reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Tesciowa opowiadala jak byl totalny zakaz przychodzenia w odwiedziny, mowila,.ze pokazywala dziecko przez okno z 2giego pietra...:p ja bym tez nie chciala nikogo poza ojcem dziecka w szpitalu widziec, a jesli juz by musieli inni byc to doslownie na chwile, rzucic okiem i do widzenia. Choc to zalezy od ilosci osob na sali, bratowa miala szczescie ze pierwszy dzien lezala na 1os sali, wiec wtedy mysle, ze fajnie jak ktos przyjdzie.

Moj teść po moim cc przyjechal do szpitala jak leżałam jeszcze na sali pooperacyjnej i byl przy mnie mąż i dzwonil do niego zeby wyniosl mu pokazac dziecko [emoji43] za nic nie mogl zrozumiec ze jestesmy na pooperacyjnej sali ze ja jeszcze leze bez czucia ze dziecko pierwszy raz przy piersi... narobil rabanu i sie obrazil [emoji23][emoji23]
Oczywiscie mamusie czekaly w trakcie cc pod sala co chwile dzwoniac do męża, jak wyszedl ich opier*** to siedzialy cicho ale tesciowa i tak zaczepiala wchodzacych lekarzy ... paranoja

Po tym moj maz zabronil im odwiedzin bez wczesniejszego uzgodnienia jak juz przewiezli mnie na sale i powiedzial ze tylko raz moga przyjsc na 5 min i byl spokoj...
a tak to maz bym przy mnie i jednak nieoceniona pomoc, czy po porodzie sn czy cc ciezko samej ogarnac siebie i dziecko tak caly dzien

reklama
Mamusie mam do Was pytanie...te które mają małe dzieci ...nosicie je jeszcze i ile ważą, bo ja w nocy krwawiłam i tak się zastanawiam dlaczego skoro do tej pory nic ,a mam 24tc. Jestem 24/h z małym i ciągle na rękach i wszędzie mi ucieka muszę ciągle za nim ganiać.
Kochana moja 22 miesieczna wazy ponad 14 kg i za chiny nie chce jezdzic w wozku..idziemy na.dwor, do sklepu to wszedzie na.nogach i uparta nie chce do domu, ale czasem jak.juz nie mam argumentow, zeby ja.przekonac to biore na.rece i niose chociaz soe wyrywa. To samo.po.schodach na drugie piętro. I noe ukrywam boli pozniej brzuchbi sie napina. do kapania tez ja wsadzam.wyciagam i jak.zasnie u mnie w lozku przekladam.dp.lozeczka.. ale jak chce na.opa tak o zeby sie tulic to kucam i sadzam.sobie ja na nodze i tule. Wiem ze.to trudne zeby nie brac.na.rece, chcloc czasem nie ma.wyjscia, ale musimy sprobowac niestety. Co prawda moj maz wraca codzinnie po.pracy do.domu ale tak.jakby go nie bylo. Albo spi, albo siedzi przed tv tak.wiec ogarniam.wsZystko sama.
Co do twojego krwawienia to powinnas podjechac na.ip zeby to sprawdzic. Ja bym tak.zrobila. albo chociaz telefon.do poloznej.albo ginekologa swojego co oni otym mysla

Hmmm w nocy krwawiłaś ? Przepraszam za bezpośredniość ale czy miałaś sex ?
Jakiego koloru była ta krew bo to ważne..
I najważniejsze jedź do lekarza ... nawet jeśli ustało. To może być nic a może być zwiastun np. odklejającego się łożyska.
Jedź na usg sprawdzić.
Jeśli nosiłaś Dzieciaczki a nie miałaś sexu i na usg nic nie wyjdzie niepokojącego to np. mogą Ci dać luteine.
Ja bym to skontrolowała..
Ja tez tak.uwazam @Aga 34

Jestem w szpitalu na obserwacji i niby szyjka ok.krwawienie mija,ale lekarz chce profilaktycznie podać sterydy na szybszy rozwój płuc u dziecka i jestem zielona poprosiłam ,by jeszcze się wstrzymać i zobaczymy czy to krwawienie ustąpi....tak panicznie się boję bo już powiedziałam , jak tylko można to nie wezmę żadnych leków,bo już jedno dziecko ponospowe mam i do dziś rehabilituje więc dziękuję za tą wspaniałą moc nospy.... oczywiście na dzień dobry dostałam nospe a żadnych skurczy nie mam.Miałyście kiedyś taki steryd? są jakieś skutki uboczne?
Doczytalam ze jestes wnie szpitalu. Bardzo dobrze..odpocznij. dobrze ze lekarz nic niepokojacego nie widzi ale skoro tak.to rzeczywiście po.co.te sterydy. Z tego co pamietam @NaturalnaMama miala chyba w 27 tyg tak?

reklama
Która z Was ma wózek mutsy igo lub wie coś z własnego lub cudzego doświadczenia na jego temat? Nie mogę się z niego wyleczyć... i chyba już nie chcę... :) tylko za nim go kupię chcę poznać jak najwięcej opinii.

Ja mam!! I go uwielbiam [emoji6]
A naparwde robilam dlugie poszukiwania i oczytalam sie o wszystkich wozkach miliarda opinii.

Jesli chodzi o gondole to nie uwazam zeby byla mala nie wiem ile dokladnie maja inne ale wiem ze porownywalam a spodziewalam sie duzego dziecka maz ponad 190 ja prawie 180.
Syn jezdzil do 6-7 mies, wiadomo ze na koncowce wykladal nogi do gory[emoji23] a od poczatku byl kawal chlopa i bardzo dlugi to mu zostalo ma ubrania 92 i wazy 14kg a ma 15mies.

Zwroc uwage ze gondola jest styropianowa lekka z specialna wentylacja ( nie rozumiem plastikowych gondol typu adamex itp)

W spacerowce jezdzimy oczywiscie caly czas, ostatnio wozil sie w niej moj 3 latni spory chrzesniak i calkiem calkiem takze poslozy nam dlugo

Spacerowka ma gleboki daszek super plus[emoji106][emoji106]
Zmiana kierunku jazdy przedem /tylem bardzo przydatne na poczatku ale i teraz jak spi syn w wozku to wole miec go przodem do siebie inaczej chyba bym go nie uspala.

Stelaz po zlozeniu drastycznie mniejszy od wiekszosci wozkow na rynku, kolka odpinasz jednym przycisnieciem. Dla nas to bylo wazne bo ja mam suzuki swift z naprawde malym bagaznikiem.

Kola mozna dokupic pompowane i tak zrobilismy i zalujemy bo jak zlapalismy gume to zmienilismy na te piankowe i nie widze zadnej roznicy.

Amortzatory adamexy i anexy maja lepsze ale zalezy co ci trzeba ja mieszkam w centrum miasta ale bardzo czesto moi rodzice na wsi ganiaja z nim na przelaj przez trawska i szutrowe drogi nie ma zadnego problemu daje swietnie rade

Material do czyszczenia w miare ok, wiadomo teraz syn jest w takim wieku ze wyczynia tam cuda wiec spacerowka jest caly czas z miliardem piachu brudna ale gondola jak nowa.

Duzo podrozujemy kilka razy lecial juz z nami samolotem i naparwde nie trzeba nam bylo zamieniac na zwykle parasolki bo jest zwrotny mega poreczny zgrabny

Koszyk na dole moglby byc wiekszy

No i jest poprostu ladny [emoji12] ja mam dokladnie ten
IMG_2515.JPG

Załączniki

• IMG_2515.JPG
    IMG_2515.JPG
    157,3 KB · Wyświetleń: 352
Do góry