke, bo pierwszy syn nie chciał wyjść i była cc. Teraz drugi poza tym na razie tyłkiem do świata się ustawia, więc raczej droga rozwiązania jest logiczna. Wyniki mam w normie, hemoglobina leci w dół, ale biorę żelazo. Walczę z nadciśnieniem, na razie opanowane dzięki znanemu Dopegytowi.
Pozdrawiam serdecznie wszystkie Mamuśki
Poczytałam troszkę Waszych postów. Widzę, że nie tylko ja się niecierpliwię już. Acha... Będę miała raczej cesarke, bo pierwszy syn nie chciał wyjść i była cc. Teraz drugi poza tym na razie tyłkiem do świata się ustawia, więc raczej droga rozwiązania jest logiczna. Wyniki mam w normie, hemoglobina leci w dół, ale biorę żelazo. Walczę z nadciśnieniem, na razie opanowane dzięki znanemu Dopegytowi.
reklama
WitajWitam, chciałabym się dołączyć. Jestem w 32tygodniu ciąży. Czyli rodzę w październiku również. Będę miała drugiego synka. Moje maleństwo waży teraz niecałe 1900g. Co do terminu to z miesiączki jest zupełnie inny niż z pierwszego usg. Raczej będziemy się trzymać tego z usg, bo miałam duże problemy z regularnością cykli.