reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ale to nie jest tycie takie obrastajace w tluszcz przecież :eek: nie wiem w czym problem... W trzecim trymestrze bardzo przybiera na wadze dziecko, praktycznie kazda z nas zacznie zatrzymywac w mniejszym lub wiekszym stopniu wode w organizmie, piersi roooosna i się wypelniaja. Nawet jesli urosnie Ci waga to co z tego? Przy maluchu szybko zrzucisz, raz nie dojesz bo bedzie plakac caly dzien, nosic trzeba to dodatkowe kalorie spalasz itd ;) mi jak woda zeszla, dziecka juz nie było w brzuchu i piersi puste bo maly zjadl, to ubylo 6 kg ;) nie przejmuj sie waga, tylko dbaj zeby dziecie mialo jak najlepsze warunki do rosniecia :p

Ano taki problem ze już przytyłam przed zajściem w ciąże troszkę a jestem niska i każdy dodatkowy kg który mi zostanie spowoduje ze będę z moimi wielkimi piersiami wyglądać jak tocząca się kulka. A oprócz tego ze będę mama jestem tez kobieta i chce wyglądać i czuć się ze sobą dobrze :))))

reklama
Super ze z malym wszystko dobrze.
A z nerka nie idzie nic zrobi? Moja mama pamietam miala taka wedrujaca i jej wycieli, ale jak byla w ciąży z moja siostra tez miala z tego powodu bole, ale to bylo 27 lat temu
Niestety z tym nic się nie robi. Taka moja uroda z tą nerka ;-) ;) jak będzie mnie mocno bolało, że żadna pozycja nie pomoże to mogę wziąć 2 apapy :tak:

Ale to nie jest tycie takie obrastajace w tluszcz przecież :eek: nie wiem w czym problem... W trzecim trymestrze bardzo przybiera na wadze dziecko, praktycznie kazda z nas zacznie zatrzymywac w mniejszym lub wiekszym stopniu wode w organizmie, piersi roooosna i się wypelniaja. Nawet jesli urosnie Ci waga to co z tego? Przy maluchu szybko zrzucisz, raz nie dojesz bo bedzie plakac caly dzien, nosic trzeba to dodatkowe kalorie spalasz itd ;) mi jak woda zeszla, dziecka juz nie było w brzuchu i piersi puste bo maly zjadl, to ubylo 6 kg ;) nie przejmuj sie waga, tylko dbaj zeby dziecie mialo jak najlepsze warunki do rosniecia :p

To ja na razie rekord bije.... 26tc i mam 12 kg na.plusie.. o 4 za duzo...
Ogarne temat po porodzie :)

Ty szalona szczuplutka jesteś i w rękach i z tego co widziałam w nogach także pewnie masz tylko w brzuszku i szybko zgubisz ;)
Niby tylko w brzuch i cyce 2 x wieksze pelne są... ale w porownaniu do 2 poprzednich ciaz..to az 4kg za dużo..... bede sie martwic miesic lub 2 po porodzie... :)

Oooo :) po paru dniach suszy....deszczyk pada :)

Edit.
Ledwo napisalam i juz przestało..... nawet 1 min to nie trwalo....ale deszczyk byl bo balkon pokropiony.....wiec slad jeszcze jest :)

Ja bym chciała przytyć max 12 kg. Nie wiem jak będzie, wszyscy mnie starsza ze teraz będę najwiecej przybierać a w 9 miesiącu to już w ogóle apogeum tycia.....

Na razie mam 27 tc i 6 kg na plusie
To ja juz osiagnelam ta wagę :p

Ale ja w ciązach tyje 17 kg z ktorych wracam do wagi wyjsciowej w 3 miesiace.... wiec mam jeszcze 5 kg zapasu...ale juz widac ze tym razem szybciej tyje... i przekrocze 17

Ostatnia edycja:
Za pierwszym razem i mi się udało, do porodu miałam tylko 7 kg, ale niestety to nie reguła ;/

Tak analizuje ..i to rzeczywiscie nie regula..
Wlasnie odkrylam skad ta wieksza waga...
1 ciaza..cyce mialam male do samego konca...dopiero jak laktacja sie rozkrecila..to urosly bimbaly duze....
A teraz juz mam takie jakbym nawal pokarmu miala.... organizm pamieta ciaze..i szybciej sie przystosowywuje... tylko mam nadzieje ze jeszcze wieksze nie urosna..

No ale na cyce nie zwale 4 kg :p

reklama
Ano taki problem ze już przytyłam przed zajściem w ciąże troszkę a jestem niska i każdy dodatkowy kg który mi zostanie spowoduje ze będę z moimi wielkimi piersiami wyglądać jak tocząca się kulka. A oprócz tego ze będę mama jestem tez kobieta i chce wyglądać i czuć się ze sobą dobrze :))))
Ale czy to musi byc w tydzien po porodzie? Ja wiem ze zadna z nas nie chce upaść i pozniej brzydzic sie sama siebie, ale przy dziecku, a tym bardziej karmiac piersią szybko waga spada :) chociaz znam przypadki ze dziewczyny marudza, ze im tyle kg zostalo po ciazy, ale bochenek chleba to dla nich na dzien malo ;( nie liczac innych posilkow i przekasek ;( moim zdaniem umiar i rozsadek kluczem do sukcesu:wink:

Do góry