reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Shaer ja też mam ten problem z niedomykalnoscia zastawki mitralnej i teraz dołączył zespół wpw szybko się męczę czasami mam szybki puls 158 i mi się robi słabo biorę lek concor Cor na obniżenie pulsu kardiolog powiedział że po ciąży zrobi zabieg jak mi nie przejdą te objawy i będą mnie ciągle męczyć byłam w szpitalu Bielańskim w Warszawie powiedział lepiej żebym się zdecydowała na cc żeby powikłań nie było mogę skurcze serca dostać w czasie porodu sn

Problemy z zastawka są wskazaniem do CC.
Moja niedomykalność daje o sobie znać tylko w ciazy.Przez długie lata w ogole nie wiedziałam, że.mam.problem z sercem.Wlasnie w pierwszej ciąży wyszło.

reklama
Moja niedomykalność daje o sobie znać tylko w ciazy.Przez długie lata w ogole nie wiedziałam, że.mam.problem z sercem.Wlasnie w pierwszej ciąży wyszło.
Mam niedomykalność trzech zastawek. Mogą być wskazaniem, zależy która grupa niedomykalności i jak wychodzi echo. Ale nie muszą - jak u mnie dzięki Bogu.

Na jaka długość kupowała? Chyba już większe? Na wiosnę?
Bo chyba dla bobasa na zimę zwykle koszulki mogą się podwijac. A spodnie z guzikiem uwierac dopóki nie chodzi. :)
No wielkie sa [emoji23][emoji23][emoji23] ale promo było to bralam, nawyzej beda dla drugiego syna hehehe. Od 74 rozmiaru w górę hehe

Czy któraś z Was korzystała z kosza Mojżesza? Ten który mnie interesuje ma 87cm w środku, myślicie, że wystarczy do ok 7-8miesiaca ?

Chcemy tez miec lozeczko , nawet mamy już materac wiec i tak kupimy lozeczko, le wymyśliłam sobie tak, że w sypialni naszej obok łóżka będzie kosz Mojżesza (łatwiej bedzie mi dziecko wyciągnąć, nie będę musiała tyle rzeczy w sypialni przestawiac, niby mam dużą sypialnie, ale mam juz tam szafę 3m, komode i ogromne łóżko wiec musialabym na pewno komode wynieść A łóżeczko i tak byloby w sumie trochę w przejsciu). Z kolei lozeczko byloby juz w pokoju dziecka. I tak wymyśliłam, że do tego łóżeczka dziecko przeniose jak wyrośnie z tego kosza, i spróbujemy, zeby spało juz u siebie oczywiście z elektroniczną niania (video). Czy to jest do ogarnięcia? Czy którejś mamie tak się udało?
Ja i mój brat od początku spaliśmy w innym pokoju. U męża w rodzinie wszystkie dzieci spały z mamą i to dość długo, a tata na kanapie... nie chcialabym tak.
U nas po pół roku wprowadziliśmy synka do pokoju obok. Nie miałam niani ani monitoringu. Spałam jak zając...spał tylko w spiworkach z rączkami wyciagnietymi, więc nie miałby czym się nakryć. I gdy nie spałam z dzieckiem (oprócz czasu zachorowań), ale to duże wyzwanie i poświęcenie by wstawać do każdego karmienia i odkładać do łóżeczka co kilka godzin. Bardzo bym chciała dać radę i tym razem, ale to się okaże. Dzieci są różne.
Jest duże prawdopodobieństwo że Tobie się to uda. [emoji4] Dużo też zależy od Ciebie.

Też się właśnie zastanawiam, jak rozwiązać problem mobilności po domu, bo sypialnia jest na 2 piętrze, a kuchnia na poziomie piwnicy, łóżeczka ani kołyski nie będę znosić po schodach dwa piętra, a szkoda mi było kupować kosz tylko na kilka miesięcy i tak nie wiem jak sobie z tym poradzić...
A taka gondolka nie jest ciężka do noszenia?
To wtedy polecam lezaczek tiny love, uzywany mozna kupic naprawdę tanio a jest lekki i wszedzie mozna z nim w domu sie przemieszczać

Któraś z Was pisała tu,ze miała zapalenie zatok. Obeszło się bez antybiotyku? Idę dziś do laryngologa. Jestem po nieprzespanej nocy. Prawa stronę twarzy mam obolała praktycznie cała (najbardziej martwi mnie ucho) i ta paskudna wydzielina z nosa...

A ja się dowiedziałam 4 lata temu że mam ten problem z zestawka dwie poprzednie ciążę nosiłam do końca i rodzilam sn ale byłam młodsza dużo[emoji6][emoji846]

reklama
Do góry