Po nas jak przyjechal zeby zabrac do domu to auto na parkingu pod szpitalem zaliczylo zgon. Wszystkiego i tak sie nie przewidzi, ale warto takie gotowce szykowac, nawet dla wlasnego komfortuMoj musial na 1 porod cala mnie dopakowac i walizle cala przywiezc.... bylo tak
Mielismy 1 auto..... .. stwierdzilam ze 2 km nie pojde do szpitala na piechote....więc zawiozlam meza do pracy 15km... i pojechalam sobie na ktg, a lekarz mowi, ale Pani ma 2 cm rozwarcia i skurcze co 20 min..a ja yyyy?? Musi Pani juz zostac w szpitalu..radze nie jechac autem..
Meza przywieźli z pracy i musial mnie aporo dopakowac...
drugi poròd.. " BYŁAM SPAKOWANA".ale jak lekarz zadzwonil wieczorem, ze o 6 na drugi dzien m sie stawic.to pakowal sie znowu ponad 2h... chyba przez stres .....
Ważne
Mężowi w domu zostawil 2 reklamówki
1 awaryjna jakbym dluzej zostala dzieckiem..lub potrzebowała kolejych ciuszkow
2 z rzeczami na wyjscie...
I to najlepszy schemat co sie u nas sprawdzil... takie gotowce dla męża
reklama
Poczyniłam pierwsze zakupy dla malucha, czekam aż przyjdzie paczka. Ubranka zamówiłam na Empiku. Wybrałam wszystko z firmy Pinokio, Polska produkcja, wszystko bawełniane zobaczymy czy sie sprawdzi. Może macie jakies doświadczenie z ta marka?
monami
Fanka BB :)
Któraś z was pisała że lekarz stwierdził skradającą się szyjkę? Ile miała cm? U mnie teraz 2,67 i cały czas o tym myśle ale chyba to tak z dnia na dzień się nie skróci i nie urodzę nagle? Kontrole mam 20 i mam nadzieje że nie zwariuje do tego czasu...
Z tego co mi lekarz mówił to szyjka najpierw robi się bardziej miękka itd i stopniowo się skraca, także spokojnie; nie urodzisz nagle ;D
Moja ma 20 mm ale ja mam ucięta
Szalona 29
Moderatorka
Ja na sggw.... uczelniane dziexko ze mnieJa jestem w Warszawie od 11 lat. Sporo czasu mieszkałam na Sluzewie blisko tych zielonych terenów, bardzo lubiłam to miejsce. Potem rok na Żoliborzu i wróciliśmy na stare śmieci. No trochę dalej, bo Ursynów, ale w sumie do Doliny Sluzewieckiej mamy blisko lubię tu mieszkać.
Mnie syn obsikal raz z przewijaka po kapieli bo zmarzl. Chyba nie ma reguly na to. Zalezy od dziecka, on w ogóle za kazdym razem jak mial sie zalatwiac to najpierw sie budzilKomentarze są po to żeby wyrazić swoje zdanie, każda z nas jest inna i postępuje tak jak uważa za słuszne i zgodne z jej poglądami, preferencjami. Ja nie oceniam nikogo, bo to Twój wybór czy przewijasz na łóżku czy na przewijaku, absolutnie nie kierowałam tego personalnie do Ciebie. Dla mnie takie rozwiązanie nie wchodzi w grę i tyle. A swoją drogą jeżeli udało Ci nie pobrudzić niczego to podziwiam... może tez płeć ma znaczenie, koleżanka ma syna i mówi że często leci fontanna w trakcie przewijania
Czesto bylo tak, ze przychodzilam do lozeczka, stawalam nad nim i slyszalam jak siusia w sucha pieluszke. Teraz ma 1,5r i na wszelki wypadek spi w pieluszce, ale rano zawsze jest sucha.
Szalona 29
Moderatorka
A jak bralas do odbijania?Tetrowe to musthave, bez reszty można się obejść. Nie każde dziecko odbija, przysięgam ani razu nie nosiłam K na ramieniu aż się porzyga w ta pieluchę, nie wiem czy robiłam coś nie tak w nocy po karmieniu kładłam na sobie i tak sobie zazwyczaj z godzinę przysypiałam i ja i dziec. Jak zaczęły mnie bolec plecy w pozycji polsiedzacej z balastem z przodu - odkładałam.
Do tematu. Tetra jest milutka i ja i K lubiliśmy się do niej tulić w nocy. Ja przeszło do 6 rz., on już chyba dał sobie spokoj, choć czasem mu się przypomni i leci po pieluchę do spania. 10 szt spokojnie styknie, więcej można dokupić.
Bambus jest fajny jako lżejsze okrycie do spania lub otulacz na początku, a i na lato genialny do spania. Upał i nic więcej nie trzeba.
Mi położna mowila ze pachy niemowlaka na naszym ramieniu... czyli tak bardzo wysoko....
Ja mam jakies sztuki z pinokio. Dwoje dzieci sie odchowalo, moje trzecie i nie zrobily sie szersze niz dluzsze, co jest czeste przy tanich ciuszkach np body z biedronki sie tak zachowuja wiadomo moze sie zdarzyc ze nadruki juz sie spiora, albo kolor przyszarzeje, ale nadal maja swoj fason, przynajmniej te ktore ja odziedziczylam w spadku kupowalam w smyku bodziaki 100% bawelny - genialne, prane co rusz i nic im sie nie stalo.Poczyniłam pierwsze zakupy dla malucha, czekam aż przyjdzie paczka. Ubranka zamówiłam na Empiku. Wybrałam wszystko z firmy Pinokio, Polska produkcja, wszystko bawełniane zobaczymy czy sie sprawdzi. Może macie jakies doświadczenie z ta marka?
Szalona 29
Moderatorka
Kazde jak zmarznie..albo wiatr poczuje to siknieMnie syn obsikal raz z przewijaka po kapieli bo zmarzl. Chyba nie ma reguly na to. Zalezy od dziecka, on w ogóle za kazdym razem jak mial sie zalatwiac to najpierw sie budzil
Czesto bylo tak, ze przychodzilam do lozeczka, stawalam nad nim i slyszalam jak siusia w sucha pieluszke. Teraz ma 1,5r i na wszelki wypadek spi w pieluszce, ale rano zawsze jest sucha.
Jak wynosze z kąpieli w reczniku...wycieram ale siusiak jest pod ręcznikiem...zeby nie zawialo... pielucha naszykowana i rozwinieta wcześniej..a zalozenie pieluchy...to priorytet podlozyc pieluche pod tylek..i od razu zakryc siusiaka..a potem na spokojnie rzepy.....ja.tak ja robię 4 rok....
Co do przewijaka..jak pojdzie fontanna na przewijaku to tez zalezy gdzie poleci....obsikane moze byc łozeczko malca...
Ljanka
Fanka BB :)
Kupilam kilka ubranek dla córci 4 lata temu. Byłam zadowolonaPoczyniłam pierwsze zakupy dla malucha, czekam aż przyjdzie paczka. Ubranka zamówiłam na Empiku. Wybrałam wszystko z firmy Pinokio, Polska produkcja, wszystko bawełniane zobaczymy czy sie sprawdzi. Może macie jakies doświadczenie z ta marka?
reklama
okruszek.emi
bardzo szczęśliwa mamusia
Dziewczyny ja z zapytaniem.
Szukam inspiracji z ciekawym tekstem na koszulkę na DZIEŃ TATY. I tak maż musi dokupić sobie co nieco, to każda nowa koszulka bardzo mu się przyda Przejrzałam google i jakoś słabo
Może Wy coś ciekawego widziałyście??? Proszę o pomoc
Szukam inspiracji z ciekawym tekstem na koszulkę na DZIEŃ TATY. I tak maż musi dokupić sobie co nieco, to każda nowa koszulka bardzo mu się przyda Przejrzałam google i jakoś słabo
Może Wy coś ciekawego widziałyście??? Proszę o pomoc