Karolina0225
Fanka BB :)
Dobra, już przeczytałam kolejny komentarz. Dzięki za info!Jak zapisywaliscie Szymka na tatusia to jakie papiery wam były potrzebne do tego i ile mniej więcej czasu to w urzędzie trwało?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dobra, już przeczytałam kolejny komentarz. Dzięki za info!Jak zapisywaliscie Szymka na tatusia to jakie papiery wam były potrzebne do tego i ile mniej więcej czasu to w urzędzie trwało?
My dostalismy zaświadczenie w formie papierowej. Faktycznie dwa dowody osobiste ale u nas jeszcze kserowala książeczkę ciąży w celu potwierdzenia. Nie mieliśmy pytań typu czy pewni czy nie :-) my dostaliśmy za darmo. Zależy od USC bo niektóre mają odpłatnie.Idziecie tylko z dowodami,mowicie,że chcecie sporządzić dokument o uznaniu przez ojca dziecka poczętego. Pani bierze dowody i pyta czyje nazwisko będzie nosiło dziecko. Czekaliśmy 20 min w poczekalni,potem pytala mnie o stan cywilny i czy jestem pewna,że niemaz to na pewno tatuś a niemeza czy jest pewien,ze to jego dziecko. Oczywiście przytaknelismy,podpisalismy i tyle jak niemaz pójdzie malego rejestrować po porodzie to ma powiedzieć w usc,że dzieć jest już przez niego uznany i jest w jakimś tam rejestrze.
Żadnego dokumentu nie dostalismy,ale mozna chcieć zaświadczenie(nie wiem czy platne,bo reszta oczywiście bezplatna).
A..i okazało się,że takie uznanie można zrobić w kazdym usc w pl,nie trzeba być zameldowanym w danym miescie
My dostalismy od rękiJak zapisywaliscie Szymka na tatusia to jakie papiery wam były potrzebne do tego i ile mniej więcej czasu to w urzędzie trwało?
Do łyżeczkowania znieczulają krótkotrwałe ogólnie , tak jak np do gastroskopii lub kolonoskopii, tez takie miałam.... ale do cc jest pełne znieczulenie ogólne , ze zwiotczeniem mięśni oddechowych, intubacja i respiratorem....
Ja wole sto razy mieć powikłania bo podpajęczynówkowym .... np jakieś bóle kręgosłupa, mrowienie w nogach, ból głowy itd .... niż bez konkretnych wskazań mieć znieczulenie ogólne .....
Ogólnie do cc żeby dostać pełne znieczulenie ogólne to są konkretne wskazania... np małopłytkowośc, albo zaawansowana dyskopatia kręgosłupa , lub stany po złamaniach kręgosłupa i jeszcze kilka innych poważnych ...... znieczulenie ogólne jest mega obciążeniem dla całego organizmu, dla ukl krwionośnego , oddechowego ... już nie mówiąc o powikłaniach mechanicznych po intubacji i respiratoterapi np jak zachłyśnięcie , zachlystowe zap płuc, urazy mechaniczne powstałe przy intubacji... urazy j ustnej, przełyku, łącznie z perforacja ....
Ja na pewno nie spotkałam się nigdy z tym aby zdrowej pacjentce dawać wybór czy ogólne czy pp...
Czekajcie bo się gubię , ogólne tj narkoza spanie . Ok . Kumam.
A do CC są 2 : zzo i pp . Zzo tylko je boli ale jest czucie nóg i stóp a przy pp nic się nie czuje ani bólu ani nóg ? Dobrze to rozumiem ? @Jsawww ? Albo ktoś kto to rozumie ?