reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Dzień dobry:)
Za każdym razem oczywiście mnóstwo do nadrobienia,ale i świetne wieści i dzieciaczkach!:D
Gratuluję wszystkim wizytujacym mamom dużych maluchów i dobrych szyjek :)

Ja w poczekalni u okulisty jestem,zbadam sobie dno oka na wszelki wypadek. Na pewno będę spokojniejsza,że pozwala mi na sn(bo bardzo liczę,ze jednak pozwoli) :)

Co do Swiata dziecka z allegro to spokojnie...ja zamawialam od nich juz w maju,ale patrzylam na czas wysylki i chyba bylo to nieci dłużej.

I mnie dziś paczka z gemini przyszła,szczesciem zaznaczylam fakturę:)
Aspiratorek wygląda super-solidny,ciagnie zdecydowanie ale delikatnie. Nie ogarnelam tylko jak wyłączyć melodyjki jak już się je wlaczy no i w końcu wyjęłam baterie :D
Można link do aspiratora? [emoji6]

reklama
Przypomnialo mi die cos takiego szalona. -jak masz na imie chlopczyku?-baltek
- bartek od bartosza czy bartlomieja?
- od baltazara
Taaaaa....zle go wspominam.. nie dosc ze tyle sie wymeczylam przed to na.koniec cc... bolalo przed..w trakcie i po porodzie... takie prawie 2 w 1... ale zazwyczaj dziewczynom szybciej idzie i nie konczy sie cc

Mąz do pracy pojechal... ja za 2h po syna do przedszkola musze iść......jest tak gorąco..ze przejscie 1km to jakos wyczyn będzie :/

Kupilam w biedronce ta bańkę dmuchana dla dzieci... otwieram w domu przy malym..a ona pęknięta :( dziecko w ryk....

Jezeli chodzi o imię to maż chce Bartosza a nie Bartłomieja... bo Bartek jest od bartosza a nie bartlomieja.... yyyyy...
Filipa to na starcie skreslił...
Więc poki co będzie walka
Bartosz kontra Bartłomiej...

Zjadlam łososia ze szpinakiem i ziemniakami.. aaaale pychota... a potem trufle :)
Ze smyka rzeczy bardzo tracily forme po praniu i sie mechacily. Nigdy sama tam nie kupowałam. Tylko rzeczy z prezentów ale po kilku praniach porozciagane bardzo. A izywalam tylko 1000 lub 800 obrotow/ minutę
Ja wczoraj patrzyłam na ten sklep bo był tu polecany ale dla mnie tam jest drogo, a w smyku są wyprzedaże więc wolę jakościowo lepsze rzeczy(pewnie nie wszystkie, ale sklep pewniejszy)

- od baltazara
Ze smyka rzeczy bardzo tracily forme po praniu i sie mechacily. Nigdy sama tam nie kupowałam. Tylko rzeczy z prezentów ale po kilku praniach porozciagane bardzo. A izywalam tylko 1000 lub 800 obrotow/ minutę
Co do smyka to zależy chyba od ubranka. Często kupowałam i nadal kupuję tam bluzeczki i nigdy się z nimi nic nie działo. A obroty na 1200/1600 :D

Mewa przykre, ze tak skonczyl sie wyjazd corki. Ale dobrze, ze ja zabraliście i bym nie zostawiała tego tak. Napewno opisała sytuacje. To nie jest ok. @mama a co to za sklep, przypomnisz? Bardzo nie fajnie. Oby paczka przyszla bez stresu. Ja smyka tylko online. Ale juz dawno nie zamawialam. Bo za duzo mam.

Jeszcze ja muszę w to uwierzyć i będzie sukces [emoji6] On doszedł do tego na szczęście, że tylko mnie naprawdę kocha. Nie walczył, bo stwierdził, że jest dupkiem i egoistą i będę szczęśliwsza bez niego. Ale ja doszłam do tego, że nie będę.
Po tym poronieniu w zeszłym roku i ja byłam okropną żoną i on mężem... Każde z nas strasznie to przeżyło, ale osobno. Nie razem. I zupełnie się oddaliliśmy od siebie. Oczywiście to on dał ciała i okazał się egoistą i dużym dzieckiem, ale dopiero teraz uczymy się ze sobą rozmawiać o tym czego obydwoje potrzebujemy. Wychodzi na to, że nie potrafiliśmy tego nigdy robić.
Najważniejsze, że teraz rozmawiacie. Czasami zdrada umacnia związek, trzymam kciuki, żeby u Was tak było
Dałaś mu dwójkę dzieci, nie wyrzucilas z domu jzk się dowiedzialas o zdradzie, dajesz mu kolejną szanse... Lepszej żony nie mógł sobie wymarzyć!
Tylko w tej walce o Was, nie zapomnij o sobie

- od baltazara
Tylko 1000? :D ja nie wiruje na wiecej niz 600, bo sie wlasnie wszystko wyciaga, nie mowiac o tym ze wyglada jak psu z gardla :p dluzej schnie-trudno ale z rozprasowaniem bylo latwiej, a teraz juz bez :p

Tak, szalona też miała tych godzin nastukanych a suma sumarum zaliczyła dwa porody, bo skończyło się cesarka. Więc w ogóle medal :)
No innej opcji nie ma. Urodzić trzeba w jakikolwiek sposób ;) pozostaje mieć nadzieję na w miarę ludzki, jak najszybszy poród, zakończony widokiem zdrowego dziecia :)
Szczerze to chcialam umrzeć....pogodzona bylam z tym..
Ja nie chcialam miec dzieci po tym... traume mam do teraz..dlatego ciesze sie ze cc mnie czeka..i jest taka opcja

Wrocilam z przedszkola... w krzyzu mnie boli...i padam... jestem wycienczona

Bodziaki ze smyka też nie były moimi ulubionymi. Wyciągały się właśnie przy szyi i całe ramiona na wierzchu... Zawsze wolałam bodziaki, które miały górę na zatrzaski. Ale mimo to kupiłam i tak teraz znowu 5-pak bodziaków w Smyku, bo jak są przecenione mocno, to się opłaca.

reklama
Szczerze to chcialam umrzeć....pogodzona bylam z tym..
Ja nie chcialam miec dzieci po tym... traume mam do teraz..dlatego ciesze sie ze cc mnie czeka..i jest taka opcja

Wrocilam z przedszkola... w krzyzu mnie boli...i padam... jestem wycienczona
Rozumiem to świetnie. Mi jakby ktoś dał pistolet podczas porodu, to bym bez wahania strzeliła sobie w głowę... I teraz też jestem przeszczęśliwa, że będę mieć cc. Bez tej gwarancji bałam się w ogóle seks uprawiać.

Do góry