Moim zdaniem, kazda mama jesli chce nosic dziecko w chuscie powinna sie w tym zakresie przeszkolic a nie robic z instrukcji zalaczonej do chusty. Ja kupujac chuste dostalam pokaz i wszelkie instrukcje w gratisie od pani, ktora tez organizuje tez platne szkolenia z chustonoszenia. Przecwiczyla ze mna kilka wiazan, na lalkach i dopiero wtedy stwierdzila ze moge probowac wiazac dziecko z instrukcja lub internetem, bo wiem jak dociagac material.Ta pediatra i polozna to raczej z tych co uważają, że najlepiej, zeby dziecko żyło na ziemi;p tzn głównie lezalo A później rozwijało się na ziemi , która wg nich jest najbardziej bezpieczna. To moje pierwsze dziecko wiec ja po prostu zbieram różne rady i analizuje nie mówię, że coś jest ok a cos nie . Chusty wydawały mi się na pewno bardziej ok niz nosidełka to na pewno, ale ja się i tak boje, że nie będę umiała jej dobrze zawiązać.
Kolyska Też nad tym myslalam, ale to już większe i np nie sądzę że będzie to poręczne w przenoszeniu tak jak pisałam raz sypialnia raz salon raz kuchnia
Nie twierdze ze kazdy ma isc do szkoleniowca, ale przynajmniej do kogos kto ma duze doswiadczenie w noszeniu swoich dzieci