Mam dzisiaj 32tc+0, u mnie blizniaki. Ide w poniedziałek do szpitala na sterydy na plucka. Jak jakichs madrosci sie dowiem to dam znac moj gin mowi, ze lepiej podac steryd i zeby dzieciaki byly gotowe w razie w, dajac im latwiejszy start, niz liczyc na to ze nie zaczna sie rodzic za wczesnie i wyladuja pod respiratorem. Zobaczymy co powiedza w szpitaluHej dziewczyny. Zaczęłam 34tc. wizytę mam na 30.08 wody ok, szyjka 2,5 Lekarz powiedział, że jak się skróci bardziej to poda mi sterydy ażeby płuca dziecku się szybciej rozwijały, ponieważ jest ryzyko przedwczesnego porodu. Danielę urodziłam w 37tc więc może faktycznie będzie wcześniej... wody odejdą i pozamiatane. Zastanawiają mnie te sterydy.... czy jest aż taka konieczność?.... czy którejś z Was lekarz tak powiedział???
U Ciebie cos sie jeszcze dzieje ze lekarz z tym starydem wyskoczyl, czy to tylko kwestia szyjki? W sumie nie masz jakiejs strasznie krotkiej, dziewczyny chodza z krotszymi i nikt ich na sterydy nie wysyla, ale moze masz jeszcze inne wskazania? Na razie sie nie martw i czekaj do wizyty