reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Mamaginekolog dziś wyjawiła na Instagramie termin porodu 31+3 ( mówi że urodziła w 31 ) a że miała mieć CC planowo na 34 TC ( skonczony więc pewnie 35+0 )

Ja mam w środę wizytę .... Ciekawe co tam słychać :)

Czy pamiętacie, jak w zeszłym tygodniu pytałam o koślawienie stóp u 2-latki?

Mąż był z dzieckiem u tego "speca od stóp i wkładek na miarę" oraz u lekarza POZ. Został "wyśmiany", nawet skierowania do ortopedy na kontrolę chodu nie dostał. "Spec" powiedział, że po domu na bosaka (tak chodzi, a w zimie miała skórzane paputki), na dworze sztywne zapiętki. Widział znoszone sandały Emel (wg mnie masakrycznie wyglądają pod względem skrzywienia zapiętków i wytarcia podeszwy) i powiedział, że właśnie takie buty są dobre. Trochę się czuję jak wariatka.

Czy pamiętacie, jak w zeszłym tygodniu pytałam o koślawienie stóp u 2-latki?

Mąż był z dzieckiem u tego "speca od stóp i wkładek na miarę" oraz u lekarza POZ. Został "wyśmiany", nawet skierowania do ortopedy na kontrolę chodu nie dostał. "Spec" powiedział, że po domu na bosaka (tak chodzi, a w zimie miała skórzane paputki), na dworze sztywne zapiętki. Widział znoszone sandały Emel (wg mnie masakrycznie wyglądają pod względem skrzywienia zapiętków i wytarcia podeszwy) i powiedział, że właśnie takie buty są dobre. Trochę się czuję jak wariatka.
To moze odczekajcie troche i jak kolejne buty tez tak zajedzie to idzcie prywatnie do ortopedy na konsultacje? A ona jedna czy dwie stopy koslawi? Niektorzy ludzie chodza z piety, a nie z palcow to wlasnie mocno piety i zapietki zdzieraja. Moj maz ma wiecznie buty dziurawe na pietach, po kilku miesiacach, a reszta prawie nie zniszczona :p jak zaczyna deptac po chodniku skarpetami to stwierdza ze pora na nowe :p

reklama
Obie koslawi, ale jedna zdecydowanie bardziej i mnie ta asymetria martwi. Tak zrobimy, ze bedziemy obserwować. Sandaly obfotografuje i bede porownywac na innych butach.

Do góry