reklama
O i jeszcze przypominało mi sie... Dziewczyny ktore maja problem z kregoslupem i beda mialy znieczulenie do porodu... Jak przyjdzie anestezjolog robic wklucie to mowcie ze Was w ciazy bolal i ze cos sie dzialo. Wtedy zanim zrobi wklucie to dokladniej sie przyjrzy gdzie moze
Link do: Przedmioty użytkownika Swiat____Dziecka - Dziecko - Allegro.plDziewczyny może któraś wrzucić jeszcze raz link do tego sklepy na Allegro co polecalyscie ostatnio?
mewa416
Fanka BB :)
Cześć od rana miałam USG - maly waży 1330g, szyjka 40 mm zamknięta ogólnie to teraz będę miała jeszcze badania związane z nadciśnieniem - holter i chyba USG serca. Na te leukocyty coś pani profesor nie bardzo patrzy tzn mam mieć jeszcze badanie na czczo bo tak normalnie wyszło 15,3 tyś. Podobno do piątku mnie zdiagnozują. Dziewczyny mam fajne na sali - jedna ma CC planowe jutro, a druga bierze antybiotyk bo u małej wykryli arytmię i podobno to może być przez infekcję. Najgorzej że jest jedną toaleta na cały oddział czyli ok 25 ciężarnych... Bo w drugiej coś uszczelniali. Także z moim siusianiem co chwilę to mam niewesoło
Kocurek
To super ze z bobasem ok.
Holter to pewnie na 24 h. Nie martw się będzie dobrze. Wzmocnisz się, odpoczniesz. A ogólnie coś Cię boli?
Holter to pewnie na 24 h. Nie martw się będzie dobrze. Wzmocnisz się, odpoczniesz. A ogólnie coś Cię boli?
Cześć od rana miałam USG - maly waży 1330g, szyjka 40 mm zamknięta ogólnie to teraz będę miała jeszcze badania związane z nadciśnieniem - holter i chyba USG serca. Na te leukocyty coś pani profesor nie bardzo patrzy tzn mam mieć jeszcze badanie na czczo bo tak normalnie wyszło 15,3 tyś. Podobno do piątku mnie zdiagnozują. Dziewczyny mam fajne na sali - jedna ma CC planowe jutro, a druga bierze antybiotyk bo u małej wykryli arytmię i podobno to może być przez infekcję. Najgorzej że jest jedną toaleta na cały oddział czyli ok 25 ciężarnych... Bo w drugiej coś uszczelniali. Także z moim siusianiem co chwilę to mam niewesoło
Szalona 29
Moderatorka
Spokojnie odpowiedzialnie podchodzi lekarz .. bardzo dobrze ze pod kontrola chce Cie mieć....Na wizycie w poniedziałek gin mnie uprzedzil ze za miesiac jak przyjde to moge dostac skierowanie do szpitala na pare dni na kilka kroplowek i "wypoczynek". Nic sie nie dzieje, szyjka teraz ok, ale za 4 tyg moze byc roznie i zebym byla psychicznie nastawiona. Siedzi mi to teraz w lepetynie i nie chce wylezc :/ oby sie nie okazalo ze tym mysleniem i nastawieniem cos sprowokuje :/
No i az mi stresik przeszedł...... ze to juz blizej niz dalej....
A ze w glowie siedzi to normalne....
Mi jak lekarz zadzwonił..zaprosic na cc w 39 tc 4 dni~ nie powinnam byc zdziwiona....to i tak kilka godzin krecilam się wokol siebie.....nie moglam sie.ogarnac z myślami....siadalam..chodzilam.... spakowac sie nie bylam w stanie..robilam to na nowo i na nowo...
. a to ze myslisz o tym teraz...to normalne... myslec bedziesz juz do samego porodu... fajnie ze chce Cie miec na obserwacji..... to dobrze o nim swiadczy i mozesz byc spokoja bo w dobrych rekach jesteś...
Szalona 29
Moderatorka
Alergia to co innego Ale jeśli dziecko zdrowe a pewnego dnia przychodzi kaszlace z golem po pas i oczami szklanymi a rodzic na siłę zaprowadza dla mnie bez sensu
Dokladnie... my sie widzimy codziennie w szatani.... znamy swoje dzieci na wzajem...
Ostatnia edycja:
vihrea
To na weekend do domu super, troche sanatorium i gruntowne przebadanie nie zaszkodzi a na pewno Cie uspokoi.Cześć od rana miałam USG - maly waży 1330g, szyjka 40 mm zamknięta ogólnie to teraz będę miała jeszcze badania związane z nadciśnieniem - holter i chyba USG serca. Na te leukocyty coś pani profesor nie bardzo patrzy tzn mam mieć jeszcze badanie na czczo bo tak normalnie wyszło 15,3 tyś. Podobno do piątku mnie zdiagnozują. Dziewczyny mam fajne na sali - jedna ma CC planowe jutro, a druga bierze antybiotyk bo u małej wykryli arytmię i podobno to może być przez infekcję. Najgorzej że jest jedną toaleta na cały oddział czyli ok 25 ciężarnych... Bo w drugiej coś uszczelniali. Także z moim siusianiem co chwilę to mam niewesoło
Szalona 29
Moderatorka
Znamy sie na zasadzie ze widze jej dziecko codziennie od roku i wiem ze nie kaszlalo.... nie smarkalo...No i spoko, tez bym uswiadamiala na Twoim miejscu a jak sie znacie wszyscy to nie moglas wprost sie jego mamy zapytac dlaczego przyprowadzila chorego?
Z kilkoma rodzicami na zebraniach czy przedstawieniach 2 slowa sie zamieni... widzimy nawzajem jakie postepy dzieci nasze robia..ale nie to że jest moja kolezanka i kawe z nia pije.... wiem jak ma na nazwisko...costam wiem... nie jest to zupelnie obca osoba o ktorej nic nie wiem...
Dzis wazniejsze bylo dla mnie uswiadomienie mojego dziecka...a nie doroslej mamy.... dokoncze rozmowe w domu z dzieckiem.....a jutro zwroce uwage Pani.... bo na zebraniu w grupie wszyscy jednoglosnie ustalalismy ze chorych dzieci nie przyprowadzamy, i kazdy dobrowolnie podpisal regulamin.gdzie jest jasno to napisane...
reklama
Szalona 29
Moderatorka
Bedzies nam tak samo w październiku pisać ..jak my bedziemy chodzic zestresowane tuz przed porodami i ccLatwo powiedzieć juz sobie nowej pizamy na zmiane szukalam w necie, bo jak nie musze to nie chce w koszuli paradowac mysle ze on mi o tym powiedział glownie ze wzgledu na starsze dziecko. Kiedys mu mowilam ze ja sie do szpitala nie wybieram, bo nie mam co z mlodym zrobić i zeby tak mi ciaze prowadzil zebym poszla dopiero na cc
Hehe