reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ta pediatra i polozna to raczej z tych co uważają, że najlepiej, zeby dziecko żyło na ziemi;p tzn głównie lezalo A później rozwijało się na ziemi , która wg nich jest najbardziej bezpieczna. To moje pierwsze dziecko wiec ja po prostu zbieram różne rady i analizuje nie mówię, że coś jest ok a cos nie . Chusty wydawały mi się na pewno bardziej ok niz nosidełka to na pewno, ale ja się i tak boje, że nie będę umiała jej dobrze zawiązać.

Kolyska Też nad tym myslalam, ale to już większe i np nie sądzę że będzie to poręczne w przenoszeniu tak jak pisałam raz sypialnia raz salon raz kuchnia
Moim zdaniem, kazda mama jesli chce nosic dziecko w chuscie powinna sie w tym zakresie przeszkolic a nie robic z instrukcji zalaczonej do chusty. Ja kupujac chuste dostalam pokaz i wszelkie instrukcje w gratisie od pani, ktora tez organizuje tez platne szkolenia z chustonoszenia. Przecwiczyla ze mna kilka wiazan, na lalkach i dopiero wtedy stwierdzila ze moge probowac wiazac dziecko z instrukcja lub internetem, bo wiem jak dociagac material.

Nie twierdze ze kazdy ma isc do szkoleniowca, ale przynajmniej do kogos kto ma duze doswiadczenie w noszeniu swoich dzieci ;)

reklama
Cześć dziewczyny jestem po badaniach połówkowych będziemy mieli córkę Natalie [emoji173]jest zdrowa i słodka ostatnio mam takie zawirowanie okazało się że cukrzycę ciążowa mam dieta nie pomaga muszę brać insulinę [emoji26] i serduszko mi szwankuje mam wysoki puls i zespół wpw muszę wytrzymać do końca ciąży teraz nic nie mogą zrobić chodzę po tych szpitalach aż mi się nic nie chcę nawet pisać jestem załamana jak człowiek pragnie dziecko same problemy od początku ciąża zagrożona do tego góra leków i teraz ta cukrzyca i serce dołączam zdjęcie małej kruszynki [emoji7]Zobacz załącznik 868728
Cudowna# jak wyraznie widac oczko.
Wspolczuje tych szpitali i.chorobsk. to juz po polowie ciąży takze flowa do.gory jeszcze.troche. odpoczywaj duzo, dbaj o siebie jeszcze bardziej i mysl ze robisz to dla swojego malenstwa. Badz silna i mysl pozytywnie a reszte zostaw lekarzom ktorzy trzymaja reke na.pulsie!

Ta pediatra i polozna to raczej z tych co uważają, że najlepiej, zeby dziecko żyło na ziemi;p tzn głównie lezalo A później rozwijało się na ziemi , która wg nich jest najbardziej bezpieczna. To moje pierwsze dziecko wiec ja po prostu zbieram różne rady i analizuje nie mówię, że coś jest ok a cos nie . Chusty wydawały mi się na pewno bardziej ok niz nosidełka to na pewno, ale ja się i tak boje, że nie będę umiała jej dobrze zawiązać.

Kolyska Też nad tym myslalam, ale to już większe i np nie sądzę że będzie to poręczne w przenoszeniu tak jak pisałam raz sypialnia raz salon raz kuchnia
Ja bralam sobie dziecko z gondolka do kuchni, bez wozka. Pozniej zabieralam do pokoju. Szkoda mi bylo pieniedzy na taki koszyk, ktory nie sluzy dlugo.

Cześć dziewczyny jestem po badaniach połówkowych będziemy mieli córkę Natalie [emoji173]jest zdrowa i słodka ostatnio mam takie zawirowanie okazało się że cukrzycę ciążowa mam dieta nie pomaga muszę brać insulinę [emoji26] i serduszko mi szwankuje mam wysoki puls i zespół wpw muszę wytrzymać do końca ciąży teraz nic nie mogą zrobić chodzę po tych szpitalach aż mi się nic nie chcę nawet pisać jestem załamana jak człowiek pragnie dziecko same problemy od początku ciąża zagrożona do tego góra leków i teraz ta cukrzyca i serce dołączam zdjęcie małej kruszynki [emoji7]Zobacz załącznik 868728
Wspolczuje problemów zdrowotnych i szpitali, ale badz dobrej mysli. Lepiej zeby zadbali o Ciebie w szpitalu i mieli Was stale na oku. Gratuluję slicznej coreczki i trzymam kciuki za Twoj powrot do zdrowia, zebys mogła spokojnie cieszyc sie macierzynstwem :)

Bodajze 3 mies od podpisania umowy jesli pojdziesz na l4 ciazowe kontrola murowana u pracodawcy takie maja zasady jesli pozniej to niekoniecznie. Kto to potrzebuje bo juz sie nie dokopientyle tych postow moge zapytac u zrodla [emoji6]
Ja się pytałam, dziewczyna brata podpisała umowę na okres próbny na 3 mięs, teraz już jest w 4 mięs wiec nie wiem czy te 3 mięs da radę pracować. Powinni jej przedłużyć umowę do dnia porodu. A nawet jak będzie kontrola z ZUS to mogą unieważnić umowę? Czy nawet jeżeli wstrzymają zasiłek chorobowy to przecież można się odwołać?

Cudowna# jak wyraznie widac oczko.
Wspolczuje tych szpitali i.chorobsk. to juz po polowie ciąży takze flowa do.gory jeszcze.troche. odpoczywaj duzo, dbaj o siebie jeszcze bardziej i mysl ze robisz to dla swojego malenstwa. Badz silna i mysl pozytywnie a reszte zostaw lekarzom ktorzy trzymaja reke na.pulsie!
Dziękuję za wsparcie i słowa otuchy [emoji846] muszę wytrzymać do końca właśnie dla księżniczki już nie możemy się doczekać kiedy będzie z nami na pewno wszystkie październikowe mamy też czekają z niecierpliwością. [emoji6][emoji7]

Gratuluję córeczki:) u nas też ma być Natalia:) życzę dużo siły i cierpliwości, wszystko dobrze się skończy!

Ważne, że Niunia zdrowa. Ty się jakoś przemeczysz, jeszcze troszkę. [emoji6]

Śliczne Maleństwo niech zdrowo rośnie A Tobie dużo siły i zdrówka żebyś te naście tygodni wytrzymała do szczęśliwego rozwiązania :-*
Najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką lekarzy.
Życzę Ci dużo siły i wytrwałości, wierzę że siła miłość do Maleństwa pozwoli Ci wszystko przetrwać :-***

reklama
Do góry