Margonelka
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zapytam moją ginekolog na wizycie, a można z przepukliną rodzić naturalnie?
Zdrówko trzymaj sięZostaje na patologii ciąży do przetoczenia krwi...
Ja nie piłam nigdy kawy, ewentualnie zbożowa i nie mam skurczy. Nogi mi nie puchną, chociaż bardziej zmęczone mam od tych upałów..Przed wejściem do gabinetu dopadł mnie skurcz łydki. Lekarz powiedział, że przy upałach tak bywa, i żeby leżeć z nogami wyżej. No i kawa to samo zło.
Pytanie do dziewczyn ktore nie piją zupełnie kawy- czy nie macie skurczy? Ja pije jedna niedużą z mlekiem roślinnym i biorę 6 tab. magne b6.
Miałam raz w nocy, ale to tylko chwilę trwało. Ale ból okropny. Ginekolog mówił, ze mały pępowina się bawił..Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was odczuwa ból pępka? Ogólnie to od jakiś dwóch tygodni czuję takie mocniejsze rozciąganie w tej okolicy a od dwóch dni to boli szczególnie przy chodzeniu i podnoszeniu się pępek mam schowany, więc to raczej nie to że się podrażnia
Nie pije kawy, skurcze lydki juz mialam kilka miesięcy temu (plus spiny brzucha), od tego czasu biore magne b6. Aktualnie tez 6 tabletek, ale forte...Przed wejściem do gabinetu dopadł mnie skurcz łydki. Lekarz powiedział, że przy upałach tak bywa, i żeby leżeć z nogami wyżej. No i kawa to samo zło.
Pytanie do dziewczyn ktore nie piją zupełnie kawy- czy nie macie skurczy? Ja pije jedna niedużą z mlekiem roślinnym i biorę 6 tab. magne b6.
Każda z nas przybiera inaczej więc się nie przejmuj. Jeśli wyniki masz ok to wszystko jest w najlepszym porządku wakacje?? Gratuluję energii! mieliśmy jechać z mężem na weekend nad morze.. Wszystko zalatwione już a ja stwierdziłam, ze nie ogranę 350 km i wędrówek po plaży i spędziliśmy miły weekend w domkuHej! Codziennie was czytam, ale nie chce mi się pisać [emoji23] te upały są straszne! Siedzę często w basenie, bo nie idzie wytrzymać. Wczoraj byłam na wizycie, wszystko okej. Szyjka lekko skrócona, ale jest stabilnie i czuję się niezle! Zauważyłam, ze zaczynaja mi puchnąć palce, stopy i łydki. Cała puchnę [emoji23] Codziennie pod wieczór zgaga. Czuję się trochę jak taka kulka, mimo że trzymam się dalej tych 7 kg ( z czego 2 to chyba same piersi, 3 rozmiary większe :/ ) na plusie. Położna starej daty i znowu zaczęła mi robić wykłady, ze ze swojej przedciążowej niedowagi powinnam być teraz minimum 3 kg więcej na plusie niż jestem. Nie da się tego słuchać. Cóż, ja tam się cieszę ze dużo nie przytyje. No i budzę się w nocy minimum 3 razy na siku. Za 2 godziny wybieram się na pierwsze zajęcia do szkoły rodzenia. Jutro zaczynam 32 tydzien! A i zastanawiam się gdzie by tu jechać drugi raz na wakacje z narzeczonym, tym razem w Polsce. Polecacie coś?
Ja na 24Pięknie wyglądasz :-) spokojnie, nie wszystkie. Ja mam termin porodu 25 więc też weszłam dopiero w 7 miesiąc :-)
Powodzenia! I dobrej krwi szybkoZostaje na patologii ciąży do przetoczenia krwi...