reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Moj dostal za zadanie kupic nozyczki i szczotke do wlosow dla malucha, a i kupowal mi biustonosz do karmienia bo okazalo sie ze te co kupilam na poczatek byly duuuuzo za male ;) przydaly sie dopiero po paru miesiącach karmienia. Takie odpowiedzialne zadanie na nim spoczywalo :D jak mu kazalam z domu dowiezc ubranek bo bylismy po porodzie tydzien w szpitalu i zabraklo, to byl tak przejety ze zabral wszystko co bylo w szufladzie :D

Moj musial na 1 porod cala mnie dopakowac i walizle cala przywiezc.... bylo tak

Mielismy 1 auto..... .. stwierdzilam ze 2 km nie pojde do szpitala na piechote....więc zawiozlam meza do pracy 15km... i pojechalam sobie na ktg, a lekarz mowi, ale Pani ma 2 cm rozwarcia i skurcze co 20 min..a ja yyyy?? Musi Pani juz zostac w szpitalu..radze nie jechac autem..

Meza przywieźli z pracy i musial mnie aporo dopakowac... :)

drugi poròd.. " BYŁAM SPAKOWANA".ale jak lekarz zadzwonil wieczorem, ze o 6 na drugi dzien m sie stawic.to pakowal sie znowu ponad 2h... chyba przez stres .....

Ważne
Mężowi w domu zostawil 2 reklamówki
1 awaryjna jakbym dluzej zostala dzieckiem..lub potrzebowała kolejych ciuszkow
2 z rzeczami na wyjscie...
I to najlepszy schemat co sie u nas sprawdzil... takie gotowce dla męża

reklama
Ja zamówiłam pieluchy tetrowe,flanelowe,muslinowe i bambusowe. Jak przyjdą i zmacam to podesle lunka,jeśli warto będzie :)
Ja tez zamówiłam flanelowe, inne później. A takie dziwne pytanie, wytłumaczcie prosze które z pieluch do czego służą?
Ja założyłam sobie że kupię Ok 10 szt tych pieluch różnych tylko do czego maja służyć? Po karmieniu żeby dziecku się odbiło a dalej? Te droższe to chyba okryć dziecko można bo nie po to żeby odbijało na pieluchę za 50zl czy droższa to chyba nie o to chodzi....

Na Ursynowie spedzilam 25 lat mojego życia...;) od urodzenia...az do skonczenia studiów..... mam sentyment do twgo miejsca... bardzo sie zmienil przez 30 la....rozbudowal
Ja jestem w Warszawie od 11 lat. Sporo czasu mieszkałam na Sluzewie blisko tych zielonych terenów, bardzo lubiłam to miejsce. Potem rok na Żoliborzu i wróciliśmy na stare śmieci. No trochę dalej, bo Ursynów, ale w sumie do Doliny Sluzewieckiej mamy blisko:) lubię tu mieszkać.

Ja tez zamówiłam flanelowe, inne później. A takie dziwne pytanie, wytłumaczcie prosze które z pieluch do czego służą?
Ja założyłam sobie że kupię Ok 10 szt tych pieluch różnych tylko do czego maja służyć? Po karmieniu żeby dziecku się odbiło a dalej? Te droższe to chyba okryć dziecko można bo nie po to żeby odbijało na pieluchę za 50zl czy droższa to chyba nie o to chodzi....

Tetrowe to musthave, bez reszty można się obejść. Nie każde dziecko odbija, przysięgam ani razu nie nosiłam K na ramieniu aż się porzyga w ta pieluchę, nie wiem czy robiłam coś nie tak :D w nocy po karmieniu kładłam na sobie i tak sobie zazwyczaj z godzinę przysypiałam i ja i dziec. Jak zaczęły mnie bolec plecy w pozycji polsiedzacej z balastem z przodu - odkładałam.
Do tematu. Tetra jest milutka i ja i K lubiliśmy się do niej tulić w nocy. Ja przeszło do 6 rz., on już chyba dał sobie spokoj, choć czasem mu się przypomni i leci po pieluchę do spania. :) 10 szt spokojnie styknie, więcej można dokupić.
Bambus jest fajny jako lżejsze okrycie do spania lub otulacz na początku, a i na lato genialny do spania. Upał i nic więcej nie trzeba.

No cóż, przewijalam dwa lata na łóżku, na podkładzie i nigdy łóżka nie zabrudzilam. Rozumiem, że komuś może to nie pasować, ale po co od razu takie komentarze?
A z mężem śpię przytulona co noc, dziecko jest po mojej drugiej stronie. Więc da się ;)
Komentarze są po to żeby wyrazić swoje zdanie, każda z nas jest inna i postępuje tak jak uważa za słuszne i zgodne z jej poglądami, preferencjami. Ja nie oceniam nikogo, bo to Twój wybór czy przewijasz na łóżku czy na przewijaku, absolutnie nie kierowałam tego personalnie do Ciebie. Dla mnie takie rozwiązanie nie wchodzi w grę i tyle. A swoją drogą jeżeli udało Ci nie pobrudzić niczego to podziwiam... może tez płeć ma znaczenie, koleżanka ma syna i mówi że często leci fontanna w trakcie przewijania

Tu jest troszkę teorii :)
Link do: Pieluchy tetrowe, flanelowe, bambusowe i muślinowe. Które wybrać? - MatkaAptekarka

No cóż, przewijalam dwa lata na łóżku, na podkładzie i nigdy łóżka nie zabrudzilam. Rozumiem, że komuś może to nie pasować, ale po co od razu takie komentarze?
A z mężem śpię przytulona co noc, dziecko jest po mojej drugiej stronie. Więc da się ;)
Ja tak samo.... 2 dzieci przewijam.... to juz razem 4 lata.....z mezem to samo....ja w srodku..a od brzegu barierka zakladana na nasze łóżko... a od dziecka ja moge sie jeszcze rogalem oddzielic...
Dziecko sie urodzi i na prawde w praniu wyjdzie komu sie bedzie chcialo latac do pokoju obok... komu wstawac do lozka obok..a komu sie nie bedzoe chcialo wstac w ogóle :) i przede wszystkim jakie dziecko sie nam trafi

reklama
Któraś z was pisała że lekarz stwierdził skradającą się szyjkę? Ile miała cm? U mnie teraz 2,67 i cały czas o tym myśle ale chyba to tak z dnia na dzień się nie skróci i nie urodzę nagle? Kontrole mam 20 i mam nadzieje że nie zwariuje do tego czasu...

Do góry