Ljanka
Fanka BB :)
SzczęściaraAle wykarmiły dwójkę dzieci A teraz wykarmią trzecie [emoji3] A u mnie pierwsza ciąża i jeszcze nic mi ich nie powyciągało [emoji12]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
SzczęściaraAle wykarmiły dwójkę dzieci A teraz wykarmią trzecie [emoji3] A u mnie pierwsza ciąża i jeszcze nic mi ich nie powyciągało [emoji12]
A jakies masaze? Rozgladalas sie za czyms? Moze nawet ktos w domu by cie pomasowal byleby delikatnie zeby rozluznic miesnie to troche pusci.
Ja juz tu kiedys polecalam masc jest naturalna wiec w ciazy przynajmniej moj gin mi pozwalal a tez mam z kregoslupem od lat problemy,
Zobacz załącznik 873045
Aspekt kiedys cos strzelilo polecalam jej ta masc nie wiem jak jej pomoglo ??? ale mi masaze, plus takie delikatne jak mi maz robi i ta masc cos tam daje. Taki bol neurologiczny dlugotrwaly jest naparwde okropny ja rozumiem rob cos koniecznie z tym
Dziękuje [emoji4]
Stanęło na pierwotnie upatrzonym - Cybex priam, wahałam się jednak nad bugaboo cameleon, ale nisko obsadzone siedziska, brak dostępu do kosza gdy zamontowana gondola i kubelkową spacerówka przeważyły na minus :/
A w priama spacerówkę zmieści się nawet 3 latek. Bo wsadzałam Kajta ale niestety wzrost już nie ten [emoji1]
Dla mnie gondola nieodzowna. Prędzej spacerówkę bym sobie darowała i po gondoli kupiła jakaś parasolkę. Ale wożenie niemowlaka w spacerówce - z punktu widzenia fizjo jestem na nie [emoji4]
Dzidziuś musi mieć płasko i dość twardo [emoji6]
Nawet jak zaśnie Ci w foteliku/nosidełku to zalecany max to jakieś 2h przebywania w takiej pozycji. Dlatego tez odrzuciłam spacerówkę kubelkową, bo czasem drzemki w dzień odchodzą tylko w wózku.
Dziękuje [emoji4]
Stanęło na pierwotnie upatrzonym - Cybex priam, wahałam się jednak nad bugaboo cameleon, ale nisko obsadzone siedziska, brak dostępu do kosza gdy zamontowana gondola i kubelkową spacerówka przeważyły na minus :/
A w priama spacerówkę zmieści się nawet 3 latek. Bo wsadzałam Kajta ale niestety wzrost już nie ten [emoji1]
Dla mnie gondola nieodzowna. Prędzej spacerówkę bym sobie darowała i po gondoli kupiła jakaś parasolkę. Ale wożenie niemowlaka w spacerówce - z punktu widzenia fizjo jestem na nie [emoji4]
Dzidziuś musi mieć płasko i dość twardo [emoji6]
Nawet jak zaśnie Ci w foteliku/nosidełku to zalecany max to jakieś 2h przebywania w takiej pozycji. Dlatego tez odrzuciłam spacerówkę kubelkową, bo czasem drzemki w dzień odchodzą tylko w wózku.
U nas jest fajnie ..w trakcie mszy jest chrzest.... jest taki moment gdzie tata podnosi dziecko wysoko do gory jak w bajce " król lew" zeby przedstawic nowego członka parafi, wszydcy bija brawa
Ale ja będę bardzo szczęśliwa jak mi je bobo powyciąga [emoji6] bo ja bardzo chcę piersią karmić A jakiś mam wewnętrzny strach,że nie będę mogła.Szczęściara
Ja miałam typowe lumbago, w końcu niczym nie smarowałam (gin pozwolił ibuprofenem smarować np. Dolgit, ale jakoś się nie skusiłam), przeszło samo - zaczęło puszczać po jakichś 2, 3 dniach i w ciągu tygodnia w sumie sobie poszło.Aspekt kiedys cos strzelilo polecalam jej ta masc nie wiem jak jej pomoglo ???
A jaki model wybierasz Lux czy Light? Ja się ciagle zastanawiam- light ma kubełkowa spacerówkę i gongole która się składa ze spacerówki (jakoś tak). Jeśli chodzi o gondole to pomyślałam ze przy Light jest łatwiej z zapakowaniem do samochodu, ale sama nie wiem. Jak jesteś bardziej obeznana w temacie to proszę o wskazówki [emoji6]
No to gratulacje [emoji41]No właśnie poczekam kilka dni jeszcze jak nie przejdzie to będę chyba szukać fizjo bo nie dam rady dłużej ...... maść zapisałam sobie na telefonie będę czytać o niej już łapie się wszystkiego byleby sobie ulżyć.
Egzamin zaliczony na 4 wiec oficjalnie zaczęłam wakacje !!!!! [emoji173]️ z uczelni musiałam wracać taksówka bo już nie dałam rady [emoji23]