reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Bardzo wspaniale uczucie @aniaplus :-)
To bardzo szybciutko czułaś ale jak mówisz szczuplutka Mamusia to szybciej czuje.
Ja do szczupaczków nie należę :-d zresztą każda ma swoją budowę etc.
Do jelit ma czas się dokopać :-D
Nie jestem szczuplutka, jestem w normie. Po prostu brzuszek maly, do 20 tc nie było widac ciazy. Za to blizniaki juz od 14 tc czulam, to podobno tez normalne bo jednak jest tam dwa razy wiecej do kopania i rozpychania, od 16tc juz widac i czuc przez brzuch ze sie ruszaja :)

Zobaczysz doczekasz sie tych kopniakow i po watrobie i po zoladku ;) czasem oddech ciezko zlapac, ale to nadal super uczucie.

reklama
Ale na początek proponujesz w większym rozmiarze? Kurde...to jakie te cycki będą ??:szok:

A ze stronę lub dwie wstecz :D Cudny chłopczyk,taka buźkę ma ładną :)
Mnie w ciazy urosly o 2 rozmiary, dwa dni po cc mialam tyle pokarmu ze powinnam sobie dwa pampersy na cycki zalozyc, niewazne ktore dziecko na oddziale plakalo, mnie sie mleko lalo dla calego oddzialu :D wychodząc ze szpitala po tygodniu mialam nawal juz za soba, a rozmiar byl o dwa wiekszy niz w ciazy. Tak sie utrzymalo przez 2,5msc. Chociaż jak maly sie najadl, ulal wszystko, najadl, ulal, najadl, zwymiotowal to okazywalo sie ze mam takie male jak przed ciaza :D

Dla mnie przygotowywanie teraz tego wszystkiego byłoby chyba jakimś takim balastrem, a tak na spokojnie sobie czekam. Narazie nie mam wskazań że mogę urodzić wcześniej, pewnie gdyby było takie ryzyko to jakieś min. Rzeczy bym miała. Ale z drugiej strony jakbym urodziła wczesniaka to też mi go nie dadzą do domu i zdążę wszystko kupić. Narazie trochę czytam i idę do szkoły rodzenia. Starczy.
Ja miałam w 9 miesiacu jeszcze przeprowadzke do nowego mieszkania, zero mebli, malowanie, brak lozeczka, ubranka w torbach po roznych dzieciach z rodziny. Nic nie uprane, nie poprasowane, nie bylo nawet w czym bo pralke kupilismy tez dopiero na nowe mieszkanie. Dzien przed pojsciem do szpitala prasowalam 56 rozm. zeby mieć co spakowac.

Trochę szkoda mi bylo ze nie moglam sie ponapawac widokiem tego gotowego pokoju, czuc taki luz na koniec, ale w naszym przypadku się udalo. Jesli teraz czujesz ze jeszcze nie jestes gotowa zeby szykowac to tego nie rob pod presja innych mam :)

:D Szymki chyba tak mają najwyraźniej(trzeba @Pilades zapytac bo ona juz ma w domu Szymka) :D
Mój najpierw tyłkiem sie obrócił,a potem ostentacyjnie zarzucił klejnoty w kierunku głowicy usg :D
Ale tak pięknego zdjęcia Ci zazdroszczę :)
Tak, mój tez chętnie wystawiał się klejnotami do aparatu, z poprzedniej ciąży mam pokaźną kolekcje zdjęć usg z jego klejnotami :). A teraz jak juz ma 3 lata bardzo ważne jest dla niego aby ustalić kto w towarzystwie ma siusiaka, a kto nie :)

Dla mnie przygotowywanie teraz tego wszystkiego byłoby chyba jakimś takim balastrem, a tak na spokojnie sobie czekam. Narazie nie mam wskazań że mogę urodzić wcześniej, pewnie gdyby było takie ryzyko to jakieś min. Rzeczy bym miała. Ale z drugiej strony jakbym urodziła wczesniaka to też mi go nie dadzą do domu i zdążę wszystko kupić. Narazie trochę czytam i idę do szkoły rodzenia. Starczy.
Ja też jeszcze niczego nie szykuję.
Nie zrobiłam jeszcze przeglądu ciuszków po pierworodnym.
W pierwszej ciąży mąż zawiózł mnie do szpitala i dopiero wtedy składał łóżeczko :)
Zaklepałam tylko wózek u koleżanki po jej synku...ale na razie i tak nie mam go gdzie trzymać.

Wiesz...jakiś czas temu w nocy obudziło mnie rozpieraranie na boki to aż bolało... wtedy się przekreciła. A jak wcześniej byłam u mojego gina 25.05 i mówił, że mała jest główką do góry (ale jeszcze ma czas ). Dziś 11.06 główką w dół i bardzo wyraźnie czuję jej czkawkę bardziej niżej. A jak była odwrotnie to czułam dużo wyżej.

Tez czuje czasem
Po boku rozpieranie, z 3 x poczułam, aż idę przestraszyłam czy wszystko ok ale typowo uczucie jakby mnie rozciągało po prawej stronie tylko

reklama
Ale w ktorej dzielnicy pada?:( bo piszesz, że chlodek, deszcz, a u mnie na Ursynowie ani deszczu, ani chłodu. Słońce se świeci w najlepsze:( niby jedno miasto ehhhh;)
Na Ursynowie spedzilam 25 lat mojego życia...;) od urodzenia...az do skonczenia studiów..... mam sentyment do twgo miejsca... bardzo sie zmienil przez 30 la....rozbudowal

Do góry