reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Kurcze, ja tez mialam leukocyty i bakterie w moczu (ale bakterie przez zle pobranie bo sie spieszylam, zrobilam posiew i wszystko ok) i wlasnie ostatnio lekarz kazal mi codziennie skrupulatnie mierzyc cisnienie. W zeszlej ciazy tez mialam mierzyc, wiec nie zwrocilam na to uwagi, nie wiedziałam ze leukocyty mogą być od nadcisnienia...

W pierwszej ciazy caly czas mialam leukocyty 15-25 na koniec skoczylo mi cisnienie lezalam juz do konca w szpitalu dolne cisnienie po ok 100 i w efekcie stan przedrzucawkowy w 37 tc cc na szybkosci dzidek byl juz siny jak wyciagneli

reklama
Weźcie pod uwage jedna rzecz
dziecko zazwyczaj zaczyna goraczkowac na wieczór godz. 20 ~ 23... a wtedy nie kazdy ma łatwy dostep do apteki... czasem to nagla i wysoka goraczka ktorej nie zbije sie okladami i kąpielą
O ile 1 syn nie chorowal caly pierwszy rok i lek przeterminowany..o tyle drugi syn juz w 2 miesiącu zalapal choróbska od brata...
Co jak mąż w pracy akurat będzie... co gdy apteka zamknieta bedzie... spacer z maluszkiem z wysoka goraczka do apteki tez odpada dla mnie.. co jak bedzie to niedziela niehandlowa...to od soboty wieczor...cala niedziela i dopiero w poniedzialek lek dostanie...?
hmmm no ja tam wole mieć pod rręką taki ibuprofen ma troche ponad rok ważności ..koszt jakies 25 zl...to tyle co nic a glowa spokojna..jak juz sie zamawia w gemini..to w tego typu rzeczy sie tez przy okazji zaopatrzylam :).. zamawialam miesiac przed porodem...
Ja miałam na myśli ze od razu po porodzie raczej się nie przyda.. paracetamol dla dzieci zawsze mam w domu aktualny.

Nie opanowałam jeszcze jak odpowiadać na wiadomości :)

Mam 28 lat, to moja 1 ciąża , dość długo wyczekiwana, ale mały wziął nas trochę z zaskoczenia ( krótki staż w nowej pracy, mnóstwo stresów), ale jest !!!!:)
Jestem z Podlasia.
Mówimy z mężem do brzuszka Filip, chociaż są jeszcze 2 inne opcje, ale pewnie zostanie Filipem.

Wyprawka....
Zaczęłam kompletować, tzn. dostalam troche bluzeczek i spodenek ( rozm 62-98).
I dostałam wózek, co prawda nie jest nowy, trzeba odświeżyć, ale bardzo mi sie podoba.
Cześć malutkich kupiłam używanych ubranek, wiec ciuszki mam prawie wszystkie....chyba.

A z reszty wyprawki to kupiliśmy narazie tylko samo łóżeczko.

Reszta wyprawki jeszcze przede mna. I coraz intensywniej muszę się za to wziąć.

Sorki, rozpisałam się.

Super to te wazniejsze rzeczy juz masz :)

" rozpisalas sie" ....chyba nie widzialas moich poematow tutaj :) hehe

no wiem, wiem. ale po glukozie to ja już zaczynam odlatywać. trzy tygodnie temu na badaniu to samo było, wróciłąm do domu i koło południa padłam (nie robiąc nic innego oprocz badan krwi) i wstalam wieczorem.
Mam nadzieje że dzisiejsze wyniki jednak pokazą ze jednak tej cukrzycy nie ma (ostatnio bylo w normie ale podwyzszone)
Ja tez musiałam powtarzać... I wyszły też wysokie no ale jeszcze nie cukrzyca. Najlepiej ze dziś ginekolog powiedziala, że i tak powinnam cukier kontrolować i trzymać dietę ale recepty na paski już nie dała :/ pójdę jeszcze do diabetologa bo z ciekawości zmierzyłam cukier u Taty bo ma glukometr i 2h po obiedzie miałam 88... To chyba mało? Po glukozie po 1 h miałam 166 a po dwóch 142

W pierwszej ciazy caly czas mialam leukocyty 15-25 na koniec skoczylo mi cisnienie lezalam juz do konca w szpitalu dolne cisnienie po ok 100 i w efekcie stan przedrzucawkowy w 37 tc cc na szybkosci dzidek byl juz siny jak wyciagneli

Ja miałam w pierwszej ciąży podejrzenie nadciśnienia i na tym się skończyło (lekarka zbadala mi ciśnienie od razu z marszu jak weszłam do przychodni a do przejścia kawałek mialam) wysłała mnie do szpitala a ze to było po terminie to tydzien przelezalam, oczywiście ciśnienie zawsze w normie [emoji14] za drugim razem kazał lekarz mierzyc ciśnienie profilaktycznie rano i wieczorem, że względu na ten szpital. Też było ok. No i teraz znowu zeszyt i powtórka 2 razy dziennie :D wiec u mnie to raczej wszystko powinno grać i tym razem.

Fajnie albo niefajnie :D Moze przescieradel nie maja ;( ja sie na bledach nauczylam, ze podklad podkladowi nie rowny, dosłownie :p mialam do szpitala piec tych duzych 120/60 chyba i były super, jeden dalam dziewczynie z lozka obok, bo nie miala wcale. Pozniej jak mi sie zuzyly to wyslalam meza zeby kupil mi takie same, no i kupil, 60/60cm ;( zadowolony przyszedl ze tak tanio mu sie udalo, bo ja mowilam ze beda prawie dwa razy drozsze. Jak wyjelam z paczki i probowalam sobie na lozko polozyc to juz mu sie humor zepsul i w sumie mnie tez, bo jezdzilo to po lozku i nie dawalo pewnosci czy jest pode mna czy nie :p
Moja mama wyslala tatę zeby kupil podpaski always.... ten zadowolony kupil olej kujawski bo normalnego nie bylo...
Always = olej. ..tak sie doagadali :)
Tak więc ciesz sie ze w ogole to podklady byly :)

reklama
Wyslalam meza po sliwki i boczek....

Kurde mam wyrzuty sumienia...bo taka ulewa...ale to tak leeeeeeje !!!!!!!! Przestac nie chce... ze jak nawet przebiegnie 100m z auta do domu to suchej nitki nie bedzie.. totalnie go zmoczy...szans nie ma.... jak.wychodzil to nie lało... szkoda mi go.... grzmi...blyska sie... i to jak....

Do góry